Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κωνσταντίνος Γιάννης Τ. Φώτης Τμήμα Ε1. Τι είναι το κάπνισμα; Πώς άρχισε; Τι μέτρα έλαβε το κράτος; Που απαγορεύτηκε και από πότε; Γιατί καπνίζουμε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κωνσταντίνος Γιάννης Τ. Φώτης Τμήμα Ε1. Τι είναι το κάπνισμα; Πώς άρχισε; Τι μέτρα έλαβε το κράτος; Που απαγορεύτηκε και από πότε; Γιατί καπνίζουμε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κωνσταντίνος Γιάννης Τ. Φώτης Τμήμα Ε1

2 Τι είναι το κάπνισμα; Πώς άρχισε; Τι μέτρα έλαβε το κράτος; Που απαγορεύτηκε και από πότε; Γιατί καπνίζουμε ακόμη; Ποια χώρα καπνίζει περισσότερο; Τι είναι ο καρκίνος; Πώς αναπτύσσεται ο καρκίνος; Συμπέρασμα.Συμπέρασμα

3 Τι είναι το κάπνισμα; Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε τσιγάρο, πίπα, πούρο ή με άλλο τρόπο.

4 Πώς άρχισε; Η πρακτική αυτή ήταν συνήθεια των κατοίκων της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, πριν ακόμα αυτές ανακαλυφθούν από τους Ευρωπαίους. Η συνήθεια μεταφέρθηκε στην Ευρώπη και την Ασία μετά το 1556.

5 Τι μέτρα έλαβε το κράτος; Τα κράτη έλαβαν μέτρα για το κάπνισμα και ανάλογα με τη χώρα τα μέτρα για τη συνήθεια του καπνίσματος μπορεί να περιλαμβάνουν απαγόρευση της διαφήμισης των προϊόντων καπνού, απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να αποφευχθεί το παθητικό κάπνισμα, υποχρεωτική σήμανση στα προϊόντα καπνού και άλλα.

6 Που απαγορεύτηκε και από πότε; Η απαγόρευση του καπνίσματος στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες, επικεντρώνεται κυρίως γύρω από την απαγόρευση σε δημόσιους χώρους (η απαγόρευση εντός δημοσίων κτιρίων που είναι χώροι εργασίας ισχύει δια νόμου ήδη από το 1856) και σε χώρους εργασίας για την προστασία της υγείας των καπνιστών και των μη καπνιστών, από τα αποτελέσματα του καπνίσματος, ιδιαίτερα τον καρκίνο.

7 Γιατί καπνίζουμε ακόμη; Ο νόμος του 2002 απαγόρευε φαινομενικά το κάπνισμα, αλλά παρέμεινε από σχεδιασμού στο μεγαλύτερο μέρος ανεφάρμοστος μιας και οι διαχειριστές εργασιακών μονάδων μπορούσαν να επιτρέψουν εξαίρεση. Το 2008 ψηφίστηκε αυστηρότερος νόμος, που άρχισε να εφαρμόζεται την 1η Ιουλίου του 2009.

8 Ποια χώρα καπνίζει περισσότερο; Το 2009 η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ άλλες χώρες - ακόμα και πολλές που θεωρούνται λιγότερο ανεπτυγμένες - είχαν επιτύχει μείωση του ποσοστού των καπνιστών. Ως αποτέλεσμα, είναι χαρακτηριστική η συμφωνία πολιτικών πάνω στο θέμα.

9 Τι είναι ο καρκίνος; Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες. Οι στατιστικές δείχνουν ότι αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες. Συνήθως προσβάλλει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, υπάρχουν όμως και μορφές καρκίνου που εμφανίζονται σε νεαρής ηλικίας άτομα, ακόμη και σε παιδιά.

10 Πώς αναπτύσσεται ο καρκίνος; Ο όρος «καρκίνος» δεν αποδίδεται σε μία και μόνη ασθένεια, αλλά σε μια ομάδα ασθενειών που χαρακτηρίζονται από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Σε αντίθεση με τα φυσιολογικά κύτταρα στο σώμα μας, τα οποία αυξάνονται, διαιρούνται και πεθαίνουν με έναν αυστηρά ελεγχόμενο τρόπο, τα καρκινικά κύτταρα διαφέρουν διότι συνεχίζουν να διαιρούνται ανεξέλεγκτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας μάζας κυττάρων, που ονομάζεται όγκος. Οι όγκοι μπορεί να είναι καλοήθεις ή κακοήθεις.

11 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Το κάπνισμα είναι μια τεχνική εισπνοής καπνού και είναι επικίνδυνη.

12 Τι είναι το κάπνισμα; Πώς άρχισε; Τι μέτρα έλαβε το κράτος; Που απαγορεύτηκε και από πότε; Γιατί καπνίζουμε ακόμη; Ποια χώρα καπνίζει περισσότερο; Τι είναι ο καρκίνος; Πώς αναπτύσσεται ο καρκίνος; Συμπέρασμα.Συμπέρασμα

13 ΠΗΓΕΣ http://el.wikipedia.org

14 ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

15 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2.Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣΟ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ 3.Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΟ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 4.ΤΑ ΚΑΣΤΡΑΤΑ ΚΑΣΤΡΑ 5.Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ(της Θεσσαλονίκης)Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ(της Θεσσαλονίκης) 6.ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ 7.ΡΟΤΟΝΤΑΡΟΤΟΝΤΑ 8.ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ(ΚΑΜΑΡΑ)ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ(ΚΑΜΑΡΑ) 9.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

16 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Θεσσαλονίκη, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Αποτελεί έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από την ίδρυσή της από τον Κάσσανδρο ως μια ακμάζουσα ελληνιστική πόλη μέχρι την οθωμανική κυριαρχία αξιοποιεί την στρατηγική της θέση και αναπτύσσεται σε μια πολυπολιτισμική πόλη. Από το 1912, με τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων και την ενσωμάτωση της περιοχής στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Ο πληθυσμός του πολεοδομικού συγκροτήματος υπολογίζεται σήμερα στους 788.952 κατοίκους (2011)

17 ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ Ο Λευκός πύργος είναι το σήμα της Θεσσαλονίκης. Ήταν τμήμα της Οθωμανικής οχύρωσης. Έχει 6 ορόφους,34 μέτρα και 70 μέτρα ύψος. Χτίστηκε το 1450- 1470. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

18 Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Το 313 μ.Χ χτίστηκε μικρός ναός στον τάφο του Αγίου Δημητρίου. Ο σημερινός ναός κτίστηκε από τον επίσκοπο Ιωάννη τον 7ο αιώνα, στα ερείπια παλαιότερου ναού.

19 ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ Τα κάστρα αρχικά υπήρχαν μέχρι την θάλασσα αλλά γκρεμίστηκαν και έμειναν μόνο τα δυτικά. Τα χρησιμοποιούσαν για την ασφάλεια της πόλης.

20 ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ(της Θεσσαλονίκης) Η Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, η οποία έχει παραμείνει άφθαρτη μέσα στο βάθος του χρόνου και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

21 ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ Η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, άρχισε να κατασκευάζεται στα τέλη του 2ου μ.Χ. αιώνα και μέχρι τον 5ο αιώνα λειτούργησε ως το διοικητικό κέντρο της πόλης. Αποκαλύφθηκε σε ανασκαφές το 1962, ενώ οι εργασίες ανάδειξης ξεκίνησαν το 1989. Στο Μουσείο εκτίθενται ευρήματα από τις ανασκαφές του χώρου, τα οποία παρουσιάζουν την ιστορία της Αγοράς, σε συνδυασμό με τη διαχρονική πορεία της πόλης.

22 ΡΟΤΟΝΤΑ Η Ροτόντα είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο. Είναι ένα από τα αρχαιότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό συνηγορεί τόσο η κυκλική μορφή του κτίσματος της Ροτόντας, όσο και οι φιγούρες των μαρτύρων που απεικονίζονται στα ψηφιδωτά του Θόλου..

23 ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ(ΚΑΜΑΡΑ) Η αψίδα του Γαλερίου, γνωστή και ως Καμάρα, είναι μαζί με το Λευκό Πύργο, το χαρακτηριστικότερο μνημείο της Θεσσαλονίκης, και βρίσκεται στην Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

24 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίαση μας η οποία ήταν αφιερωμένη στην αγαπημένη μας πόλη, την Θεσσαλονίκη. Είδαμε τα πιο σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Μάθαμε σημαντικές πληροφορίες για αυτά τα μνημεία.

25 ΣΥΝΟΨΗ 1.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2.Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣΟ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ 3.Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΟ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 4.ΤΑ ΚΑΣΤΡΑΤΑ ΚΑΣΤΡΑ 5.Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ(της Θεσσαλονίκης)Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ(της Θεσσαλονίκης) 6.ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ 7.ΡΟΤΟΝΤΑΡΟΤΟΝΤΑ 8.ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ(ΚΑΜΑΡΑ)ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ(ΚΑΜΑΡΑ) 9.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

26 ΠΗΓΕΣ http://thessaloniki-gold.com/gr/index.htm http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE% B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1 %CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%C E%B1http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE% B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1 %CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%C E%B1

27 Σοφία, Γεωργία, Ερσίντα

28 Περιεχόμενα 1) Το διαδίκτυο 2)Άλλες χρήσεις του διαδικτύου 3)Το «κακό πρόσωπο» του διαδικτύου 4)Τι είναι οι ιοί; 5)Πως προστατευόμαστε από τους ιούς 6)Διαδικτυακό έγκλημα 7)Πως προστατευόμαστε από την κλοπή μέσω διαδικτύου 8)Τι είναι οι χάκερ 9)Τι είναι οι κράκερ

29 ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Το διαδίκτυο είναι ο λεγόμενος παγκόσμιος ιστός. Στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε διάφορα πράγματα όπως: πληροφορίες παιχνίδια βίντεο εικόνες και διάφορα άλλα

30 Άλλες χρήσεις του διαδικτύου Το διαδίκτυο χρησιμοποιείται επίσης για διάφορους άλλους λόγους όπως: Σχολικές εργασίες(μάθηση) Επικοινωνία Ενημέρωση Ψυχαγωγία

31 Το «κακό πρόσωπο» του διαδικτύου Κάποιοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως μέσο κλοπής δηλαδή «κλέβουν» προσωπικά στοιχεία (κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, ονοματεπώνυμα, κ.τ.λ.) μέσω παράνομων αρχείων που εγκαθιστούν στους άλλους υπολογιστές, τους ιούς.

32 Τι είναι οι ιοί; Οι ιοί είναι πολλών ειδών. Υπάρχουν ιοί που κάνουν βλάβη στον υπολογιστή, υπάρχουν ιοί που «παρακολουθούν» τον υπολογιστή (παρακολουθούν τα κουμπιά που πατάς στο πληκτρολόγιο, συνήθως χρησιμοποιούνται για κλοπή κωδικών),υπάρχουν ιοί που βλέπουν σε ποιες ιστοσελίδες πας, και πολλοί άλλοι.

33 Πως προστατευόμαστε από τους ιούς Για να προστατευθούμε από τους ιούς μπορούμε να: εγκαταστήσουμε advirus στον υπολογιστή μας (πρόγραμμα προστασίας από τους ιούς). να μην μπαίνουμε σε ιστοσελίδες που δεν ξέρουμε αν είναι ασφαλείς. να μην εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας διάφορα προγράμματα που δεν ξέρουμε αν είναι ασφαλή.

34 Πως προστατευόμαστε από το «διαδικτυακό έγκλημα Για να προστατευθούμε από το διαδικτυακό έγκλημα πρέπει να: Μην δίνουμε προσωπικά στοιχεία όπως όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου σε υποτιθέμενους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς που λένε ότι κέρδισες ένα κινητό,κ.α. Να μην δίνουμε κωδικούς λογαριασμών facebook,twitter, Τραπεζικών λογαριασμών κ.α. σε ηλεκτρωνικούς φίλους που δεν γνωρίζουμε.

35 hackers Οι hackers συνήθως εισβάλλουν σε λογαριασμούς παιχνιδιών, ή άλλων λογαριασμών που τους αρέσουν για να τους πάρουν ως δικούς τους, δηλαδή τις περισσότερες φορές δεν κάνουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

36 crackers Οι crackers είναι οι ως συνήθως «διαδικτυακοί κλέφτες» δηλαδή αυτοί που κλέβουν προσωπικά στοιχεία, που κλέβουν λεφτά από τραπεζικούς λογαριασμούς,με λίγα λόγια αυτοί που προκαλούν πρόβλημα.

37 Πηγές www.saferinternet.gr


Κατέβασμα ppt "ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κωνσταντίνος Γιάννης Τ. Φώτης Τμήμα Ε1. Τι είναι το κάπνισμα; Πώς άρχισε; Τι μέτρα έλαβε το κράτος; Που απαγορεύτηκε και από πότε; Γιατί καπνίζουμε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google