Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

2 ΕΝΟΤΗΤΑ 5. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 18ου ΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ

3 ● ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ● 1774 – ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΚΑΪΝΑΡΤΖΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ. ● ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ. ● ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΣΜΥΡΝΗ, ΧΙΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

4 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ● ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ (;) ΣΤΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. ● ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΑΝΘΡΑΚΙΤΗΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ.

5

6 ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ ● ΥΨΗΛΗ ΜΟΡΦΩΣΗ. ● ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ● ΗΓΕΜΟΝΕΣ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΑΧΙΑ (ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΕΣ ΗΓΕΜΟΝΙΕΣ).

7

8 ● ΠΡΟΕΣΤΟΙ: ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. ● ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΔΕΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ. ● ΣΧΟΛΕΙΑ, ΒΙΒΛΙΑ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ.

9 ● ΚΛΕΦΤΕΣ: ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ. ● ΑΡΜΑΤΟΛΟΙ: ΕΝΟΠΛΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ● ΑΓΡΟΤΕΣ: 80% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. ● ΝΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ.

10

11

12 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ● 1770, ΟΡΛΟΦΙΚΑ. ● ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΠΝΙΓΗΚΕ. ● ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ. ● ΣΟΥΛΙ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

13 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ● Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ● Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ● ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

14 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ. ● ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ● ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ● ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

15 ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ● ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΛΟΓΙΟΙ. ● ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. ● ΑΡΧΑΪΖΟΥΣΑ ΓΛΩΣΣΑ.

16 ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ (1757 - 1798).

17 ● ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΜΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ. ● 1806: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ. ΕΡΓΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

18

19

20

21 ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ (1748 - 1833). ● ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ. ● ΓΛΩΣΣΑ: ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΪΖΟΥΣΑ.

22

23 ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ ● ΙΩΣΗΠΠΟΣ ΜΟΙΣΙΟΔΑΚΑΣ. ● ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΡΤΖΗΣ. ● ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ. ● ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΪΡΗΣ.


Κατέβασμα ppt "ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google