Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι πέντε πιο ψηλές κορυφές Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Τάξη: Στ2 Έτος: 2015-2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι πέντε πιο ψηλές κορυφές Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Τάξη: Στ2 Έτος: 2015-2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι πέντε πιο ψηλές κορυφές Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Τάξη: Στ2 Έτος: 2015-2016

2 Περιεχόμενα: Έβερεστ Ελμπρούζ Λευκό Όρος Κιλιμάνταζαρο Τουμπκάλι

3 Έβερεστ To όρος Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό της οροσειράς των Ιμαλαΐων και η κορυφή του το υψηλότερο σημείο της Γης πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων. Η πρώτη αναρρίχηση έγινε στις 29 Μαΐου 1953.Το Έβερεστ ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Τζορτζ Έβερεστ, διευθυντή ενός τμήματος της Μεγάλης Τριγωνομετρικής Έρευνας της Ινδίας, που έλαβε χωρα όταν η Ινδία ήταν ακόμα βρετανική αποικία.

4 Ελμπρούζ Το Ελμπρούς είναι το υψηλότερο όρος του Καυκάσου και το ψηλότερο σημείο της Ευρώπης.Στην ανατολική πλευρά πρώτος ανέβηκε ο Κ. Χασίροβ το 1829Στην πραγματικότητα δεν είναι βουνό άλλα ηφαίστειο που εξερράγη για τελευταία φορά το 50 π.Χ. περίπου. Σήμερα είναι διάσημο για τους τεράστιους όγκους πάγου που το καλύπτουν.Ακόμα ότι μόνο άνθρωποι με καθαρή ψυχή μπορούν να το ανέβουν διαφορετικά το ίδιο το βουνό δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν.

5 Λευκό Όρος Το Λευκό Όρος είναι μεγάλος ορεινός όγκος των Δυτικών Άλπεων. Περιλαμβάνει την τρίτη ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης με ύψος 4.807 μ. Η πρώτη αναρρίχηση έγινε το 8 Αυγούστου 1786.Η κορυφή αποτελεί το σύνορο μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας, ενώ ολόκληρο το όρος βρίσκεται στα σύνορα 3 κρατών: της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας. Το σχήμα του όρους μοιάζει με τραπέζι με μήκος 50 χλμ. και μέσο πλάτος 15 χλμ.

6 Κιλιμάντζαρο Το Κιλιμάντζαρο είναι το υψηλότερο βουνό της Αφρικής με ύψος 5.895 μέτρα. Βρίσκεται στην Βορειοδυτική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Η πρώτη αναρρίχηση έγινε το 1889. Είναι το μοναδικό βουνό στην Αφρική του οποίου οι κορφές καλύπτονται με παγετώνες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, λιώνουν και πρόκειται να λιώσουν εντελώς μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

7 Μακ Κίνλεϊ Οροσειρά (6.194 μ.) της Αλάσκας, στην οποία βρίσκεται η ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής. Η περιοχή έχει σχεδόν πολικό κλίμα και περιβάλλεται από απέραντους παγετώνες οι οποίοι κατατάσσονται ανάμεσα στους σημαντικότερους του κόσμου. Η οροσειρά ήταν γνωστή στους ιθαγενείς με την ονομασία Ντενάλι (Denali = η ψηλή) και έλαβε τη σημερινή της ονομασία από τον Αμερικανό πρόεδρο Γουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ (βλ. λ.) το 1896.

8 Πηγές Κείμενο: el.wikipaideia.org http://www.taxidistirosia.com/to-voyno-elbrus/ http://www.onestepfurther.com www.ygeiaonline.gr Εικόνες: http://greek.ruvr.ru/2008/07/28/361330/ Periergia.gr http://www.onestepfurther.com

9 Οι πέντε πιο ψηλές κορυφές Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ. Τάξη: Στ2 Έτος: 2015-2016


Κατέβασμα ppt "Οι πέντε πιο ψηλές κορυφές Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Τάξη: Στ2 Έτος: 2015-2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google