Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

DVD Player Δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που οι κασέτες VHS κυριαρχούσαν στην αγορά οικιακών συσκευών αναπαραγωγής βίντεο, αλλά τώρα, έχουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "DVD Player Δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που οι κασέτες VHS κυριαρχούσαν στην αγορά οικιακών συσκευών αναπαραγωγής βίντεο, αλλά τώρα, έχουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 DVD Player Δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που οι κασέτες VHS κυριαρχούσαν στην αγορά οικιακών συσκευών αναπαραγωγής βίντεο, αλλά τώρα, έχουν αντικατασταθεί εντελώς από τα DVDs. Πηγαίνοντας από την κασέτα στο δίσκο έδωσε στην εμπειρία του Home Theater μια σημαντική αναβάθμιση. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τι περιλαμβάνει ένα DVD, πώς ένα DVD player διαβάζει ένα δίσκο, μια μικρή ιστορία DVD και πολλά άλλα.

2 DVD disks Ένα DVD είναι παρόμοιο με ένα CD, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα δεδομένων. Ένα πρότυπο DVD κατέχει περίπου επτά φορές περισσότερα δεδομένα από ένα CD. Αυτή η τεράστια ικανότητα σημαίνει ότι ένα DVD έχει αρκετό χώρο για την αποθήκευση μιας πλήρους μήκους, MPEG-2-κωδικοποιημένης ταινία, καθώς και πολλές άλλες πληροφορίες. Ένα DVD είναι παρόμοιο με ένα CD, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα δεδομένων. Ένα πρότυπο DVD κατέχει περίπου επτά φορές περισσότερα δεδομένα από ένα CD. Αυτή η τεράστια ικανότητα σημαίνει ότι ένα DVD έχει αρκετό χώρο για την αποθήκευση μιας πλήρους μήκους, MPEG-2-κωδικοποιημένης ταινία, καθώς και πολλές άλλες πληροφορίες.

3 Η μορφή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με κασέτες VHS. Στο DVD η ποιότητα εικόνας είναι καλύτερη, και πολλά DVDs έχουν Dolby Digital ή DTS ήχο, το οποίο προσφέρει την εμπειρία μιας αίθουσας κινηματογράφου. Στο DVD η ποιότητα εικόνας είναι καλύτερη, και πολλά DVDs έχουν Dolby Digital ή DTS ήχο, το οποίο προσφέρει την εμπειρία μιας αίθουσας κινηματογράφου. Πολλές ταινίες DVD είναι χωρισμένες σε κεφάλαια από τον δημιουργό και εμφανίζονται στο μενού του DVD για την καλύτερη προσπέλαση της ταινίας. Ενώ στις κασέτες VHS χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι rewind και fast-forward, στα DVD το πέρασμα από ένα μέρος της ταινίας σε ένα άλλο επιτυγχάνεται με την επιλογή του κατάλληλου κεφαλαίου. Πολλές ταινίες DVD είναι χωρισμένες σε κεφάλαια από τον δημιουργό και εμφανίζονται στο μενού του DVD για την καλύτερη προσπέλαση της ταινίας. Ενώ στις κασέτες VHS χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι rewind και fast-forward, στα DVD το πέρασμα από ένα μέρος της ταινίας σε ένα άλλο επιτυγχάνεται με την επιλογή του κατάλληλου κεφαλαίου.

4 DVD Layers Τα DVDs έχουν την ίδια διάμετρο και πάχος όπως τα CDs, και φτιάχνονται από τα ίδια υλικά και μέθόδους κατασκευής. Όπως και ένα CD, τα δεδομένα σε ένα DVD κωδικοποιούνται με τη μορφή μικρών κοιλοτήτων και νησίδων στην επιφάνεια του δίσκου. Τα DVDs έχουν την ίδια διάμετρο και πάχος όπως τα CDs, και φτιάχνονται από τα ίδια υλικά και μέθόδους κατασκευής. Όπως και ένα CD, τα δεδομένα σε ένα DVD κωδικοποιούνται με τη μορφή μικρών κοιλοτήτων και νησίδων στην επιφάνεια του δίσκου.

5 Στα single-layer DVDs,τα κομμάτια σχηματίζουν κύκλο από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του δίσκου. Οι μικροσκοπικές διαστάσεις των προσκρούσεων (κοιλοτήτων και νησίδων) κάνει το συσπειρωμένο κομμάτι σε ένα DVD εξαιρετικά μεγάλο. Αν μπορούσατε να απλώσουμε αυτά τα στοιχεία σε μια ευθεία γραμμής από ένα μόνο στρώμα ενός DVD, θα ήταν σχεδόν 7,5 μίλια μακρύ! Αυτό σημαίνει ότι ένα διπλής όψης, double-layer DVD θα έχει 30 μίλια (48 χλμ.) των δεδομένων! Οι μικροσκοπικές διαστάσεις των προσκρούσεων (κοιλοτήτων και νησίδων) κάνει το συσπειρωμένο κομμάτι σε ένα DVD εξαιρετικά μεγάλο. Αν μπορούσατε να απλώσουμε αυτά τα στοιχεία σε μια ευθεία γραμμής από ένα μόνο στρώμα ενός DVD, θα ήταν σχεδόν 7,5 μίλια μακρύ! Αυτό σημαίνει ότι ένα διπλής όψης, double-layer DVD θα έχει 30 μίλια (48 χλμ.) των δεδομένων!

6 DVD player Μια συσκευή αναπαραγωγής DVD είναι παρόμοια με ένα CD player. Έχει ένα σύστημα λέιζερ που λάμπει η ακτίνα λέιζερ πάνω στην επιφάνεια του δίσκου για να διαβάσει τις προσκρούσεις. Η συσκευή αναπαραγωγής DVD αποκωδικοποιεί την MPEG-2 ταινία, μετατρέποντάς την σε ένα πρότυπο σύνθετο σήμα βίντεο. Μια συσκευή αναπαραγωγής DVD είναι παρόμοια με ένα CD player. Έχει ένα σύστημα λέιζερ που λάμπει η ακτίνα λέιζερ πάνω στην επιφάνεια του δίσκου για να διαβάσει τις προσκρούσεις. Η συσκευή αναπαραγωγής DVD αποκωδικοποιεί την MPEG-2 ταινία, μετατρέποντάς την σε ένα πρότυπο σύνθετο σήμα βίντεο.

7 Το DVD Player Αποτελείται: Το μοτέρ κίνησης για την περιστροφή του δίσκου που είναι προρυθμισμένο ακριβώς να εναλλάσσεται μεταξύ 200 και 500 στροφές ανά λεπτό, ανάλογα με το ποια πορεία να διαβάζει. Το μοτέρ κίνησης για την περιστροφή του δίσκου που είναι προρυθμισμένο ακριβώς να εναλλάσσεται μεταξύ 200 και 500 στροφές ανά λεπτό, ανάλογα με το ποια πορεία να διαβάζει. Ένα λέιζερ και ένα σύστημα φακών για να εστιάζει στις προσκρούσεις και να τις διαβάζει. Ένα λέιζερ και ένα σύστημα φακών για να εστιάζει στις προσκρούσεις και να τις διαβάζει. Ένας μηχανισμός παρακολούθησης που μπορεί να κινηθεί σε αρμονία μες το λέιζερ, ώστε η ακτίνα λέιζερ να μπορεί να ακολουθήσει την πορεία της σπείρας. Ένας μηχανισμός παρακολούθησης που μπορεί να κινηθεί σε αρμονία μες το λέιζερ, ώστε η ακτίνα λέιζερ να μπορεί να ακολουθήσει την πορεία της σπείρας.

8 Εσωτερικό Ενός DVD Player:


Κατέβασμα ppt "DVD Player Δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που οι κασέτες VHS κυριαρχούσαν στην αγορά οικιακών συσκευών αναπαραγωγής βίντεο, αλλά τώρα, έχουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google