Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τ Ο ΨΕΜΑ Της Ζωρζ Σαρή. Α Η ιστορία ενός κοριτσιού που αποκάλυψε ένα μεγάλο ψέμα που είχε πει, για να δικαιωθεί η φίλη της.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τ Ο ΨΕΜΑ Της Ζωρζ Σαρή. Α Η ιστορία ενός κοριτσιού που αποκάλυψε ένα μεγάλο ψέμα που είχε πει, για να δικαιωθεί η φίλη της."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τ Ο ΨΕΜΑ Της Ζωρζ Σαρή

2 Α Η ιστορία ενός κοριτσιού που αποκάλυψε ένα μεγάλο ψέμα που είχε πει, για να δικαιωθεί η φίλη της.

3 Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ (1) ΙΗ Χριστίνα, ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι, μετά τον χωρισμό των γονιών της μετακομίζει με την μητέρα της από ένα όμορφο σπίτι στην Θεσσαλονίκη σε ένα θυρωρείο στην Αθήνα. Τότε η ιστορία αρχίζει. Την πρώτη μέρα στο σχολείο (εκεί δούλευε ο θείος της και ήταν εκεί με υποτροφία) γνωρίστηκε λίγο ψυχρά με τους συμμαθητές της, αλλά αυτό δεν συνέχισε για πολύ. Τα άλλα παιδιά έβλεπαν ότι συμπεριφερόταν παράξενα, αλλά ήθελαν να την κάνουν φίλη τους και έψαχναν να βρουν τον τρόπο. Η Χριστίνα, όπως ήταν φυσικό, δεν ήθελε να μείνει στην Αθήνα γιατί δεν είχε ακόμα φίλους και έμενε σε θυρωρείο. (Συνεχίζεται)

4 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (2) Αυτό όμως σταδιακά άλλαξε. Σιγά-σιγά συμπεριφερόταν καλύτερα στους πλέον φίλους της, αλλά από την αρχή δεν είχε αποκαλύψει που μένει, το ότι οι γονείς της είναι χωρισμένοι και πως είναι φτωχοί. Μια μέρα που έγραψαν διαγώνισμα στην Γεωμετρία, αποδείχτηκε πως μια καλή φίλη της Χριστίνας «έκλεψε» και εξαιτίας της δεν θα πήγαιναν στην μεγάλη σχολική εκδρομή, για να το ξαναγράψουν. Εν τω μεταξύ η μαμά της, για μεγαλύτερο εισόδημα, δούλευε και ως μοδίστρα.

5 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (3) Κάποια στιγμή που η μητέρα της έραβε ένα φουστάνι, βρήκε το χαρτί με τις λύσεις της Γεωμετρίας. Η Χριστίνα με κάποιον τρόπο βρήκε πως το φουστάνι ήταν της Τάνιας (μιας άλλης συμμαθήτριας που υποστήριζε ότι η φίλη της Χριστίνας έκλεψε στο διαγώνισμα), αλλά αν το έλεγε στα άλλα παιδιά, θα έπρεπε να τους εξηγήσει και για την δικιά της ιστορία. Τελικά, με τη βοήθεια του Αλέξη, ενός καλού φίλου της Χριστίνας, κατάφερε να τα εξηγήσει όλα στα παιδιά. Έτσι ξανάσμιξαν με την παλιά της φίλη και… έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

6 H ΒΙΟΓΡΑΦΙA ΤΗΣ ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ (1) Η Γεωργία Σαριβαξεβάνη-Καρακώστα (πραγματικό όνομα της Ζωρζ Σαρή) γεννήθηκε στις 23 Μαΐου του 1925 στην Αθήνα. Η μητέρα της ήταν Γαλλίδα από τη Σενεγάλη και ο πατέρας της από το Αϊβαλί. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Ελλάδα, όπου τελείωσε το δημοτικό και το γυμνάσιο. Πριν ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές της, άρχισε ο πόλεμος του 1940.23 Μαΐου1925ΑθήναΣενεγάληΑϊβαλίΕλλάδα πόλεμος του 1940

7 H ΒΙΟΓΡΑΦΙA ΤΗΣ ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ (2) Στη διάρκεια του πολέμου η Ζωρζ Σαρή συμμετείχε στην Αντίσταση και στην ΕΠΟΝ. Περιγράφοντας εκείνα τα χρόνια η ίδια λέει: «Τα χρόνια της Κατοχής ήταν χρόνια χαράς και ελευθερίας». «Από δυστυχισμένοι γίναμε ευτυχισμένοι. Και αυτό, γιατί διαλέξαμε το δρόμο της ζωής και ας υπήρχε θάνατος μέσα. Θρηνούσαμε και χαιρόμασταν όλοι μαζί. Δεν φοβόμασταν όμως. Υπήρχε ένας στόχος, η απελευθέρωση».ΑντίστασηΕΠΟΝ

8 Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ (3) Η Ζωρζ Σαρή, από το 1969 που πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα με το «Θησαυρό της Βαγίας» μέχρι σήμερα, έχει γράψει είκοσι μυθιστορήματα, μία νουβέλα, τέσσερα θεατρικά παιδικά έργα και εννιά βιβλία για μικρά παιδιά. Επίσης, στο ενεργητικό της έχει δεκατέσσερις μεταφράσεις μυθιστορημάτων από τα γαλλικά.

9 H ΒΙΟΓΡΑΦΙA ΤΗΣ ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ (4) Όλα τα βιβλία της έχουν κάνει αρκετές επανεκδόσεις και μερικά από αυτά έχουν βραβευτεί. Το 1994 η Νινέτ βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, καθώς επίσης και από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (το βραβείο μοιράστηκε με τη Λότη Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου). Αργότερα, το 1999, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου τής έδωσε ακόμη ένα βραβείο για το «Χορό της ζωής». Το 1988 «Τα Χέγια» προτάθηκαν για το βραβείο Άντερσεν.

10

11 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ Κ.Ν.Λ. Α’ Γ ΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΨΕΜΑ» ΤΗΣ Ζ. ΣΑΡΗ Δ ΙΔΑΣΚΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : Μ ΑΓΑΛΙΟΥ Λ ΑΜΠΡΙΝΗ Γ ΥΜΝΑΣΙΟ Κ ΟΛΙΝΔΡΟΥ - Τ ΜΗΜΑ Α2 Σ ΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2015-2016 Μαθητές που εργάστηκαν: Πέτρος Μουχταρόπουλος Αποστόλης Τσούρας Μαθητές που εργάστηκαν: Πέτρος Μουχταρόπουλος Αποστόλης Τσούρας

12 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Τ Ο ΨΕΜΑ Της Ζωρζ Σαρή. Α Η ιστορία ενός κοριτσιού που αποκάλυψε ένα μεγάλο ψέμα που είχε πει, για να δικαιωθεί η φίλη της."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google