Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

LIVE LOVE RIDE «Ο έφηβος είναι μία καθαρή φύση, αξιαγάπητη, που αναζητά τον θεό, φιλόστοργη με ευαίσθητη καρδιά». ‘Aντον Τσέχωφ. Η παράσταση αφιερώνεται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "LIVE LOVE RIDE «Ο έφηβος είναι μία καθαρή φύση, αξιαγάπητη, που αναζητά τον θεό, φιλόστοργη με ευαίσθητη καρδιά». ‘Aντον Τσέχωφ. Η παράσταση αφιερώνεται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 LIVE LOVE RIDE «Ο έφηβος είναι μία καθαρή φύση, αξιαγάπητη, που αναζητά τον θεό, φιλόστοργη με ευαίσθητη καρδιά». ‘Aντον Τσέχωφ. Η παράσταση αφιερώνεται σε όλους τους νέους που δεν πρόλαβαν να γευτούν τις χαρές της ζωής, αλλά άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

2 LIVE LOVE RIDE Περίληψη του έργου : Ο Άγγελος και η Ζωή, δύο νέοι που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μοτοσικλέτα, συμπορεύονται στη ζωή και στους δρόμους του κόσμου. Αναπνέουν μαζί, γνωρίζουν νέα μέρη, νιώθουν ελεύθεροι και κυρίως μαθαίνουν να κινούνται με ασφάλεια, γιατί μόνο έτσι μπορούν να συνεχίσουν να ζουν. Το έργο γράφτηκε το 2015 από τον σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα Στρατή Πανούριο και είναι βασισμένο σε αφηγήσεις και εμπειρίες μοτοσικλετιστών. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός Αττικής, σε ιδιωτικά σχολεία, και σε επιλεγμένες θεατρικές αίθουσες. Ο κοινωνικός μας στόχος είναι, ως το τέλος της σχολικής χρονιάς 2015-2016, να έχουν παρακολουθήσει την παράσταση «Live Love Ride» 10.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Στα μέσα του Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θέατρο Βαλίτσα» που έλαβε χώρα στο Θεάτρο Προσκήνιο, με προσκεκλημένους φορείς και εκπαιδευτικούς.

3 Κύριος σκοπός της παράστασης είναι η αφύπνιση της συνείδησης των Ελλήνων νεαρών οδηγών, για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής τους συμπεριφοράς. Τα μηνύματα της παράστασης προάγουν την ανάγκη για σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και εκπαίδευση των νέων στην ασφαλή οδήγηση με κεντρικό στόχο την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014

4 Η ευαισθητοποίηση των εφήβων μας στο θέμα της οδικής ασφάλειας αλλά και η περαιτέρω ενίσχυσή τους στα θέματα της πρόληψης και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, αποτελούν βασικά στοιχεία για τη δημιουργία της θεατρικής παράστασης Live Love Ride. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014

5 H ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ Το “Live Love Ride ” σε σχολεία στην καρδιά της κοινωνικής κρίσης Η πρότασή μας αφορά στην πραγματοποίηση μιας σειράς παραστάσεων του σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Στόχος μας είναι οι 100 παραστάσεις τις οποίες θα παρακολουθήσουν 10.000 μαθητές μαζί με καθηγητές τους. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Γενικών, Επαγγελματικών και Νυχτερινών Γυμνασίων και Λυκείων, με τις ενώσεις Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, με τις διευθύνσεις Γυμνασίων – Λυκείων, με ιδιωτικά ιδρύματα κ.α. Ακόμη παραστάσεις με ειδικό στόχο την ένταξη ευαίσθητων ομάδων θα δοθούν σε χώρους φιλοξενίας ανηλίκων, ορφανοτροφεία, αναμορφωτήρια. Τις παραστάσεις αυτές θα παρακολουθήσουν περίπου 800 παιδιά.

6 Μια παράσταση που αποσκοπεί στο να ευαισθητοποιήσει, να προβληματίσει, να μειώσει την αδιαφορία και την απάθεια σε σχέση με το «Εθνικό θέμα» των τροχαίων ατυχημάτων.  Απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικους θεατές. Έχει τη δυνατότητα να παιχτεί ακόμη και στην αίθουσα μιας τάξης υιοθετώντας τη μορφή του θεάτρου «βαλίτσα».  Με τη δύναμη της θεατρικής πράξης και την άμεση προσέγγιση με το θεατή καταφέρνει να ευαισθητοποιήσει τον μαθητή σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

7 Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνοδεύουν την παράσταση Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Κοχύλι» με θέμα τη οδική ασφάλεια αποτελεί μια ανάγκη που ανέδειξαν το 37,5% των νεαρών θυμάτων στο σύνολο θανατηφόρων ατυχημάτων για το 2014 στην Ελλάδα. Μετά την παράσταση πραγματοποιείται συζήτηση μεταξύ των συντελεστών του έργου και των μαθητών, αποτελούμενη κυρίως από τις εμπειρίες των παιδιών σε σχέση με τις παραβάσεις και την οδική ασφάλεια. Ακολουθεί Βιωματική Αναπαράσταση η οποία δημιουργείται με βάση το υλικό που διαθέτουν οι ίδιοι οι μαθητές: εμπειρίες, ιστορίες, στιγμές, προσδοκίες κ.ά. Οι αφηγήσεις αυτές ζωντανεύουν αυτοσχεδιαστικά από τους ηθοποιούς και η παρουσίαση τους έχει τη δύναμη να γίνει για τα παιδιά βαθειά και ίσχυρη εμπειρία Παράλληλα με την παρουσίαση της παράστασης πραγματοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για την οδική ασφάλεια σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς (τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα, δημοσιεύσεις στον έντυπο τύπο, δημιουργία ιστοσελίδας για το έργο, παραγωγή υλικού δημοσιότητας). Ο σκηνοθέτης συζητά με τα παιδιά για τους προβληματισμούς που τους γεννά το έργο. Τα παιδιά μετά την παράσταση συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο σχετικά με τη οδική ασφάλεια.

8 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΧΥΛΙ Υπουργείο Παιδείας Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου Υπουργείο Δικαιοσύνης Κύπρου (φυλακές ανηλίκων) Ελληνική Αστυνομία Σουηδική Πρεσβεία Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Δήμος Μυτιλήνης Δήμος Αγρινίου ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Χαμόγελο του Παιδιού Σουηδικό Ινστιτούτο Αθήνας Open Society Foundation Γεννάδειος Βιβλιοθήκη Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας Ενώσεις Γονέων Αττικής Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση Στέγη Θεόφιλου

9 «Θυροφύλαξ», 2004. Θεατρική παράσταση βασισμένη στη ζωή και το έργο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Δραματουργική Επεξεργασία: Φώτης Μαραζόπουλος. Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος. Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Σταθόπουλος, Αιμιλία Ζαφειράτου, Στρατής Πανούριος και ο μουσικός Αλέξανδρος Σπίτσινγκ. Περιοδεία σε Λέσβο, Χίο και Λήμνο. Μια παραγωγή της Νομαρχίας Λέσβου και της Στέγης Θεοφίλου. Θεατρικός Οργανισμός ΚΟΧΥΛΙ « Στους Δρόμους του Θεόφιλου- Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για Παιδιά», 2007. Εργαστήρια Μουσικής, Αγγειοπλαστικής, Θεάτρου και Ζωγραφικής για παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε απομονωμένα χωριά της Λέσβου. Με συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Απασχόλησης και της Στέγης Θεοφίλου. http://www.youtube.com/ watch?v=UR-jFHn63Qo «Μια κουταλιά γλυκό βύσσινο», 2008. Παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Άρη Κυριαζή «Ερατώ εις Λέσβον». Δραματουργική Επεξεργασία: Λίλλυ Μελεμέ. Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος. Συμμετείχαν οι ηθοποιοί Τάσος Αντωνίου, Λίλλυ Μελεμέ και Στρατής Πανούριος. Αρχοντικό Γεωργιάδη, μια παραγωγή της Νομαρχίας Λέσβου «Αναγνώσεις», Καλοκαίρι 2007 & 2008. Σκηνοθεσία Στρατής Πανούριος. Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Κώστας Καζανάς, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Στρατής Πανούριος Ναταλία Στυλιανού, και ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας.. Παραστάσεις στη Μυτιλήνη. Παραγωγή του Δήμου Μυτιλήνης. Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Κοχύλι ιδρύθηκε το 2009. Μια σειρά από ενδιαφέ- ρουσες συνεργασίες που προϋπήρξαν -από τις αρχές ήδη της δεκαετίας του 2000- έθεσαν τα θεμέλια της δημιουργίας του. Τον οργανισμό περιστοιχίζουν αξιόλογοι καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής και των εικαστικών, που δρουν και εκφράζονται δημιουργικά μέσω αυτού. Στόχος η ποιοτική παραγωγή θεατρικών παραστάσεων για παιδιά, νέους και ενήλικους θεατές καθώς και η πραγματοποίηση καλλιτεχνικών εργαστηρίων με εκπαιδευτικό αντικείμενο. «Αιώνιοι Σύζυγοι», 2009. Σκηνική απόδοση του διηγήματος του Μαρκ Τουέιν «Το Ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας». Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος. Συμμετείχαν οι ηθοποιοί Εύα – Σοφιάννα Θεοφάνους, Αδάμ – Στρατής Πανούριος, Φωνή – Ναταλία Στυλιανού. Αρχοντικό Γεωργιάδη, μια παραγωγή της Νομαρχίας Λέσβου.

10 Θεατρικός Οργανισμός ΚΟΧΥΛΙ «Χρωματιστά βιβλία», 2009 – 2010. Παράσταση βασισμένη στα Χρωματιστά Βιβλία του Στράτη Μυριβήλη. Σκηνοθεσία Στρατής Πανούριος. Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Ναταλία Στυλιανού, Νίκος Γκεσούλης, Στρατής Πανούριος. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιάννης Ψειμάδας, Λήδα Ξυδιά. Λέσβος, Νομός Αιτωλοακαρνανίας, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη Συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.. «Delirium Tremens», 2010. Μια παράσταση βασισμένη στην πραγματική ιστορία μιας αλκοολικής. Συγγραφή: Μαρία Κατσανδρή – Στρατής Πανούριος. Σκηνοθεσία Στρατής Πανούριος. Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Ανθή Ανδρεοπούλου, Στρατής Πανούριος. Μουσική σύνθεση και ερμηνεία Γιάννης Ψειμάδας. Θέατρο Συνεργείο. Συμπαραγωγή με την καλλιτεχνική Εταιρία Polyplaniti. «Ο Θησαυρός του Οδυσσέα», 2012. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου σε μετάφραση Αργύρη Εφταλιώτη. Σκηνοθεσία Στρατής Πανούριος. Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Στρατής Πανούριος και ο 11χρονος Νικόλας- Αρίων Πανούριος. Μουσική επιλογή και ερμηνεία. Παύλος Κερασίδης. Θέατρο Ακαδήμεια. Συμπαραγωγή με τον Θίασο Θέατρο Νέων. «Το Τραγούδι της Γης», 2014. Παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο λυρικό πεζογράφημα του Στράτη Μυριβήλη που αποτελεί ύμνο για τη ζωή και τη φύση. Σκηνοθεσία Στρατής Πανούριος. Συμμετέχει ο ηθοποιός Στρατής Πανούριος και η μουσικός και ειακαστικός Λήδα Ξυδιά. Συμπαραγωγή με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για παραστάσεις στα νησιά Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Στο πλαίσιο του έργου θα παραχθεί ντοκυμαντέρ με θέμα το συγγραφέα και το έργο του. «Γδαρμένος», 2012–. Θεατρικός μονόλογος για το θέμα της βίας και της νεανικής παραβατικότητας. Απευθύνεται σε εφήβους 14-18 ετών καθώς και σε ενήλικους θεατές. Το έργο έχει παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας και σε Γυμνάσια- Λύκεια της Ελλάδας και της Κύπρου, υιοθετώντας τη μορφή του θεάτρου “βαλίτσα”. Κείμενο: Mats Kjelbye, Μετάφραση: Εύα Στυλάντερ. Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος, Ερμηνεία: Νικόλας Αναστασόπουλος, Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Σουηδικού Ινστιτούτου της Αθήνας.


Κατέβασμα ppt "LIVE LOVE RIDE «Ο έφηβος είναι μία καθαρή φύση, αξιαγάπητη, που αναζητά τον θεό, φιλόστοργη με ευαίσθητη καρδιά». ‘Aντον Τσέχωφ. Η παράσταση αφιερώνεται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google