Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ε/Ν ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑ 12/12/15.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ε/Ν ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑ 12/12/15."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ε/Ν ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑ 12/12/15.

2 A.ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ: 1.Ανά ομάδα αγωνισμάτων. Ρίψεις- Άλματα- Δρόμοι ταχύτητας - Δρόμοι αντοχής. 2.Ανά αγώνισμα. Βάδην-Σύνθετα αγωνίσματα-Σκυταλοδρομίες B.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: Σε περιόδους έντονης προπονητικής επιβάρυνσης Γ.ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ: Πριν από μεγάλες διοργανώσεις

3  06 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ/15. ΓΙΑ ΑΝΤΟΧΗ ΑΘΗΝΑ. ΓΙΑ Π/Κ Ε/Ν-ΝΕΟΥΣ- Α/Γ.  2-5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ/16. ΓΙΑ ΣΠΡΙΝΤ-ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ. ΓΙΑ Π/Κ Ε/Ν-ΝΕΟΥΣ- Α/Γ.  06-10 ΜΑΡΤΗ/16. ΓΙΑ ΡΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΝ/ΚΗ ΓΙΑ Π/Κ- Ε/Ν-ΝΕΟΥΣ- ΑΓ.  01-03 ΑΠΡΙΛΗ/16. ΓΙΑ ΑΛΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΓΙΑ Π/Κ-ΕΝ Κ΄ΝΕΟΥΣ Α/Γ. 24/05/16.  24-29/06/16 ? ΓΙΑ ΡΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ Π/Κ-Ε/Ν- ΝΕΟΥΣ Α/Γ

4 o Στις γιορτές των Χριστουγέννων. Στην Κύπρο και στο ΟΑΚΑ αθλητές των προεθνικών ομάδων με τους προπονητές τους σε συνεργασία με ομοσπονδιακούς προπονητές.  27/04-05/05/16. Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης για όλους τους αθλητές του σχεδιασμού.

5  4-10 Ιουλίου/16. Στις Σέρρες για τις ομάδες των Π/Κ-Ε/Ν που θα συμμετάσχουν στο ευρωπαικό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντίστοιχα. o Τέλος Ιούνη ή αρχές Αυγούστου/16. ? για τις ομάδες που θα λάβουνε μέρος στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα και στην Ολυμπιάδα του ΡΙΟ.

6  Όλοι οι αθλητές του σχεδιασμού της ομοσπονδίας των προεθνικών ομάδων καθώς και οι προπονητές τους.  Υποχρεωτική η συμμετοχή για όλους τους αθλητές και τους προπονητές που ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες του σχεδιασμού.  Στα διαπιστευμένα κέντρα της EAA ή της IAAF μόνο ελίτ πρωταθλητές μας και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΕΓΑΣ.  Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές που δεν ανήκουν σε μία από αυτές τις κατηγορίες και πάντα μετά από πρόσκληση της ΕΠΕΟ

7  Η συνεργασία του προπονητικού μας δυναμικού σε μια κάθετη μορφή οργάνωσης  Η « ΩΣΜΩΣΗ» των προπονητικών γνώσεων και πρακτικών σε όλα τα επίπεδα του προπονητικού μας οικοδομήματος.  Η μεταφορά της συσσωρευμένης εμπειρίας καταξιωμένων προπονητών η οποία γίνεται μόνο ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ.  Διάχυση μοντέλων και μεθόδων διαχείρισης των αθλητών σε όλα τα στάδια εξέλιξης μέχρι τον πρωταθλητισμό.

8  Οι προπονητές: Να συνεργάζονται Να ανατροφοδοτούνται Να υλοποιούν προπονητικές πρακτικές και σχεδιασμένες δράσεις  Προτείνουν παρεμβάσεις – δραστηριότητες  Αξιοποιούν τα αποτελέσματα

9  Η διαρκής επιμόρφωση των προπονητών αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τους ίδιους, είναι καθοριστικός παράγων για τη βελτίωση της ποιότητας προπόνησης, με συνέπεια την βελτίωση του παρεχόμενου προπονητικού έργου.  Είναι προσωπικό ζήτημα του κάθε προπονητή και μπορεί να την επιτύχει με όποιον τρόπο επιθυμεί αλλά είναι και πρωταρχικό μέλημα της ομοσπονδίας να φροντίσει για την επιμόρφωση των στελεχών της.

10  Αν την επιμόρφωση τη διακρίνουμε σε δυο άξονες. Σ’ αυτόν που στρέφεται στην προπονητική Σ’ αυτόν που στρέφεται στις παράπλευρες επιστήμες (παιδαγωγική ψυχολογία- αθλητιατρική-επαγγελματική αποκατάσταση- διαχείριση παιδιών εφήβων και ώριμων ανθρώπων) Αντιλαμβανόμαστε ότι οι ιδιαιτερότητες στη σύνδεση αυτών των δύο αξόνων είναι πολύ μεγάλες.  Πρέπει να συνδέσουμε αυτές τις μορφές επιμόρφωσης για να «παράγουμε» πλήρως ενημερωμένους προπονητές.

11 31/10- 1/11/15 ΑΘΗΝΑ2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΡΟΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 6/11/15ΑΘΗΝΑ1 ΗΜΕΡΑΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΜΙΑΝΤΟΧΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΡΟΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 22/11/1 5 ΠΑΤΡΑ1 ΗΜΕΡΑΣΥΝΘΕΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ 2- 5/1/16 ΑΘΗΝΑ1 ΗΜΕΡΑΣΠΡΙΝΤ-ΕΜΠΟΔΙΑΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΡΟΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

12 6-10/3/16ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ2 ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΜΑΤΑ ΡΙΨΕΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΡΟΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 3-4/5/16ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙ ΚΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΡΟΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 5-6/7/15ΣΕΡΡΕΣ2 ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙ ΚΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Π/Κ- Ε/Ν ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ???? ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙ ΚΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ.

13  ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Θεσμοθετημένες μορφές επιμόρφωσης που γίνονται με την συνεργασία προπονητών με μεγάλη εμπειρία και αγωνιστικές επιτυχίες (εντός και εκτός Ελλάδος) αξιοποίηση και συνεργασία φορέων και πανεπιστημίων.  ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ: Αναζήτηση νέων μορφών καινοτόμων δράσεων στοχεύοντας στην «συνέργεια» και στην διάχυση των «καλών πρακτικών»

14  Υγειονομική επιτροπή. (Γιατροί- Φυσιοθεραπευτές της ομοσπονδίας)  Ψυχολόγο  Διατροφολόγο  Προπονησιολόγο.  Eπαγγελματική ανάπτυξη.  Καταξιωμένοι προπονητές με σημαντικές επιτυχίες από την προπονητική μας ιεραρχία.

15  Πανεπιστήμια:  ΣΕΦΑΑ Τρικάλων-Αθηνών-Θεσσαλονίκης- Σερρών-Κομοτηνής.  Ιατρική Λάρισας.  Αρεταίον πανεπιστημιακό νοσοκομείο.  Τμήμα Βιοχημείας Λάρισας.  Ιατρικό κέντρο Αθηνών.  Ε.Κ.Α.Ε

16

17  Όλες οι καινοτόμες δραστηριότητες αποτελούν το μοναδικό ίσως παράδειγμα πλαισίου αλληλοεπιμόρφωσης μέσω της παρουσίασης των προπονητικών προγραμμάτων και της κοινοποίησης αυτών στους άλλους συναδέλφους.  Επισημαίνεται, ωστόσο, και η σημασία της προετοιμασίας για μια παρουσίαση. Για παράδειγμα, η παρουσίαση του ετήσιου ή του μακρόχρονου προγραμματισμού ενός προπονητή ή ενός καινοτόμου ασκησιολόγιου προϋποθέτει μια συνεργατική διαδικασία επιλογής και τεκμηρίωσης των αντιπροσωπευτικών στοιχείων της παρουσίασης.

18  Να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας με τους συναδέλφους, για να μπορούν να επικοινωνούν διαρκώς υποβάλλοντας απορίες και να επιτυγχάνεται έτσι η ανατροφοδότηση προπονητών.  Στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και άλλοι επιμορφωτικοί παράγοντες, (τομέας επιμόρφωσης ΣΕΓΑΣ ώστε να απαντούν σε εξειδικευμένες ερωτήσεις.) Να επιλέγονται συνεργατικές μορφές επιμόρφωσης μέσω δικτύων επικοινωνίας με άλλους επιμορφωτικούς φορείς, πανεπιστήμια, επιμορφωτικά κέντρα κ.ά.

19


Κατέβασμα ppt "ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ε/Ν ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑ 12/12/15."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google