Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μέσα μαζικής ενημέρωσης Παναγιώτης, Τζέλο Δημήτρης, Άγγελος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μέσα μαζικής ενημέρωσης Παναγιώτης, Τζέλο Δημήτρης, Άγγελος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Μέσα μαζικής ενημέρωσης Παναγιώτης, Τζέλο Δημήτρης, Άγγελος

3 Ποια είναι τα μέσα ενημέρωσης Τα μέσα ενημέρωσης είναι η τηλεόραση που ακούμε και βλέπουμε. Είναι το ραδιόφωνο που ακούμε τα νέα. Επίσης είναι και το διαδίκτυο που ακούμε και βλέπουμε τα γεγονότα. Αλλά καμιά φορά το διαδίκτυο δεν λέει αλήθεια.

4 Διαδίκτυο Η καθημερινή ενημέρωση από ελληνικούς και ξένους διαδικτυακούς τόπους έχει μπει ολοένα και περισσότερο στη ζωή του Ελληνικού κοινού. Οι ελληνικοί διαδικτυακοί τόποι προσφέρουν στην πλειοψηφία τους άμεση ενημέρωση, ενώ ο αυξανόμενος αριθμός τους εγγυάται πλουραλισμό απόψεων. Επιπλέον, σε αυτή την κατεύθυνση βοηθάει και η παρουσία εκατοντάδων ενημερωτικών ιστολογίων (blogs).

5 Τηλεόραση Η Τηλεόραση στην Ελλάδα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη κυρίως μετά την δημιουργία των ιδιωτικών σταθμών το 1989. Η τηλεόραση πέρα από την ψυχαγωγία και την ενημέρωση των τηλεθεατών κάποιες φορές ενδεχομένως περνάει και λάθος μηνύματα και παρουσιάζει λάθος πρότυπα. Έχει όμως τεράστια επικοινωνιακή δύναμη αφού βρίσκεται δίπλα στον πολίτη οποιαδήποτε ώρα και ημέρα ασκώντας άμεση ή έμμεση επιρροή στη διαμόρφωση των ιδεών και των απόψεών του πάνω σε κάθε ζήτημα και θέμα.

6 Ραδιόφωνο Το ραδιόφωνο είναι ένα αρκετά παλιό μέσο μαζικής ενημέρωσης που όμως θεωρείται ως ένας ευχάριστος τρόπος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας γιατί περνάει ειδήσεις με άποψη.

7 Παραδοσιακές Εφημερίδες Ο Τύπος διαχωρίζεται πλέον σε ηλεκτρονικό και παραδοσιακό. Ηλεκτρονικός Τύπος είναι η τηλεόραση, οι ιστοσελίδες (web pages) κλπ. Παραδοσιακός Τύπος είναι οι εφημερίδες, τα περιοδικά κλπ. Κάπου ανάμεσα είναι και το ραδιόφωνο. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί εκδοτικοί οίκοι και παράγονται πάρα πολλά περιοδικά αναλογικά με τον πληθυσμό.

8 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ αμφίδρομη επικοινωνία ενημέρωση (άμεση, πλήρης, έγκαιρη, εναλλακτική…) συμβάλλει στην εκπαίδευση, μόρφωση πλούτος πληροφοριών διευκόλυνση οικονομικών συναλλαγών καταπολέμηση γραφειοκρατίας απλοποιούνται οι μετακινήσεις (μείωση ατυχήματων και κυκλοφοριακής συμφόρησης…) συμβάλλει στη δημοκρατία διευκολύνει εργασία προάγει την επιστημονική έρευνα και γνώση

9 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Απομόνωση Αλλοτρίωση Εθισμός Κίνδυνοι (ιοί, κλοπές, απάτες) Δυσκολία πρόσβασης (ακριβό μέσο, απαιτεί ειδικές γνώσεις, εξοικείωση…)

10 Πλεονεκτήματα Τύπου Έλλειψη εντυπωσιασμού Αντικειμενικότητα (εχέγγυα) Επαρκέστερη τεκμηρίωση Προσεγμένη σύνταξη Χρήση υποτακτικού λόγου Προσεγμένο-πλούσιο λεξιλόγιο Ακρίβεια-σαφήνεια Ποικιλία θεμάτων Επιλογή του αναγνώστη στην ώρα ενημέρωσης

11 Μειονεκτήματα Τύπου Δυσκολότερο-απαιτητικότερο λεξιλόγιο Χρειάζεται ελεύθερος χρόνος Απαιτεί προσήλωση

12 Πλεονεκτήματα ραδιοφώνου Άμεση-έγκαιρη ενημέρωση Σύντομος εύληπτος λόγος Ενημέρωση σε σύντομο χρόνο Ρέων προφορικός ευχάριστος λόγος

13 Μειονεκτήματα ραδιοφώνου Απουσία εικόνας Απουσία βίντεο

14 Πλεονεκτήματα τηλεόρασης Άμεση-έγκαιρη ενημέρωση Απλός εύληπτος λόγος Ενημέρωση σε σύντομο χρόνο Ζωντανές συνδέσεις σε όλο τον κόσμο

15 Μειονεκτήματα τηλεόρασης Υπερβολές Παραβίαση ιδιωτικής ζωής Παθητικοποίηση δέκτη

16

17 Τύπος Ο Τύπος διαχωρίζεται πλέον σε ηλεκτρονικό και παραδοσιακό. Ηλεκτρονικός τύπος είναι η τηλεόραση, οι ιστοσελίδες (web pages) κλπ. Παραδοσιακός τύπος είναι οι εφημερίδες, τα περιοδικά κλπ. Κάπου ανάμεσα είναι και το ραδιόφωνο. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί εκδοτικοί οίκοι και παράγονται πάρα πολλά περιοδικά αναλογικά με τον πληθυσμό.

18  Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Aποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.

19  Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθιερωμένη ομάδα πρωτοκόλλων, η οποία συχνά αποκαλείται "TCP/IP" (αν και αυτή δεν χρησιμοποιείται από όλες τις υπηρεσίες του Διαδικτύου) για να εξυπηρετεί εκατομμύρια χρηστών καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διασυνδεδεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ανά τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα κοινό δίκτυο επικοινωνίας, ανταλλάσσουν μηνύματα (πακέτα) με τη χρήση διαφόρων πρωτοκόλλων (τυποποιημένοι κανόνες επικοινωνίας), τα οποία υλοποιούνται σε επίπεδο υλικού και λογισμικού. Το κοινό αυτό δίκτυο καλείται Διαδίκτυο.

20  To ραδιόφωνο είναι η συσκευή που λειτουργεί ως "ραδιοδέκτης - μετατροπέας" όπου λαμβάνοντας τις ραδιοφωνικές εκπομπές των ραδιοφωνικών σταθμών τις μετατρέπει σε ήχο. Τα ραδιοφωνικά κύματα εκπέμπονται από τον πομπό και φτάνουν στον δέκτη (δηλαδή το ραδιόφωνο). Τα κύματα αυτά αποκωδικοποιούνται από τη συσκευή και μετατρέπονται σε ηλεκτρικό ρεύμα και στην συνέχεια σε ήχο, που είναι και το τελικό α. Ραδιοφωνία, επίσης, θεωρείται και όλη η διαδικασία εκπομπής και λήψης ραδιοκυμάτων

21  Τηλεόραση: παρουσιαστές, δημοσιογράφοι  Ραδιόφωνο: εκφωνητής  Διαδίκτυο: ηλεκτρονικός έμπορος, δημοσιογράφος, κατασκευαστής σελίδων  Εφημερίδες/Περιοδικά: αρθρογράφοι, δημοσιογράφοι, διαφημιστές


Κατέβασμα ppt "Μέσα μαζικής ενημέρωσης Παναγιώτης, Τζέλο Δημήτρης, Άγγελος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google