Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παίρνω μία σοκολάτα. Την χωρίζω σε δύο ίσα κομμάτια. Παίρνω το αριστερό κομμάτι. Έχω πάρει το 1/2 της σοκολάτας. Χωρίζω το κάθε κομμάτι σε τρία ίσα μέρη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παίρνω μία σοκολάτα. Την χωρίζω σε δύο ίσα κομμάτια. Παίρνω το αριστερό κομμάτι. Έχω πάρει το 1/2 της σοκολάτας. Χωρίζω το κάθε κομμάτι σε τρία ίσα μέρη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παίρνω μία σοκολάτα. Την χωρίζω σε δύο ίσα κομμάτια. Παίρνω το αριστερό κομμάτι. Έχω πάρει το 1/2 της σοκολάτας. Χωρίζω το κάθε κομμάτι σε τρία ίσα μέρη. Η σοκολάτα τώρα είναι χωρισμένη σε 6 μέρη......κι εγώ έχω τρία μέρη: τα 3/6. Πάλι όμως έχω την ίδια ποσότητα! Ξαναχωρίζω το κάθε μέρος σε δύο κομμάτια. Η σοκολάτα, τώρα, είναι χωρισμένη σε 12 κομμάτια. Εγώ έχω τα 6 από αυτά, δηλ. τα 6/12. Όμως έχω πάλι την ίδια ποσότητα! Δηλαδή, ή το 1/2 έχω, ή τα 3/6, ή τα 6/12... ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ! Επομένως: Τα κλάσματα 1/2, 3/6, 6/12... ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ!!! 1 3 6 2 6 12 = ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ

2 Στο τέλος τρώμε την σοκολάτα και εξαφανίζουμε και τα ισοδύναμα...

3

4

5

6 παραγωγή: digitalzoot 2015


Κατέβασμα ppt "Παίρνω μία σοκολάτα. Την χωρίζω σε δύο ίσα κομμάτια. Παίρνω το αριστερό κομμάτι. Έχω πάρει το 1/2 της σοκολάτας. Χωρίζω το κάθε κομμάτι σε τρία ίσα μέρη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google