Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αμμόχωστος. Κατεχόμενα Μέρη της Αμμοχώστου  Η Αμμόχωστος βρίσκεται σε μια περιοχή πεδινή και εύφορη, με αρκετά αξιόλογη γεωργική παράγωγη. Από τα πιο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αμμόχωστος. Κατεχόμενα Μέρη της Αμμοχώστου  Η Αμμόχωστος βρίσκεται σε μια περιοχή πεδινή και εύφορη, με αρκετά αξιόλογη γεωργική παράγωγη. Από τα πιο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αμμόχωστος

2 Κατεχόμενα Μέρη της Αμμοχώστου

3  Η Αμμόχωστος βρίσκεται σε μια περιοχή πεδινή και εύφορη, με αρκετά αξιόλογη γεωργική παράγωγη. Από τα πιο βασικά προϊόντα της περιοχής είναι το σιτάρι, τα αμπέλια, τα εσπεριδοειδή,οι ελιές, ενώ παράγετε και μικρή ποσότητα από βαμβάκι

4 Ήθη και έθιμα

5 Η κατεχομένη,σήμερα,κωμόπολη της της Ακάνθους βρίσκεται στην επαρχία Αμμοχώστου και είναι κτισμένη στη βόρεια πλάγια του Πενταδάκτυλου. Στα νότια υψώνεται επιβλητικά ο Πενταδάκτυλος και προς τα κάτω απλώνεται η θάλασσα.

6 ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΑΚΑΝΘΟΥ

7 Το χωριό έχει μια μακριά ιστορία. Τα πολλά ερείπια και τα κατάλοιπα των αρχαίων οικισμών που βρεθήκαν στην περιοχή επιβεβαιώνουν. Ανάμεσα στα ερείπια διατηρούνται και πολλά βυζαντινά και βυζαντινά ξωκλήσια. Σε μερικές περιπτώσεις όπως στην Παναγία την Περκαμιωτισσα διατηρούνται και βυζαντινές τοιχογραφίες.


Κατέβασμα ppt "Αμμόχωστος. Κατεχόμενα Μέρη της Αμμοχώστου  Η Αμμόχωστος βρίσκεται σε μια περιοχή πεδινή και εύφορη, με αρκετά αξιόλογη γεωργική παράγωγη. Από τα πιο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google