Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου

2 Θέση της χώρας

3 Γενικά χαρακτηριστικά της χώρας Πρωτεύουσα Μεγαλύτερη πόλη Επίσημες γλώσσες Πολίτευμα Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Ανεξαρτησία Έκταση Νερό (%) Πληθυσμός (2008) Πυκνότητα Ολικό (ΑΕΠ) Κατά κεφαλή Νόμισμα Ουάσινγκτον Νέα Υόρκη Καμμία σε ομοσπονδιακό επίπεδο Ομόσπονδη Δημοκρατία Τζωρτζ Ουώκερ Μπους Ντικ Τσένεϋ Από την Μεγάλη Βρετανία 9.631.418 km² (3η) %4,87 303,548,757 (3η) 32 κάτ./km² (140η) $12.332,296 δις (1η) $41.557 (3η) Δολάριο ΗΠΑ ($)

4 ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που εγκαταστάθηκαν στην Αμερική ήταν Άγγλοι, Ιρλανδοί, Γάλλοι και Ισπανοί. Οι άποικοι δημιούργησαν τις πρώτες πολιτείες. Αυτές κατακτήθηκαν αργότερα από τους Άγγλους. Στα τέλη όμως του 18ου αιώνα οι πολιτείες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους από την Αγγλία και έτσι δημιουργήθηκε το νέο ομοσπονδιακό κράτος που ονομάσηκε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.)

5 Κλίμα της χώρας Το κλίμα ποικίλει ανάλογα: Τροπικό (ζέστη και υγρασία το καλοκαίρι και ψύχρα τον χειμώνα) στην Φλόριντα Κλίμα τούνδρας (κρύο ολόκληρο τον χρόνο) στην Αλάσκα. Μεγάλα μέρη της χώρας έχουν ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες. Ορισμένα μέρη, κυρίως μέρη της Καλιφόρνιας έχουν Μεσογειακό κλίμα.

6 Σύστημα διακυβέρνησης 1 Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ομοσπονδιακή δημοκρατία. Αποτελείται από 50 μεγάλες πολιτείες. Οι κάτοικοι κάθε πολιτείας εκλέγουν τη δική τους τοπική κυβέρνηση, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των σχολείων, τη συντήρηση των δρόμων και των δημόσιων κτιρίων, την επιβολή των φόρων προς τους πολίτες κ.α. Αποφασίζει επίσης για τις γιορτές που θα τηρούνται ως δημόσιες αργίες.

7 Σύστημα διακυβέρνησης 2 Ταυτόχρονα όμως όλοι οι πολίτες ανήκουν στο αμερικανικό έθνος και έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην εκλογή του προέδρου, του αντιπροέδρου και των μελών του Κογκρέσου (Βουλή, Γερουσία). Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τις εξωτερικές υποθέσεις, την άμυνα, την εσωτερική ασφάλεια και την οικονομία του κράτους. Το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας είναι προεδρικό. Το αμερικανικό Κογκρέσο

8 Οικονομική ανάπτυξη 1 Οι Η.Π.Α. διαθέτουν τεράστιο φυσικό πλούτο. Απέραντες πεδιάδες, δάση, λίμνες, ποτάμια, πλούσια αποθέματα ορυκτών αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας.

9 Οικονομική ανάπτυξη 2 Η τεράστια οικονο- μική ανάπτυξη των Η.Π.Α. οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μεγάλη πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας

10 Οικονομική ανάπτυξη 3 Η εφαρμογή της τεχνολογίας στους διάφορους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα στη γεωργία και βιομηχανία βοήθησε πολύ στην αύξηση της παραγωγής.

11 Οικονομική ανάπτυξη 4 Οι Η.Π.Α. κατέχουν την πρώτη θέση στην παγκόσμια παραγωγή κρέατος. Η κτηνοτροφία σήμερα είναι οργανωμένη σε φάρμες (ράντσα).

12 Παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου %

13 Βιομηχανική ανάπτυξη Ολόκληρη η Β.Α. των Η.Π.Α. είναι η πιο ανεπτυγμένη περιοχή του κόσμου (Ντιτρόιτ, Σικάγο, Κλήβελαντ, Ν. Υόρκη, Βοστόνη κ.ά.

14 Καλιφόρνια, Χόλλυγουτ Έχει μεσογειακό κλίμα Μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη Σπουδαιότερες πόλεις: ΄Αγιος Φραγκίσκος, Λος ΄Αντζελες Χόλλυγουτ: Το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών

15 Αμερικανικός λαός 1 Οι Αμερικανοί μετακινούνται συχνά από πόλη σε πόλη. Στις περισσότερες οικογένειες και οι δυο γονείς εργάζονται έξω από το σπίτι. Στις Η.Π.Α. υπάρχουν πολλές μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, ο Άγιος Φραγκίσκος κ.α. με εκατομμύρια κατοίκους.

16 Αμερικανικός λαός 2 Αρκετοί γεωργοί, που ζουν στα ράντσα τους μακριά από τις πόλεις, απέχουν συχνά, πολλά χλμ. Από τον κοντινότερο γείτονά τους. ράντσο

17 Αμερικανικός λαός 3 Αγαπημένα αθλήματα των Αμερικανών: Ράγκμπι Baseball Basketball Hokey

18 Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Απογραφής του Πληθυσμού των ΗΠΑ, στη χώρα αυτή κατοικούσαν το 2000 1.153.300 άτομα ελληνικής καταγωγής. Νέα Υόρκη160.000 Καλιφόρνια125.000 Ιλλινόις 95.000 Μασσαχουσέτη 78.000 Φλόριντα 77.000 Νιου Τζέρζεϊ 62.000 Πενσιλβάνια 57.000 Οχάιο 51.000 Μίσιγκαν 44.000 Τέξας 32.000 Μέριλαντ 31.000 Κονέκτικατ 28.000 Βιρτζίνια 26.000

19 Τέλος


Κατέβασμα ppt "Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google