Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το μέλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Ομάδα: Υπεύθυνος καθηγητής: Κωστόπουλος Δημήτρης Μπαρτζελάς Μιχάλης Κατηφόρης Δημήτρης Φαναρίωτης Νίκος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το μέλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Ομάδα: Υπεύθυνος καθηγητής: Κωστόπουλος Δημήτρης Μπαρτζελάς Μιχάλης Κατηφόρης Δημήτρης Φαναρίωτης Νίκος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το μέλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Ομάδα: Υπεύθυνος καθηγητής: Κωστόπουλος Δημήτρης Μπαρτζελάς Μιχάλης Κατηφόρης Δημήτρης Φαναρίωτης Νίκος

2 Περιεχόμενα Εισαγωγή Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο μέλλον Google glasses Γνώμες ειδικών Κοινωνικές επιπτώσεις Τα social media στην online επικοινωνία Συμπεράσματα

3 Εισαγωγή Ο όρος μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή αλλιώς social media) αναφέρεται στα μέσα αλληλεπίδρασης ομάδων ανθρώπων μέσω διαδικτυακών κοινοτήτων. Τα social media εμφανίζονται σε διάφορες μορφές όπως πχ. ιστοσελίδες όπως το Facebook, φόρουμς, κλπ. Το θέμα πλέον που απασχολεί τον τεχνολογικό και όχι κόσμο είναι τι μας επιφυλάσσει το μέλλον των social media και σε τι θέση βρισκόμαστε ώστε να το προβλέψουμε.

4 Σε 10 χρόνια το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Ο Todd Wasserman σε άρθρο του στο mashable.com αναφέρει: Το Facebook του 2024 θα είναι εντελώς διαφορετικό από το σημερινό. Πρώτα απ’ όλα η εταιρεία θα συνεχίσει να εξελίσσεται και από ένα κοινωνικό μέσο δικτύωσης θα μεταμορφωθεί σε μια πιο παραδοσιακή εταιρεία μέσων ενημέρωσης. Αυτό θα συμβεί λόγου της ανόδου μικρότερων ιδιωτικών δικτύων, των αναδυόμενων πλατφορμών και της ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες.

5 Google glasses To Google Glass είναι "υπολογιστής που φοριέται" (wearable computer) και αναπτύσσεται από την Google Το Google Glass έχει το σχήμα ενός ζευγαριού γυαλιά και φοριέται στο κεφάλι. Αντί για γυάλινους φακούς διαθέτει μια οθόνη στο ύψος του δεξιού ματιού Προσφέρει επαυξημένη εμπειρία της πραγματικότητας.

6 Γνώμες ειδικών Ellen Stockstill (συνεισφέρων στο χώρο της τεχνολογίας-τεχνολογικά άρθρα) Το μέλλον των social media μπορεί κάλλιστα να είναι η εισχωρησή τους στην εκπαίδευση: συστήματα διαχείρισης που επιτρέπουν στους μαθητές να χρησιμοποιούν e - books αναθέτοντας ή παραδίδοντας εργασίες σε απευθείας σύνδεση, συνομιλώντας με τους καθηγητές τους Επίσης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν: στην τάξη ή κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης όπου οι φοιτητές που δεν είναι παρώντες θα λύνουν τις απορίες με τη μορφή τιτιβίσματος σε κάποια σελίδα ομάδας κάποιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Εξάλλου αν η ηλεκτρονική εγγραφή σε κολέγια και πανεπιστήμια συνεχίζει να αυξάνεται, τα social media θα έχουν πιθανόν τον κυριότερο ρόλο σε αυτά τα σχολεία.

7 Eric Mantion (Social Media Strategist-Intel) Ισχυρίζεται πως τα μελλοντικά social media: ● θα βασίζονται στους όρους > και > ● Θα πρόκειται για ένα περιβάλλον μαζικής διανομής πληροφορίας,εικόνας και ήχου... Είναι μέρος της δουλειάς του να προβλέπει το μέλλον των social media και γιαυτό τονίζει χαρακτηριστικά: ● θα είναι ικανά να ρυθμίσουν την απλή και όχι μόνο καθημερινότητα ● θα είναι σε θέση να “παγώνουν τον χρόνο” (αναπαράγουν την καθημερινότητα) ● ίσως να μετατρέπουν αυτή την πολυσυζητημένη εικονική ζωή σε πραγματικότητα.

8

9 Τα social media στην online επικοινωνία Επί του παρόντος, εάν ένας εργαζόμενος θέλει να στείλει ένα μήνυμα είναι αδύνατο να το κάνει χωρίς να καταφύγει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Η ιδέα λοιπόν πως οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα επικοινωνούν μεταξύ τους, μπορεί να είναι αρκετά κοντά ● Ένα πρότυπο ικανό για την ασφαλή μετεγκατάσταση αξιόπιστων επικοινωνιών μεταξύ κοινωνικών πλατφόρμων και μέσων μαζικής ενημέρωσης ● Ένα πρότυπο το οποίο μπορεί να γίνει η αρχή για την ασφαλή αναμετάδοση των επικοινωνιών σε όλο τον ιστό ● Πλατφόρμες όπου θα παίρνουν πληροφορίες και θα τις διαβιβάζουν στους παραλήπτες

10 Κοινωνικές επιπτώσεις Daniel Dubno ( Ιδρυτής Gadgetoff**) Αναφέρει τις κοινωνικές συνέπειες των social media του μέλλοντος: ● ταχεία κοινωνική αλλαγή ● κοινωνική επανάσταση στα social media ● νέα σειρά αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων ● αυτό που θεωρούμε δεδομένο μπορεί να αλλάξει σε μια μέρα και σε μια στιγμή ● οι ζωές μας θα αλλάξουν ριζικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας **Υποσημείωση: Gadgetoff είναι μια εκδήλωση που γίνεται ετησίως στην Νέα Υόρκη και καλεσμένοι είναι ιδιοφυείες παντώς τύπου που έχουν να αναδείξουν κάποια εργασία τους η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως Gadget.

11 Συμπεράσματα (για τα social media του μέλλοντος) Η χρήση των κοινωνικών δικτύων σε εκπαιδευτικό και διδακτικό πλαίσιο Συμβάλλουν: ● στην αλληλεπίδραση, ● τη συνεργασία, ● την ενεργό συμμετοχή, ● την ενημέρωση, ● την κατανομή των πόρων, ● την υποστήριξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Η νέα διαδικτυακή εποχή αναδεικνύει καινούργιες: ● μορφές πολιτισμού ● μορφές μάθησης

12 Τα social media θα μπορούν να χαρακτηριστούν ως: ● Πόλεις ● Κοινότητες Όπου οι άνθρωποι: ● Περνάνε τις Κυριακές και τα Σάββατα ● Κάνουν την βόλτα τους στην πλατεία της πόλης στον ελεύθερο χρόνο τους ● Βλέπουν ο ένας τον άλλο ● Γνωρίσουν καινούργιους φίλους ● Κατανοούν την κατάστασή τους και την κατάσταση των άλλων ● Κάνουν όλα τα είδη των πραγμάτων

13 Πλέον το ζήτημα που απασχολεί πολλούς είναι το "what's next" ● Από τη στιγμή που smartphone και tablet θεωρούνται ώριμες κατηγορίες προϊόντων είναι λογικό να δημιουργηθεί μια πιο σύγχρονη κατηγορία gadgets. ● Κατά μια άποψη, σε αυτή την αναζήτηση εντάσσονται projects όπως τα Google Glass που προαναφέραμε. Έτσι αποδεικνύεται πως σιγά-σιγά αρχίζει να χάνεται η τάση του mobile και να εμφανίζεται το wearable


Κατέβασμα ppt "Το μέλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Ομάδα: Υπεύθυνος καθηγητής: Κωστόπουλος Δημήτρης Μπαρτζελάς Μιχάλης Κατηφόρης Δημήτρης Φαναρίωτης Νίκος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google