Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ρυθμική γυμναστική Κωνσταντίνα Μάστορα ΓΠ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ● ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ! ● 1 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ● 2 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ(2-6)ΑΤΟΜΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ρυθμική γυμναστική Κωνσταντίνα Μάστορα ΓΠ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ● ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ! ● 1 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ● 2 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ(2-6)ΑΤΟΜΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ρυθμική γυμναστική Κωνσταντίνα Μάστορα ΓΠ

2 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ● ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ! ● 1 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ● 2 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ(2-6)ΑΤΟΜΑ

3 ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ● ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ : ● 1)ΚΟΡΔΕΛΑ ● 2)ΣΤΕΦΑΝΙ ● 3)ΜΠΑΛΑ ● 4)ΣΧΟΙΝΙ ● 5)ΚΟΡΙΝΕΣ (ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ) ● ή ελεύθερα (χωρίς αντικείμενα, τα λεγόμενα "floor routine").

4 ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ● ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ● Όταν πολλές αθλήτριες εκτελούν μια ρουτίνα μαζί σ’ ένα ανώτατο όριο δύο τύποι αντικειμένων μπορούν να χρησιμοποιούνται από την ομάδα. Ένας αθλητής μπορεί να ανταλλάξει αντικείμενο με ένα μέλος της ομάδας ανά πάσα στιγμή μέσω της ρουτίνας.

5 ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ● Ως εκ τούτου, ένας αθλητής μπορεί να χειριστεί μέχρι και δύο διαφορετικά κομμάτια του αντικειμένου κατά την διάρκεια της παράστασης. Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα άθλημα που συνδυάζει στοιχεία από μπαλέτο, γυμναστική, χορό, και πράξεις χειραγώγησης αντικειμένων. Νικητής είναι ο συμμετέχων που κερδίζει τους περισσότερους βαθμούς΄ καθορίζεται από μια επιτροπή κριτών για στα άλματα, στις πιρουέτες (άξονες), στις ευελιξίες, στο χειρισμό αντικειμένων, στην εκτέλεση και στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

6 ΓΕΝΙΚΑ ● Τα ατομικά αγωνίσματα περιλαμβάνουν τέσσερα από τα πέντε όργανα. Στο ομαδικό αγώνισμα οι ομάδες αγωνίζονται σε δύο προγράμματα, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο διαφορετικά όργανα κι ένα με ένα όργανο. Κάθε ομάδα αποτελείται από 5 αθλήτριες, οι οποίες συνεργάζονται για να παρουσιάσουν ένα θέαμα υψηλής τεχνικής δυσκολίας και αισθητικής. Τα όργανα καθορίζονται από την Τεχνική Επιτροπή Ρυθμικής Γυμναστικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κάθε δύο χρόνια.

7 ΓΕΝΙΚΑ ● Βαθμολογείται από δύο εφορίες κριτών. Η εφορία της Σύνθεσης βαθμολογεί την τεχνική αξία (τον αριθμό και το επίπεδο των δυσκολιών) και την καλλιτεχνική αξία του προγράμματος (χορογραφία, σωστή επιλογή και πρωτοτυπία των ασκήσεων, εκφραστικότητα, επιλογή της μουσικής, αρμονία της κίνησης και του ρυθμού). Η εφορία Εκτέλεσης αξιολογεί τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων. Κάθε εφορία έχει και από έναν Κριτή Βοηθό.

8 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ● Στους Ολυμπιακούς Αγώνες το αγωνιστικό πρόγραμμα για το Ατομικό και το Ομαδικό περιλαμβάνει τους εξής αγώνες: ● Αγώνας Πρόκρισης Ομαδικού: Αγωνίζονται τα 10 Ομαδικά (ensemble) που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. ● Τελικός Αγώνας Ομαδικού: Αγωνίζονται οι 8 καλύτερες Ομάδες του Αγώνα Πρόκρισης. ● Αγώνας Πρόκρισης Ατομικού: Αγωνίζονται οι 24 αθλήτριες του Ατομικού που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. ● Τελικός Αγώνας Ατομικού: Αγωνίζονται οι 10 καλύτερες αθλήτριες του Προκριματικού Αγώνα.

9 ΣΕ ΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ● Η γυμναστική είναι ένα άθλημα όπου αν και χρησιμοποιεί πλειάδα ασκήσεων εντούτοις οι ίδιες ασκήσεις επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, από τα σημαντικότερα οφέλη της δραστηριότητας των αθλημάτων της γυμναστικής είναι αυτό υποβάλλει το το σώμα του αθλητή σε μια ευρεία ποικιλία ερεθισμάτων. ● Σε σχέση με τους άλλους αθλητές των άλλων ολυμπιακών αθλημάτων, οι αθλητές της γυμναστικής είναι από τους δυνατότερους. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η ικανότητα να ελέγχουν το σώμα τους πάνω στα όργανα της γυμναστικής σε άπειρες θέσεις. Η σχετική δύναμη είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ποιότητα δύναμης ενός αθλητή. Οι αθλητές επιδεικνύουν καταπληκτική δεξιότητα στις κινήσεις τους ώστε να μετακινούνται πάνω στα όργανα έχοντας παράλληλα κατά νου τη δεξιοτεχνία της εκτέλεσης.

10 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΡΥΘΜΙΚΗ? ● Η Ρυθμική Γυμναστική, μια σύνθεση τέχνης και αθλητισμού, ένας συνδυασμός γυμναστικής με χορό, και είναι ένα αποκλειστικά γυναικείο Ολυμπιακό αγώνισμα. Θεωρείται το πλέον κατάλληλο άθλημα για κορίτσια μικρής ηλικίας καθώς τους δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την άσκηση, να αναπτύξουν νέες σωματικές δυνατότητες, και να αποκτήσουν αρμονία, χάρη και έκφραση στην κίνηση.

11 ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ! ● Η αθλήτρια πρέπει να είναι ευλύγιστη, έμπειρη στο μπαλέτο και στους μοντέρνους χορούς, με ισορροπημένο μυϊκό σύστημα. 0 απόλυτος έλεγχος των μυών είναι απαραίτητος για τη μείωση της έντασης που εμποδίζει την ακτίνα και την άνεση των κινήσεων. ● Σε κάθε τομέα του αθλήματος (χειρισμός οργάνων, εναρμόνιση με τη μουσική και σωματική τεχνική) πρέπει να γίνεται χωριστή προπόνηση, αλλά πολλές ώρες είναι επίσης απαραίτητες για την απόκτηση της συνολικής εκφραστικότητας. ● Απαιτούνται τουλάχιστον 7 χρόνια προπονήσεων για να φτάσει μια γυμνάστρια σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

12 ΦΙΓΟΥΡΕΣ ● Με όλα τα όργανα, η χορογραφία πρέπει να περιλαμβάνει βασικές κινήσεις του σώματος. ● ΑΛΜΑ - ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ - ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ - ΚΑΜΨΗ - ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ● Η εκφραστικότητα είναι στοιχειώδες μέρος της Ρυθμικής Γυμναστικής.


Κατέβασμα ppt "Ρυθμική γυμναστική Κωνσταντίνα Μάστορα ΓΠ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ● ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ! ● 1 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ● 2 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ(2-6)ΑΤΟΜΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google