Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Ήταν εγκάρδια υποδοχή με μεγάλη περιποίηση των ξένων. Αποτελούσε δείγμα κοινωνικότητας και ανθρωπιάς. Η περιποίηση συγγενών ήταν συνηθισμένη σε όλους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Ήταν εγκάρδια υποδοχή με μεγάλη περιποίηση των ξένων. Αποτελούσε δείγμα κοινωνικότητας και ανθρωπιάς. Η περιποίηση συγγενών ήταν συνηθισμένη σε όλους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Ήταν εγκάρδια υποδοχή με μεγάλη περιποίηση των ξένων. Αποτελούσε δείγμα κοινωνικότητας και ανθρωπιάς. Η περιποίηση συγγενών ήταν συνηθισμένη σε όλους τους λαούς. Η περιποίηση ξένων όμως αποτελούσε ένδειξη του υψηλού πολιτισμικού επιπέδου του ελληνικού λαού. Η φιλοξενία επικράτησε από πρακτική ανάγκη, καθώς δεν υπήρχαν ξενοδοχεία για τη διαμονή των ταξιδιωτών και η συγκοινωνία δεν ήταν εύκολη για τις μετακινήσεις από τόπο σε τόπο.

3  Η υποδοχή είναι εγκάρδια προς τους συγγενείς και τους φίλους.  Δε δεχόμαστε όμως ξένους γιατί τα γεγονότα της σύγχρονης ζωής έχουν αποδείξει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο. Μάθημα: ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Μαθήτρια: Ράνια Μούσσα


Κατέβασμα ppt " Ήταν εγκάρδια υποδοχή με μεγάλη περιποίηση των ξένων. Αποτελούσε δείγμα κοινωνικότητας και ανθρωπιάς. Η περιποίηση συγγενών ήταν συνηθισμένη σε όλους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google