Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ..  ΓΕΝΙΚΑ : ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ 14 η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ..  ΓΕΝΙΚΑ : ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ 14 η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

2  ΓΕΝΙΚΑ : ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ 14 η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΦΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ (25% W/W). Η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ (SiO2), ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΥΡΙΤΙΚΗΣ ΑΜΜΟΥ ( ΘΑΛΑΣΣΕΣ ), ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΑΛΑΖΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΟΡΥΚΤΑ.

3  ΟΙ ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΓΙΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΦΟΡΑ. Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΗΜΙΑΓΩΓΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ (Si).

4

5  Α ) Η ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΠΕΣ. ( ΘΕΤΙΚΗ ΟΠΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ.). Η ΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. Β ) ΟΤΑΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΗΜΙΑΓΩΓΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

6  ΛΕΠΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ. ΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ, Η ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΔΙΟΔΟΣ, Η ΔΙΟΔΟΣ ZENER, Η ΔΙΟΔΟΣ TUNNEL ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΙΑΓΩΓΟΥΣ C.

7  http://www.1gymchal.gr http://www.1gymchal.gr  http://el.wikipedia.org http://el.wikipedia.org

8  ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ  ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΤΑΖΗ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΟΛΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ..  ΓΕΝΙΚΑ : ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ 14 η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google