Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία Οδοντιατρικής Πληροφορικής Οδοντιατρική Σχολή Εαρινό εξάμηνο 2012 Σαμίου Αντωνία Χριστίνα ΑΕΜ 9996 Σιούλη Κατερίνα ΑΕΜ 10000.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία Οδοντιατρικής Πληροφορικής Οδοντιατρική Σχολή Εαρινό εξάμηνο 2012 Σαμίου Αντωνία Χριστίνα ΑΕΜ 9996 Σιούλη Κατερίνα ΑΕΜ 10000."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία Οδοντιατρικής Πληροφορικής Οδοντιατρική Σχολή Εαρινό εξάμηνο 2012 Σαμίου Αντωνία Χριστίνα ΑΕΜ 9996 Σιούλη Κατερίνα ΑΕΜ 10000

2 Διαδικτυακά παιχνίδια Η έννοια του διαδικτυακού παιχνιδιού ως μέσο ψυχαγωγίας έχει διαφοροποιηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ η εξέλιξη των παιχνιδιών ακολουθεί παράλληλη πορεία με τα τεχνολογικά άλματα της εποχής (Newman, 2008). Τα διαδικτυακά παιχνίδια είναι δισδιάστατα ή τρισδιάστατα, παίζονται από τον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μέσω του διαδικτύου επιτρέπουν στο άτομο την αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες σε έναν ενιαίο εικονικό κόσμο, ο οποίος μπορεί να υποστηρίζει χιλιάδες χρήστες ταυτόχρονα (Clark, 2006).

3 Οδοντιατρικά παιχνίδια (dental games) Τα διαδικτυακά παιχνίδια μπορούν να εξυπηρετήσουν ποικίλους σκοπούς συμπεριλαμβανομένης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας που στοχεύει σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (target groups). Ορισμένα από τα παιχνίδια αυτά προάγουν την οδοντιατρική εκπαίδευση συμπληρώνοντας το έργο του οδοντιάτρου και της Πολιτείας.

4 Dental distress (http://www.oralhealthamerica.org/games/dentaldistress/index.html) Το dental distress αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα οδοντιατρικού παιχνιδιού, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Peter Stilwell για λογαριασμό του International Dental Health Foundation.

5 Εκπαιδευτικοί στόχοι

6 Περιγραφή παιχνιδιού Το παιχνίδι βασίζεται στην ύπαρξη ενός τρομακτικού οδοντιατρικού τέρατος (tooth monster) το οποίο εκσφενδονίζει διάφορες τροφές και αντικείμενα σε ένα παιδάκι το οποίο αντιπροσωπεύει ουσιαστικά τον παίκτη και κινείται ανάλογα με τις κινήσεις του. Οι τροφές και τα αντικείμενα τα οποία εμφανίζονται, κατατάσσονται σε ωφέλιμα και μη για την στοματική υγιεινή και βοηθούν ή εμποδίζουν τον παίκτη εφόσον τα επιλέξει να περάσει στο επόμενο στάδιο η να σταματήσει την προσπαθειά του αντίστοιχα.Σε περίπτωση πρόσληψης πολλών βλαπτικών τροφών από τον παίκτη το παιχνίδι τερματίζεται και εμφανίζονται κατά τρόπο ευχάριστο συμβουλές πρόληψης.

7

8

9 Εκπαιδευτικοί στόχοι παιχνιδιού Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας και στοχεύει στην προαγωγή της πρόληψης της στοματικής υγιεινής. Ειδικότερα: ● Βοηθά τα παιδιά, τα οποία κατα κύριο λόγο είναι πιο επιρρεπή στην κατανάλωση τροφών επιβλαβών για τη στοματική υγεία, να συνειδητοποιήσουν την αξία της υγιεινής διατροφής. ● Επιπλέον συμβάλλει στην εξοικείωση των παιδιών με την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα μέσα από την προβολή τους στο παιχνίδι.

10 ● Τέλος, σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού αποτελεί η προβολή του οδοντιάτρου ο οποίος παρέχει συμβουλές με ευχάριστο τρόπο που δεν τρομάζει τα παιδιά και τα κατευθύνει στην υιοθέτηση σωστών συνηθειών σε ότι αφορά τη στοματική υγεία.


Κατέβασμα ppt "Εργασία Οδοντιατρικής Πληροφορικής Οδοντιατρική Σχολή Εαρινό εξάμηνο 2012 Σαμίου Αντωνία Χριστίνα ΑΕΜ 9996 Σιούλη Κατερίνα ΑΕΜ 10000."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google