Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 ΘΕΜΑ:ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ:Γνωρίσματα εφηβικής  Ηλικίας-Οέφηβος μέσα στην κοινωνία-δημιουργία αρμονικών διαπροσωπικών σχέσεων με φίλους, συμμαθητές και οικογένεια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " ΘΕΜΑ:ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ:Γνωρίσματα εφηβικής  Ηλικίας-Οέφηβος μέσα στην κοινωνία-δημιουργία αρμονικών διαπροσωπικών σχέσεων με φίλους, συμμαθητές και οικογένεια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1  ΘΕΜΑ:ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ:Γνωρίσματα εφηβικής  Ηλικίας-Οέφηβος μέσα στην κοινωνία-δημιουργία αρμονικών διαπροσωπικών σχέσεων με φίλους, συμμαθητές και οικογένεια.  ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΧΡΥΣΑ

2 ΟΡΙΣΜΟΣ:Με τον όρο εφηβεία για το ανθρώπινο είδος εννοείται μια διακριτή αναπτυξιακή φάση εξαιτίας των ραγδαίων βιοσωματικών αλλαγών και των νέων εξελίξεων: ως προς τις νοητικές ικανότητες. Με τον διακριτό όρο ήβη εννοούνται τα φυσιολογικά, ορμονικά φαινόμενα που εμφανίζονται στα κορίτσια σε ηλικία 10-11 ετών και στα αγόρια 11-12 ετών περίπου.

3  ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ  Η εφηβεία δεν είναι εύκολη. Στο σώμα σου συμβαίνουν πολλές αλλαγές, οπότε μπορεί να αρχίσεις να αισθάνεσαι και να σκέφτεσαι διαφορετικά για πολλά πράγματα. Μην ανησυχείς – δεν είσαι η μόνη και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όλες το περνάμε. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ Προσπάθησε να μην συγκρίνεις τόσο πολύ τον εαυτό σου με τους άλλους. Είναι δύσκολο, αλλά θα δεις, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Το σώμα σου αλλάζει και ίσως αυτό που μισείς σήμερα να είναι αυτά ακριβώς που θα λατρεύεις αύριο. Στο υποσχόμαστε! Μίλησε με τις φίλες σου ή με κάποιον που εμπιστεύεσαι. Θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις αυτά που πραγματικά νιώθεις μέσα σου.

4  ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ Δυστυχώς, 8 στους 10 εφήβους έχουν ακμή. Οπότε, σίγουρα δεν είσαι μόνη! Αυτό οφείλεται στην αρμονική ανάπτυξη του σώματός μας. ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΥΣΗ - ΟΝΕΙΡΩΞΗ Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της εφηβείας και φανερώνει την εγκατάλειψη της παιδικής ηλικίας, το ίδιο και στα αγόρια με την ακούσια αποβολή σπέρματος.

5  Αναπτύσσονται τα μέλη του σώματος, ιδιαίτερα τα πόδια και τα χέρια, και μάλιστα με δυσανάλογο τρόπο, που ο έφηβος δίνει την εντύπωση ότι το σώμα του έχει ακανόνιστη δομή.Ο σκελετός και τα οστά του εφήβου μεγαλώνουν με μεγάλη ταχύτητα και ο έφηβος βρίσκεται σε σωματική αναστάτωση.

6  Έτσι ο έφηβος ετοιμάζεται να γίνει κι αυτός ένας δημιουργός και συνεχιστής της ζωής,όταν η ωριμότητα του θα είναι πλήρης και όταν θα είναι έτοιμος να αναλάβει το βάρος και τις ευθύνες αυτής της αποστολής.

7 ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ :  ΚΑΤΣΑΚΟΥ ΑΛΙΚΗ  ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ  ΚΟΚΟΡΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ  ΛΕΚΚΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ  ΛΙΟΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ  ΛΙΑΠΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ

8 Αριάνα Καλλέργη Ελισάβετ Κεχαγιά Μυρτώ Κοσμίδη Νίκος Θωμάς

9  Οι φίλοι δίνουν νόηµα στη ζωή µας, µας προσφέρουν στιγµές ευτυχίας και χαράς. Νέα έρευνα που έγινε σε εφήβους απέδειξε ότι κάνουν και καλό στην υγεία µας.φίλοι ευτυχίας

10  Η µοναξιά αποδεικνύεται καταστροφική µε την καθιστική ζωή. Στην εφηβεία είναι που χτίζονται δυνατές φιλίες.

11

12  Οι φίλοι είναι σημαντικοί αλλά μερικές φορές σε παρασύρουν. Γι’ αυτό τον λόγο, μείνε ο εαυτός και μην επηρεαστείς από κανέναν.

13  Είναι πολύ σημαντικό να έχεις καλές σχέσεις με τους συμμαθητές σου.

14  Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι με όλους τους συμμαθητές μας.Oμως είναι σίγουρο ότι μπορούμε να κάνουμε τη συμβίωσή μας στο σχολείο ευχάριστη. Ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να συμβιώσουμε με κάποιους από τους συμμαθητές μας, δε σημαίνει ότι θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη.

15

16  Μερικές φορές οι γνωστοί σου και οι συμμαθητές σου οι όποιοι μπορεί να μην σε συμπαθούν και να μην ταιριάζετε υπάρχει περίπτωση να σε υποβιβάσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Γι’ αυτό τον λόγο μην εμπιστεύεσαι οποιοδήποτε, παραμόνο τους πραγματικούς σου φίλους.

17

18

19  Υπάρχουν μερικά σημάδια που δείχνουν πως οι φιλίες μας είναι όντως αληθινές. Οι φίλοι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, τα άτομα αυτά με τα οποία μοιραζόμαστε τα μυστικά μας, γελάμε διασκεδάζουμε αλλά και κλαίμε στις δύσκολες στιγμές μας.

20  Το πιο σημαντικό είναι να βρεις έναν πραγματικό φίλο που να μπορείς να τον εμπιστεύεσαι!

21 - ΚΑΤΕΧΟΣ ΙΩΣΗΦ - ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ - ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΣΤΑΘΗΣ - ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ - ΚΥΡΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

22

23  Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και γίνονται πιο ανεξάρτητα από τους γονείς τους, ξεκινούν να εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό από τους φίλους τους για να δεχτούν συναισθηματική στήριξη, να δοκιμάσουν καινούριες αξίες και για να διαμορφώσουν την ταυτότητά τους. Για να αποδεχτεί ο έφηβος την ταυτότητά του, θα πρέπει να νιώθει αποδεκτός και αρεστός από τους άλλους.

24 Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, η σημαντικότητα των φίλων παρουσιάζει αλματώδη αύξηση. Οι έφηβοι αναζητούν υποστήριξη από άλλους για να αντιμετωπίσουν τις σωματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές που βιώνουν, και είναι πιο πιθανό να την αναζητήσουν σε ομάδες συνομηλίκων. Αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό αν σκεφτούμε πως οι εμπειρίες τους και τα βιώματά τους είναι κοινά.

25  Φιλία ονομάζεται η σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων του ίδιου ή και διαφορετικού φύλου, με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία πλατωνική αγάπη, αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς κατ' ανάγκη να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή ανώτερος στόχος.Είναι να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον, και να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους.  Η φιλία βοηθάει σημαντικά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και στην ανάπτυξη υγειών σχέσεων στους ενήλικες.Οι φιλίες αρχίζουν να χτίζονται την περίοδο της ενηλικίωσης,συνήθως στην εφηβεία. Παίζει ρόλο στην ανάπτυξη του ατόμου, της προσωπικότητας, της σωματικής και ψυχικής υγείας.  Οι φιλίες είναι γεγονός ότι αποτελούν ένα σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Είναι γνωστό ακόμα ότι η φιλία δεν είναι μια εύκολη ή απλή υπόθεση.  Για πολλούς ανθρώπους το να κάνουν ή να διατηρούν φίλους είναι δύσκολο

26 Έχετε φανταστεί ποτέ τον εαυτό σας χωρίς φίλους; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να πορευτείτε μόνοι σας στις δυσκολίες της καθημερινότητας, όντας ανεξάρτητοι από τους πάντες; Θα σας πω λοιπόν, πως δεν υπάρχει έμβιο ον που να μπορεί να επιβιώσει για μία εβδομάδα πάνω σ’ αυτή τη γη, χωρίς την ύπαρξη φίλων, και όσοι καταφέρνουν και ζουν μη έχοντας κανέναν, είναι κλεισμένοι μέσα σε λευκά ευάερα και ευήλια δωμάτια, φορώντας πανέμορφες μπλούζες που δένουν χιαστή στην πλάτη, μόδα διαχρονική και αδιαμφισβήτητη… Αν καθίσετε και συλλογιστείτε, ακόμη και όσοι πιστεύετε πως δεν υπάρχει δίπλα σας κανένας, θα διαπιστώσετε την ύπαρξη ενός ή περισσότερων προσώπων, η προσφορά των οποίων στη ζωή σας, μπορεί να είναι αδιάφανη, μα σίγουρα ανεκτίμητη.

27

28 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt " ΘΕΜΑ:ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ:Γνωρίσματα εφηβικής  Ηλικίας-Οέφηβος μέσα στην κοινωνία-δημιουργία αρμονικών διαπροσωπικών σχέσεων με φίλους, συμμαθητές και οικογένεια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google