Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ SCHOOL BULLING. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΣΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΙΝΙΟΥΚ YΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κα ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ SCHOOL BULLING. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΣΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΙΝΙΟΥΚ YΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κα ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ SCHOOL BULLING

2 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΣΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΙΝΙΟΥΚ YΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κα ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ

3 ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΙΛΑ,ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ.

4 ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ο Σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας και εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με στόχο να προκληθεί αναστάτωση ή πόνος Εμφανίζεται με τη μορφή λεκτικού εκφοβισμού,κοινωνικού εκφοβισμού,σωματικού εκφοβισμού ή ηλεκτρονικού εκφοβισμού.

5 ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Χτυπήματα Απειλές,πειράγματα,παρατσούκλια,κοροϊδί α,διάδοση φημών Εσκεμμένος αποκλεισμός μαθητών από διάφορες κοινωνικές και σχολικές δραστηριότητες Σεξουαλική παρενόχληση Κλοπές,ζημιές σε προσωπικά αντικείμενα

6 ΑΙΤΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ Τα παιδιά που εκφοβίζουν μπορεί σε άλλο χρόνο ή χώρο να ήταν ή και να είναι ακόμα αποδέκτες εκφοβιστικών συμπεριφορών Οι μαθητές εκφοβίζουν για να νιώσουν ανώτεροι από τους άλλους καθώς αντλούν ισχύ και δύναμη από τη συγκεκριμένη μορφή συμπεριφοράς.

7 ΑΙΤΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ Το παιδί που εκφοβίζει μπορεί να νιώθει συναισθήματα ζήλιας για τον αποδέκτη της εκφοβιστικής του συμπεριφοράς Οι μαθητές που εκφοβίζουν στοχεύουν στη διαφορετικότητα του άλλου για να τον κάνουν να νιώσει άσχημα για τον εαυτό του και να τον απαξιώσουν.

8 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ Πολλές φορές στόχος γίνεται το «διαφορετικό»,που μπορεί να αφορά σε οποιοδήποτε ανθρώπινο γνώρισμα είτε εξωτερικό είτε εσωτερικό Το χρώμα του δέρματος,η εθνικότητα,το φύλο,το ύψος,το βάρος,η σχολική επίδοση,η κοινωνική συστολή. Ο καθένας μπορεί να γίνει στόχος εκφοβιστικών συμπεριφορών σε κάποια φάση της ζωής του.

9 ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ Οι συνέπειες της ενδοσχολικής βίας είναι σοβαρές και καθοριστικές για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών.

10 ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ Τα παιδιά που γίνονται θύματα βίας νοιώθουν έντονο άγχος και αισθήματα ανασφάλειας,έχουν φοβίες,παρουσιάζουν σχολική άρνηση,μπορεί να οδηγηθούν σε σχολική αποτυχία,να εμφανίσουν μαθησιακές δυσκολίες,ψυχοσωματικά προβλήματα όπως πονοκεφάλους,πόνους στην κοιλιά,διαταραχές ύπνου,καθώς και κατάθλιψη.

11 ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΘΥΤΕΣ Τα παιδιά θύτες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να απομακρυνθούν από το σχολείο,να διακόψουν τη φοίτηση,να εμφανίσουν τάσεις φυγής από το σπίτι και να εξελιχθούν ως ενήλικες με αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά.

12 ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΒΙΑ Μην κατηγορείς τον εαυτό σου.Δεν έχεις κάνει κάτι που να δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές.Μην ντρέπεσαι για αυτό που αισθάνεσαι.

13 ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΒΙΑ ΄Οποτε κρίνεις ότι χρειάζεσαι, μπορείς και έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις βοήθεια. Προστάτεψε τον εαυτό σου. Μίλησε σε έναν ενήλικα που εμπιστεύεσαι.

14 ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΒΙΑ Βρες ένα ασφαλές μέρος Μείνε μαζί με άλλα παιδιά Ζήτα από τους φίλους σου να σε υποστηρίξουν Εάν σε εκφοβίζουν μέσω του κινητού τηλεφώνου σου ή του Ιντερνετ, μην απαντήσεις στο μήνυμα,μην σβήσεις το μήνυμα και μίλα για αυτό σε κάποιον που εμπιστεύεσαι

15 ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ Ο εκφοβισμός πληγώνει και δεν πρέπει να είναι μέρος της ζωής σου Δεν είσαι μόνος/μόνη.Πολλά παιδιά εκφοβίζονται

16 ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ Μην κάνεις κακό στον εαυτό σου Μην εκφοβίσεις και εσύ κανένα άλλο παιδί Μην αφήσεις τον εκφοβισμό να σε κερδίσει.Συνέχισε να κάνεις αυτό που σου αρέσει και αγαπάς.

17 ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ.

18 KAI TΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΗΓΗΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ : ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΣΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΙΝΙΟΥΚ

19 ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Ο ΔΙΑΣ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ

20 ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ :

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ SCHOOL BULLING. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΣΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΙΝΙΟΥΚ YΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κα ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google