Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πεπραγμένα Διοίκησης Επιμελητηρίου Χίου (Περίοδος : Ιανουάριος-Ιούνιος 2013)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πεπραγμένα Διοίκησης Επιμελητηρίου Χίου (Περίοδος : Ιανουάριος-Ιούνιος 2013)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πεπραγμένα Διοίκησης Επιμελητηρίου Χίου (Περίοδος : Ιανουάριος-Ιούνιος 2013)

2 1) Εισήγηση στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης της 4ης Ιανουαρίου 2013 Αποκέντρωση Δημοτικών Υπηρεσιών- Αξιοποίηση ακινήτων του Δήμου εκτός του ιστορικού κέντρου με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας στην πόλη της Χίου Επέκταση του μέτρου της διαπλάτυνσης πεζοδρομίων και δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας ή ακόμη και πεζοδρόμων τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά-Δημιουργία αντικινήτρων για τα οχήματα Αισθητική και λειτουργική ενοποίηση οικισμών και χωριών ώστε αυτά να αποτελέσουν πόλο έλξης για επισκέπτες και να λειτουργήσουν ως Ανοικτά Μουσεία : Πχ αισθητική ενοποίηση Μαστιχοχωρίων (δρόμοι Μαστίχας), καθώς και του παραδοσιακού οικισμού του Κάμπου (υπογειοποίηση δικτύων κοινής ωφέλειας, μονοδρόμηση οδών, πλακόστρωση, ανάδειξη αρχιτεκτονικών και ιστορικών μνημείων που ευρίσκονται εντός του οικισμού και μένουν έρμαια στην φθορά του χρόνου, ανάδειξη του παραδοσιακού τρόπου ζωής (Καμπούσικο αρχοντικό) Χωροθέτηση Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών πάρκων, όπου σε βάθος χρόνου θα μεταφερθούν οι οχλούσες βιοτεχνικές δραστηριότητες Υιοθέτηση «πράσινης» ενέργειας σε Δημοτικά κτίρια, αξιοποίηση γεωθερμικών πεδίων & θερμαλισμού Περαιτέρω αξιοποίηση των περιφερειακών παρκινγκ Αξιοποίηση Δημοτικών ακινήτων παλαιάς λαχαναγοράς και δημιουργία παραδοσιακής αγοράς, όπου θα πωλούνται Χιώτικα προϊόντα. Εκπόνηση πλάνου ανάπλασης-επισκευής Δημοτικών κτιρίων σημαντικής αρχιτεκτονικής αξίας (Δημοτική Αναπτυξιακή Ακινήτων) Βελτίωση και κατασκευή νέων υποδομών υποδοχής τουριστικών σκαφών για ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού κατά το πρότυπο άλλων δήμων (Κως)

3 1) Εισήγηση στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης της 4ης Ιανουαρίου 2013 Όσον αφορά τον Οικονομικό Προϋπολογισμό θεωρούμε σημαντικό να παρατηρήσουμε τα εξής : Αυτός πρέπει να κινείται σε ρεαλιστική βάση χωρίς υπερβολές λαμβανομένης υπόψη και της συνεχώς μειούμενης κρατικής επιχορήγησης. Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα του Δήμου να αποπληρώνει σε εύλογο χρονικό διάστημα τους προμηθευτές, καθώς μεγάλες καθυστερήσεις πιθανώς οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο μέλη του τοπικού επιχειρηματικού ιστού.

4 2)Εισήγηση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναφορικά με την ιεράρχηση κλάδων –Αξιολόγηση κατά προτεραιότητα στα πλαίσια ΕΣΠΑ

5 3)Συμμετοχή στη διαβούλευση σε συνεργασία με ΕΟΑΕΝ αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου του Τουρισμού Μειονεκτικές Πύλες Εισόδου: Το νησί δεν διαθέτει σύγχρονο λιμάνι και αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να μην έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τις δυνατότητες του τουρισμού κρουαζιέρας αλλά και των πτήσεων charters (δεν είναι ασφαλής η προσγείωση μεγάλων έμφορτων αεροσκαφών λόγω του μικρού μήκους διαδρόμου προσγείωσης). Επιπρόσθετα η πύλη εισόδου για επιβάτες από την Τουρκία (Τελωνείο Χίου) χρήζει σημαντικών βελτιώσεων τόσο κτιριακών όσο και σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού. Γραφειοκρατία συνυφασμένη με την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν χρηματοδοτικά κίνητρα (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος),η οποία λειτουργεί ως ανασταλτικό παράγοντας για την ίδρυση & εκσυγχρονισμό τουριστικών επιχειρήσεων. Ακριβά εισιτήρια που καθιστούν την προσέλκυση επισκεπτών ιδιαίτερα δύσκολη ιδίως κατά την περίοδο υψηλής ζήτησης (Αύγουστος)

6 Συμμετοχή στη διαβούλευση σε συνεργασία με ΕΟΑΕΝ αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου του Τουρισμού Περιορισμός κονδυλίων για προώθηση τουριστικού προϊόντος Περικοπή Δελτίων κοινωνικού τουρισμού Ανυπαρξία πολύγλωσσου τουριστικού portal που θα προωθήσει το τοπικό τουριστικό προϊόν Αδυναμία αξιοποίησης πλεονεκτημάτων θαλάσσιου τουρισμού λόγω ανυπαρξίας υποδομών (μαρίνες, αγκυροβόλια κ.α.) σε αντίθεση με την αλματώδη ανάπτυξη παρόμοιων υποδομών στα παράλια της Τουρκίας Ελλιπής σύνδεση νησιών μεταξύ τους με αποτέλεσμα τη διπλή περιφερειακότητα Κακή κατάσταση μνημείων & αρχαιολογικών χώρων (βυζαντινών ναών, Κάστρου κ.α.) που θα,μπορούσαν να προσελκύσουν επισκέπτες υψηλού επιπέδου

7 Συμμετοχή στη διαβούλευση σε συνεργασία με ΕΟΑΕΝ αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου του Τουρισμού: Προτάσεις Προτάσεις : Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και εθνικών οικονομικών πόρων, ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές που επηρεάζουν τον τουρισμό (Πύλες Εισόδου, υποδομές υγείας, εξασφάλιση παροχής άριστης ποιότητας πόσιμου νερού κ.α.) Σχεδιασμός πλάνου Αποκατάστασης & Ανάδειξης Πολιτιστικών Μνημείων. Σχεδιασμός προγράμματος Τουριστικής ανάπτυξης με έμφαση στην εναλλακτική τουριστική αξιοποίηση της υπαίθρου του νησιού και στην εκμετάλλευση των κενών κατοικιών στα χωριά, ως καταλυμάτων πεζοπορικού - φυσιολατρικού ή εναλλακτικού τουρισμού. Στρατηγική τουριστική προβολή των Καστροχωρίων, ως απόλυτη μοναδικότητα στη Μεσόγειο, με ένταξή τους σε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης. Βελτιστοποίηση των αεροπορικών & ακτοπλοϊκών μεταφορών ώστε να αρθεί το ιδιότυπο καθεστώς απομόνωσης που βιώνουν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπως η Χίος. Υιοθέτηση πολιτικών που θα συμβάλουν στην αξιοποίηση του σημαντικά αυξανόμενου ρεύματος επισκεπτών από την γείτονα Τουρκία (εφαρμογή σε μόνιμη βάση πιλοτικού προγράμματος για έκδοση VISA στα νησιωτικά Τελωνεία). Στελέχωση Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΟΤ & ΠΥΤ με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό (μηχανικοί- οικονομολόγοι), ώστε να αναβαθμισθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού και να μειωθεί ο χρόνος διεκπεραίωσης των συναλλαγών με την υπηρεσία. Παροχή σεμιναριακής επιμόρφωσης σε στελέχη και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού.

8 4)Συμμετοχή στη Συνάντηση Εργασίας αναφορικά με τις λιμενικές υποδομές Το Επιμελητήριο Χίου αξιοποιώντας τον βασικό ρόλο του που δεν είναι άλλος από τη λειτουργία του ταυτόχρονα ως δέκτης των μηνυμάτων του τοπικού επιχειρηματικού ιστού αλλά και ως πομπός αυτών των μηνυμάτων στην εκάστοτε Κεντρική Εξουσία –όταν βέβαια αυτή έχει την πρόθεση να ακούει και να διαβουλεύεται -, έχει ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα των ελλιπέστατων λιμενικών υποδομών του νησιού και με τους τρόπους βελτίωσής τους. Πιστεύοντας ότι σήμερα είναι επιταγή των καιρών να είμαστε κατ αρχήν ρεαλιστές, αλλά και να συναισθανόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στις επόμενες γενιές, καθώς οι όποιες εμμονές μας ή έστω λάθος επιλογές θα ταλαιπωρούν για δεκαετίες τους κατοίκους της Χίου επισημαίνουμε τα εξής: Τασσόμαστε υπέρ μία διπλής στόχευσης όσον αφορά τις λιμενικές υποδομές του νησιού. Με άλλα λόγια χωρίς να απεμπολούμε την στόχευση ενός σύγχρονου και ασφαλούς νέου λιμένος, οφείλουμε να σχεδιάσουμε άμεσα πρακτικούς τρόπους βελτίωσης του υφιστάμενου λιμένος καθώς σύμφωνα με μελέτες που έχουν τεθεί υπόψη μας το κόστος τους είναι ρεαλιστικό. Τασσόμαστε υπέρ της ανάληψης πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση του λιμένος Μεστών με άμεση ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων, αλλά και του χαρακτηρισμού του ως πύλη Σένγκεν, ώστε αυτό να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το κεντρικό λιμάνι της Χίου

9 Συμμετοχή στη Συνάντηση Εργασίας αναφορικά με λιμενικές υποδομές Οι ενέργειες μας πρέπει να συγκλίνουν στην αποτελεσματική αξιοποίηση του τουρισμού κρουαζιέρας αλλά και εν γένει του θαλάσσιου τουρισμού που όπως όλα δείχνουν μπορεί να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στο νησί. Σε αυτό το σημείο αξίζει να προστεθεί ότι πρέπει να δοθεί επιτέλους μία βιώσιμη λύση και όσον αφορά τη μαρίνα, η οποία ουδέποτε εκπλήρωσε τους στόχους για τους οποίους δημιουργήθηκε. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χρόνος, καθώς η δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει ήδη φέρει σε δεινή θέση πολλές τοπικές επιχειρήσεις, πρέπει να εργασθούμε ταχύτατα προς την κατεύθυνση της επιδίωξης άμεσης λύσης των προβλημάτων ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων αλλά και της δημιουργίας υποδομών για ασφαλή και άνετο ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, προσελκύοντας με αυτό τον τρόπο επισκέπτες που θα βοηθήσουν ποικιλοτρόπως την τοπική οικονομία. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αξιοποιήσουμε άμεσα και την τεχνογνωσία του ΟΛΠ επιταχύνοντας τις διαδικασίες υλοποίησης του μνημονίου, όπως αυτό είχε περιγραφεί κατά την επίσκεψη του Προέδρου του κου Ανωμερίτη στη Χίο.

10 5)Παρέμβαση αναφορικά με την απλουστευμένη διαδικασία για την έκδοση VISA A. Συνέχιση της διατήρησης του καθεστώτος που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή της απλουστευμένης διαδικασίας διαβατηριακού ελέγχου χωρίς την έκδοση βίζας. B. Έκδοση βίζας με συνοπτικές διαδικασίες και ένα λογικό κόστος, κάτι που μπορεί να γίνεται στο πρώτο Ελληνικό λιμάνι αφίξεως του κρουαζιεροπλοίου με ένα κόστος 15 ή έστω 20 ευρώ ανά επιβάτη

11 6)Συμμετοχή σε Εκπαιδευτικές δράσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ημερίδα Start Up Εκπαιδευτικά σεμινάρια επιχειρηματικότητας (έχουν διοργανωθεί 2 έως σήμερα με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες στα θεματικά πεδία :Ενέργεια- Μεταφορές- Περιβάλλον, Επιχειρηματικότητα )

12 7)Διοργάνωση ενημερωτικών Ημερίδων (Χίο και Οινούσσες) Διοργάνωση ημερίδων στα πλαίσια ενημέρωσης του τοπικού επιχειρηματικού ιστού (Εξοικονομώ κατ οίκον, Ενίσχυση ΜΜΕ, Στήριξη Γυναικείας Απασχόλησης, Jessica, ΟΠΕ)

13 8) Ανάληψη δράσης προβολής του νησιού από περιφερειακά ΜΜΕ με τη στήριξη των Επιμελητηρίων & της ΚΕΕΕ Αποστολή DVD σε όλα τα Επιμελητήρια & περιφερειακά ΜΜΕ Στόχος: αναπαραγωγή τηλεοπτικού σποτ από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα τοπικής ή εθνικής εμβελείας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών.

14 9) Έρευνα: Ανάλυση χαρακτηριστικών γνωρισμάτων Τούρκων επισκεπτών Στόχος έρευνας :Η άντληση πληροφοριών σχετικά με : τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Τούρκων επισκεπτών το βαθμό ικανοποίησής τους από τις παρεχόμενες υπηρεσίες τυχόν προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διαμονή τους προτάσεις με στόχο την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Η ανάλυση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Έρευνας στάθηκε αφορμή για γόνιμο διάλογο με φορείς και επιχειρηματίες αναφορικά με ωράριο καταστημάτων κ.α..

15 10) Εισήγηση σε Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Στρατηγική στόχευση για νέα προγραμματική περίοδο:

16 Εισήγηση σε Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας – Ιεράρχηση επί μέρους αναπτυξιακών στόχων Αναβάθμιση Πυλών Εισόδου : Λιμενικές υποδομές : Τασσόμαστε υπέρ μία διπλής στόχευσης όσον αφορά τις λιμενικές υποδομές του νησιού. Με άλλα λόγια χωρίς να απεμπολούμε την στόχευση ενός σύγχρονου και ασφαλούς νέου λιμένος, οφείλουμε να σχεδιάσουμε άμεσα πρακτικούς τρόπους βελτίωσης του υφιστάμενου λιμένος. Αξιοποίηση του έως σήμερα υπολειτουργούντος λιμένος Μεστών με άμεση ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων, αλλά και του χαρακτηρισμού του ως πύλη Σένγκεν, ώστε αυτό να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το κεντρικό λιμάνι της Χίου.

17 Εισήγηση σε Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας -Ιεράρχηση επί μέρους αναπτυξιακών στόχων Ο σχεδιασμός μας πρέπει να συγκλίνει στην αποτελεσματική αξιοποίηση του τουρισμού κρουαζιέρας αλλά και εν γένει του θαλάσσιου τουρισμού που όπως όλα δείχνουν ότι μπορεί να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στο νησί με σχεδιασμό των απαιτούμενων υποδομών (μαρίνα παροχής υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών ώστε να ανθέξει στον ανταγωνισμό από αυτές που βρίσκονται στα Τουρκικά παράλια, ασφαλή αγκυροβόλια με παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας). Αεροδρόμιο : Αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών αερολιμένα και δημιουργία clear way με παράλληλη επίσπευση των απαιτούμενων οδικών έργων στον παραλιακό άξονα.

18 Ιεράρχηση επί μέρους αναπτυξιακών στόχων Ύδρευση-Άρδευση: Πρέπει να καταστούν λειτουργικά τα υδρευτικά και αρδευτικά έργα του νομού και να σχεδιασθούν νέα υδρευτικά και αρδευτικά έργα, ώστε να βοηθηθεί τόσο η αγροτική παραγωγή όσο και ο τουρισμός αλλά και οι κάτοικοι του νησιού. Παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας : Βελτίωση υποδομών Γενικού Νοσοκομείου Χίου και Κέντρων Υγείας, αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών υγείας μέσω διαδικτύου, Γηροκομείων, παιδικών σταθμών, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης.

19 Ιεράρχηση επί μέρους αναπτυξιακών στόχων  Δημιουργία Ναυτιλιακού Συνεδριακού Εκπαιδευτικού και Εκθεσιακού Κέντρου που θα αξιοποιήσει το μοναδικό δίκτυο των ανθρώπων που ασχολούνται με τον κλάδο(Posidonia)

20 Ιεράρχηση επί μέρους αναπτυξιακών στόχων Αποκέντρωση Υπηρεσιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της αξιοποίησης ακινήτων του Δήμου και της Περιφέρειας, Νοσοκομείου εκτός του ιστορικού κέντρου Οδικά έργα : Ολοκλήρωση και σύνδεση περιφερειακών δρόμων, σχεδιασμός δρόμων παράκαμψης χωριών, ώστε να διαφυλάττεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας κύρια των παραδοσιακών οικισμών.

21 Ιεράρχηση επί μέρους αναπτυξιακών στόχων Αισθητική και λειτουργική ενοποίηση οικισμών και χωριών ώστε αυτά να αποτελέσουν πόλο έλξης για επισκέπτες και να λειτουργήσουν ως Ανοικτά Μουσεία : Πχ αισθητική ενοποίηση Μαστιχοχωρίων (δρόμοι Μαστίχας), καθώς και του παραδοσιακού οικισμού του Κάμπου (υπογειοποίηση δικτύων κοινής ωφέλειας, μονοδρόμηση οδών, πλακόστρωση, ανάδειξη αρχιτεκτονικών και ιστορικών μνημείων που ευρίσκονται εντός του οικισμού και μένουν έρμαια στην φθορά του χρόνου, ανάδειξη του παραδοσιακού τρόπου ζωής (Καμπούσικο αρχοντικό, Ανοικτό Μουσείο Κάμπου με μπρούτζινες πινακίδες που θα αναγράφουν την ιστορία των μνημείων)

22 Ιεράρχηση επί μέρους αναπτυξιακών στόχων Χωροθέτηση Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών πάρκων, όπου σε βάθος χρόνου θα μεταφερθούν οι οχλούσες βιοτεχνικές δραστηριότητες Υιοθέτηση «πράσινης» ενέργειας σε Δημόσια κτίρια ώστε το νησί να μειώσει το Ενεργειακό του αποτύπωμα Αξιοποίηση των τοπικών μας «μύθων», του Ομήρου και της μαστίχας με ισχυρό branding και αξιοποίηση του Μουσείου Μαστίχας και των Ομηρικών μνημείων.

23 Ιεράρχηση επί μέρους αναπτυξιακών στόχων Αξιοποίηση πολιτιστικών μνημείων με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών και ανάδειξή τους σε τουριστικά αξιοθέατα. Η Χίος είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός, με αξιόλογους φυσικούς πόρους, πλούσια αλλά αναξιοποίητη σε ένα βαθμό πολιτιστική κληρονομιά, εύκρατο μεσογειακό κλίμα και φιλόξενους ανθρώπους. Το παρόν Συνέδριο οφείλει να διερευνήσει και να αναπτύξει περισσότερες συνέργιες μεταξύ πολιτιστικών και τουριστικών επιχειρήσεων.

24 Ιεράρχηση επί μέρους αναπτυξιακών στόχων Ενίσχυση εξωστρέφειας τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων με στόχο την δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό και παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας. Δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε να λειτουργήσει η Χίος ως διαμετακομιστικό κέντρο αξιοποιώντας της στρατηγική γεωγραφική της θέση. Ενίσχυση clusters επιχειρήσεων με ομοειδή χαρακτηριστικά (πχ παραγωγικές επιχειρήσεις που αξιοποιούν τοπικούς πόρους βιοποικιλότητας- Καλάθι προϊόντων Περιφέρειας στην σωστή κατεύθυνση)

25 11) Δημιουργία Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων σε συνεργασία με Δήμο Χίου Πρόταση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με Δήμο Χίου ώστε να διαμορφωθεί το υπόγειο του Επιμελητηρίου Χίου σε Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μέσω των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης (Αίθουσα Κατάρτισης κ.α.)

26 Επιχειρηματική αποστολή Γυναικών Επιχειρηματιών από το Επιμελητήριο Σμύρνης (Πέμπτη 20 Ιουνίου ) Διοργάνωση Επιχειρηματικής Συνάντησης Γυναικών Επιχειρηματιών (Χίος-Σμύρνη)

27 Υλοποίηση επιδοτούμενων σεμιναρίων (Πρόγραμμα 2 η Ευκαιρία) H "2η Ευκαιρία" είναι ένα πρόγραμμα επανακατάρτισης 280 ωρών επιδοτούμενων με 5 ευρώ μικτά ανα ώρα κατάρτισης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων και αφορά 6.000 απολυμένους / ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας, Διακίνησης & Συντήρησης Αυτοκινήτων, Κατασκευών - Δομικών Υλικών

28 Άλλες παρεμβάσεις Σχέδιο ΑΘΗΝΑ (σχεδιαζόμενη κατάργηση Τμημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου) Σχεδιαζόμενη κατάργηση Χημείων Χίου –Σάμου Αίτημα δημιουργίας νέας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Χίου –Σάμου (Astra) Αίτημα δημιουργίας θέσεων φορτοεκφόρτωσης στον κεντρικό λιμένα Χίου (Λιμενικό Ταμείο) Νομοσχέδιο που αφορά την Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας & άλλες διατάξεις Σχεδιαζόμενη συγχώνευση Τελωνείου Χίου (συνεργασία με εξαγωγικές επιχειρήσεις) Ανάληψη πρωτοβουλίας αναφορικά με την πορεία των έργων υποδομών Αξιολόγηση κατά προτεραιότητα επενδυτικών σχεδίων από το νησί λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς (ΥΠΟΙΑΝ) Αίτημα μείωσης αμοιβολογίου ΑΕΠΙ και απαλλαγή υποχρέωσης από μη τουριστικούς οικισμούς (κάτω των 2.000 κατοίκων)

29 Άλλες παρεμβάσεις Παρέμβαση σε Πρόεδρο Βουλής αναφορικά με διερεύνηση τυχόν ευθυνών ΥΠΟΙΑΝ για την μη κατάθεση φακέλου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για χρηματοδότηση νησιού ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πυρκαγιάς του Αυγούστου 2012. Κατάθεση προτάσεων για τον ανασχεδιασμό του δικτύου άγονων γραμμών Παρέμβαση αναφορικά με την υποβάθμιση της ΔΟΥ Χίου Στήριξη δανειοληπτών μικρομεσαίων επιχειρήσεων Παρέμβαση αναφορικά με την πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού από τα παράνομα καταλύματα που λειτουργούν χωρίς Σήμα ΕΟΤ. Παρέμβαση αναφορικά με την αδυναμία χρηματοδότησης των ΜΜΕ από τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ. Παρέμβαση αναφορικά με δυσλειτουργία ΕΤΑΧ ώστε να επισπευσθεί η αποπληρωμή των επενδυτών και να προκηρυχθεί άμεσα το Leader Αλιείας.


Κατέβασμα ppt "Πεπραγμένα Διοίκησης Επιμελητηρίου Χίου (Περίοδος : Ιανουάριος-Ιούνιος 2013)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google