Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 13 & 14

2 Βαδίζοντας προς το 2000, κάθε γυναίκα υιοθετεί το στυλ που της ταιριάζει. Το άπιαστο όνειρο του μοντέλου έχει απογοητεύσει τις περισσότερες, εκείνες που, εκ των πραγμάτων, η ανατομία τους δεν επιτρέπει να το ακολουθήσουν. Γι' αυτό και τα περισσότερα μοντέλα ­ η μία μετά την άλλη ­ περνάνε στα αζήτητα από τους σχεδιαστές.Η πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας έκρυβε πολλές εκπλήξεις και πολλές υποσχέσεις για τη μόδα και το μέλλον της. Η πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας ήταν ουσιαστικά αυτή που σηματοδότησε το θάνατο της μόδας και την ανάσταση της μαζί.

3 Τα mega brands τύπου Zara και H&M έγιναν σημείο αναφοράς για τη μόδα που απέκτησε μία μαζικότητα και μία ταχύτητα στην εναλλαγή της όπως ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε. Τα φτηνά ρούχα έγιναν μέρος της ζωής των fashionista και οι γκαρνταρόμπες άλλαζαν ανά μήνα σχεδόν, όπως ακριβώς και ο τρόπος ζωής των σύγχρονων γυναικών. Η δεκαετία αυτή δεν έδωσε τίποτα καινούριο και οι προηγούμενες δεκαετίες, τάσεις και υλικά έκαναν όλα comeback με τις αναφορές από 20s, 30s μέχρι 70s, 80s και 90s να είναι εμφανείς σε διαφορετικές σεζόν και collection. Η μουσική για ακόμα μια φορά όρισε το στυλ των γυναικών με τα glittery, hip hop ρούχα στη δεκαετία και τα skinny jeans να παίρνουν τα ηνία από τη μέση της δεκαετίας όταν συγκροτήματα έγιναν pop είδωλα και το french electro έντυσε αρχικά τις νεαρές γαλλιδούλες και στη συνέχεια όλη την υφήλιο.

4 Και κάπως έτσι τα hipster κορίτσια γεννήθηκαν και έκαναν τα vintage ρούχα και τα second hand trend στη μόδα που βόλευε και τις ανάγκες για μικρότερο budget και ήταν η αντίδραση στη μαζικοποιημένη αισθητική των mega brands, καθώς τέτοια κομμάτια είναι συνήθως μοναδικά. Τα 2000s συχνά περιγράφεται ως "mash-up» δεκαετία,  όπου οι τάσεις είναι η συγχώνευση των προηγούμενων στυλ, παγκόσμια και εθνική ενδυμασία, καθώς και οι μόδα της μουσικής βασίζεται σε πολλές υποκουλτούρες . Πολλοί στον κλάδο έχουν σημειώσει την έλλειψη του χάσματος μεταξύ της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 λόγω της συνεχούς δημοτικότητας του μινιμαλισμού στη μόδα μεταξύ των νέων και των δύο φύλων. Για το μεγαλύτερο μέρος, της δεκαετίας του 2000 δεν έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ, αλλά ανακυκλωμένα vintage ρούχα και στυλ από τη δεκαετία του 1940, του 1950, του 1960 και του 1980.

5 Ακόμη όμως και τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς ­ που κυρίως είναι ηθοποιοί, δηλαδή πιο «καθημερινές» γυναίκες ­ δεν μπορούν να θεωρηθούν ωραία σύμφωνα με τα κλασικά κριτήρια. Είναι κυρίως οι κοπέλες της διπλανής πόρτας, μόνο που πάντα είναι καλλίγραμμες, αν όχι υπερβολικά αδύνατες, και τις περισσότερες φορές καλοντυμένες. Γενικά πάντως η ομορφιά και οι κανόνες της δείχνουν να βρίσκονται σήμερα σε σύγχυση. Και απ' ό,τι φαίνεται, όσο περνάνε τα χρόνια η σύγχυση αυτή θα γίνεται μεγαλύτερη. Και αυτό μάλλον επειδή λείπουν τα κοινωνικά πρότυπα, που στο παρελθόν υπαγόρευαν και τελικά καθιέρωναν τα εκάστοτε πρότυπα ομορφιάς.

6 2010 : Τα χτενίσματα έχουν εξελιχθεί πιο συναρπαστικό
2010 : Τα χτενίσματα έχουν εξελιχθεί πιο συναρπαστικό. Οι υφές και τα σχήματα είναι πιο τολμηρά και πιο δραματικά από ποτέ και η τάση στα χρώματα είναι κόκκινα και ροζ. Βλέπουμε ακόμη επιρροή ρετρό από το 50 και νωρίτερα, καθώς επίσης και του 80 πανκ ροκ στυλ. : ιστορία ενός ονείρου, ένα όνειρο που γεννήθηκε στα στούντιο του Χόλυγουντ πριν από 50 χρόνια. Μεταξύ τις δεκαετίας του 50 και του 60 οι σχεδιαστές μόδας εμπνευστήκαν την μόδα του Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν απο την διαχρονική ομορφιά τριών γυναικών που ακούν στο όνομα Brigitte Bardot, Elizabeth Taylor, Twiggy. Επικρατούν πιο αυστηρά χρώματα, το χάλκινο και το βαθύ κόκκινο μπαίνει σε και σε κοντά μαλλιά και το καστανό-χάλκινο γίνεται αγαπημένο look. Ombre look : Πρόκειται για μια νέα τάση στο Hair Coloring που πρέπει τα μαλλιά να είναι πιο σκούρα στις ρίζες και την κορυφή του κεφαλιού και να συνεχίζουν πιο ανοιχτά στο μέσον και τις άκρες .

7 2013-2014: Ρετρό Κυματισμοί, Σινιόν και Καρέ
: Ρετρό Κυματισμοί, Σινιόν και Καρέ. Sombre : To Sombre (soft ompre) είναι ή τελευταία τάση στο φαινόμενο Ombre που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Το Sobre  είναι ποιο απαλό, ποιο διακριτικό,  και με λιγότερες αντιθέσεις του Ombre, σε σχέση με ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα. 40s και 70s. Κατσαρά μπουκλωτά μαλλιά. / Wet χτένισμα ή αλλιώς μόλις βγήκα από το μπάνιο

8 Μόδα και τάσεις

9


Κατέβασμα ppt "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google