Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Ιταλία είναι γνωστή ως > για το σχήμα της στον χάρτη. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα και αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος. Επίσης έχει πολλές πόλης και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Ιταλία είναι γνωστή ως > για το σχήμα της στον χάρτη. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα και αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος. Επίσης έχει πολλές πόλης και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Ιταλία είναι γνωστή ως > για το σχήμα της στον χάρτη. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα και αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος. Επίσης έχει πολλές πόλης και πολλά αξιοθέατα.

3 1.Ρώμη (πρωτεύουσα) 2.Βενετία 3.Πίζα 4.Φλωρεντία 5.Μιλάνο 6.Νάπολη 8.Μπάρι 9.Οτράντο 7.Μπολόνια 10.Συνήθειες…

4 Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας και γι’ αυτό είναι η πιο γνωστή. Έχει πολλά αξιοθέατα αλλά τα πιο γνωστά είναι το αρχαίο θέατρο Κολοσσαίο και το Πάνθεον το οποίο ήταν αρχαίος ναός της Ρώμης για όλες της θεότητες. Το Πάνθεον ονομάζεται έτσι από το πάνθειον που σημαίνει >.

5 Η Βενετία είναι κτισμένη μέσα στην θάλασσα και αυτό είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό της. Οι άνθρωποι εκεί κινούνται περισσότερο με βάρκες! Η Βενετία κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση ήταν μεγάλη ναυτική δύναμη και από εκεί ξεκίνησαν οι Σταυροφορείς.

6 Η Πίζα είναι κι αυτή μια πόλη της Ιταλίας. Στην Πίζα οι περισσότεροι πάνε για να δούνε τον πύργο της Πίζας που είναι από τα διασημότερα αξιοθέατα της Ιταλίας. Ο πύργος άρχισε να γέρνει όταν οι εργάτες έκαναν κάτι πάνω του. Πριν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ήταν ίσιος και όταν ξεκίνησε ο πόλεμος δεν έπαθε τίποτα!

7 Η Φλωρεντία είναι μια πολύ όμορφη πόλη με διάφορα αξιοθέατα. Η θέση της είναι σχεδόν μέσα στην μέση της Ιταλίας. Εκεί είναι ο Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας, το Παλάτσο Βέκιο κ.α.… Το Παλάτσο Βέκιο ήταν παλαιό παλάτι και τώρα είναι το δημαρχείο της Φλωρεντίας.

8 Το Μιλάνο ιδρύθηκε το 400 π.Χ από τους Γαλάτες και κατακτήθηκε τελικά από τους Ρωμαίους το 196 π.Χ. (Γαλατία ιστορική περιοχή της Δυτικής Ευρώπης). Είναι η δεύτερη πόλη της Ιταλίας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό. Εκεί επίσης είναι κι ο Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου και η Σκάλα του Μιλάνου που είναι θέατρο και όπερα.

9 Η Νάπολη είναι μία πολύ σημαντική πόλη για την Ιταλία γιατί είναι σημαντικό λιμάνι της Ιταλίας. Είναι η Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά την Ρώμη και το Μιλάνο. Στη Νάπολη επίσης υπάρχουν και αρκετά αξιοθέατα. Είναι ο Καθεδρικός Ναός της Νάπολης, ο Βεζούβιος που είναι ένα βουνό- ηφαίστειο και διάφορα μουσεία.

10 Η Μπολόνια είναι γνωστή για τους ψηλούς της πύργους. Τον 12 ο αιώνα ήταν από τις 5-6 μεγαλύτερες πόλεις, της Ευρώπης. Ήταν γεμάτη πανύψηλους πύργους. Οι πύργοι χτίζονταν από μεγάλες και πλούσιες οικογένειες και ήταν σύμβολο της δύναμης τους.

11 Το Μπάρι είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Ιταλίας γιατί αποτελεί το 2 ο σημαντικότερο οικονομικό κέντρο μετά από την Νάπολη. Έχει ένα μεγάλο λιμάνι,τη Λαμπρή Βασιλική του Αγίου Νικολάου και το Σουηδικό κάστρο…

12 Το Οτράντο είναι μια μικρή πόλη της Ιταλίας και έχει ένα σημαντικό λιμάνι το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

13 Η Ιταλία είναι γνωστή για τις πίτσες και τα μακαρόνια της. Επίσης είναι χώρα με μεγάλη ιστορία. Στο νόμισμά της απεικονίζεται ο άνθρωπος που έφτιαξε ο Ιταλός Λεονάρντο ντα Βίντσι. Και ο εθνικός της ύμνος. https://www.youtube.com/watch?v=NGGkaI b6BNI

14


Κατέβασμα ppt "Η Ιταλία είναι γνωστή ως > για το σχήμα της στον χάρτη. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα και αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος. Επίσης έχει πολλές πόλης και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google