Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΧΕΙΛΗ - ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΘΕΣΗ: ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ. Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙ Η ΤΗΝ ΑΚΡΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΧΕΙΛΗ - ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΘΕΣΗ: ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ. Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙ Η ΤΗΝ ΑΚΡΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΧΕΙΛΗ - ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΘΕΣΗ: ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ. Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙ Η ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΑΝΩ ΧΕΙΛΟΥΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΕΝΑ ΒΑΜΒΑΚΙ ΜΕΤΑΞΥ ΧΕΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΩΝ ΒΟΗΘΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΤΟΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ. ΕΝΑ ΠΑΓΑΚΙ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΑΤΟΜΑ.

3 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η ΥΨΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΒΕΛΟΝΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΒΕΛΟΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΣΕ ΧΝΟΩΔΕΣ ΤΡΙΧΩΜΑ. ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ. ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΕΤΣΙ Η ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ) ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ, ΕΝΖΥΜΙΚΗ Η’ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ (ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ).

4 ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΑΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΤΟ ΑΝΩ ΧΕΙΛΟΣ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΕΛΟ. Ο ΙΔΡΩΤΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟΣ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΘΥΛΑΚΩΝ. Η ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

5 ΣΑΓΟΝΙ ΘΕΣΗ: ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ Η’ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΑΓΟΝΙΟΥ. Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΑΘΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ. ΒΑΘΟΣ: ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΕΣ ΕΩΣ ΒΑΘΕΙΕΣ.

6 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΡΑΧΕΙΕΣ ΤΡΙΧΕΣ, ΑΝ ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ. ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΤΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ- ΕΝΖΥΜΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ Η’ Η ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΑΝ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

7 ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΓΟΝΙ ΚΑΙ ΛΑΙΜΟΣ ΘΕΣΗ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΤΟΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ. Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΘΜΑ Η’ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΓΕΡΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: ΤΥΠΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΤΕΡΗ ΒΕΛΟΝΑ. ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΓΟΝΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ. ΟΤΑΝ Η ΤΡΙΧΑ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΡΓΑ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗ- ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ-ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Η’ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ.

8 ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΕΦΕΛΚΙΔΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΡΙΣΗ ΙΔΡΩΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΛΥΚΤΑΙΝΩΝ ΑΠΟ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

9 ΠΑΡΕΙΕΣ ΘΕΣΗ: ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΞΑΠΛΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ Η’ ΠΛΑΓΙΑ. Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ Η’ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΑΘΗΣ. ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΟΣΤΡΥΧΩΤΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΡΙΧΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ. ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΧΩΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΙΝΗ ΣΤΙΒΑΔΑ.

10 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΕΙΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΑΝ ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ. ΕΔΩ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΩΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΝΖΥΜΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΑΝ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΤΙΣ ΒΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΥΚΑΝΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΝΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. ΣΥΧΝΑ Ο ΥΠΝΟΣ ΣΕ ΠΛΑΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ.

11 ΦΡΥΔΙΑ ΘΕΣΗ: ΤΟ ΠΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ Η’ ΠΛΑΓΙΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΟΡΔΕΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΙΣ ΕΒΓΑΖΕ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ. ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΥΨΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟ. ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΡΥΔΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΡΙΟ ΒΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΥΛΑΚΟΙ.

12 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ. ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΟΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΘΥΛΑΚΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΡΗΞΗ ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΑΝ ΕΝΑ ΑΓΓΕΙΟ ΣΠΑΣΕΙ, ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΚΡΥΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η ΕΝΑ ΒΑΜΒΑΚΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΕΚΧΥΜΩΣΗ. ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ. ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗ, ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Η’ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ.

13 ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΚΧΥΜΩΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΥΑ ΚΟΜΠΡΕΣΑ Η’ ΠΑΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

14 ΑΥΤΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ) ΘΕΣΗ: ΞΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙ, ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΙΩΝ. ΒΑΜΒΑΚΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ ΕΝΩ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΚΟΛΛΩΔΗΣ ΘΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ (ΠΤΕΡΥΓΙΟ) ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ. Ο ΕΞΩ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΤΥΜΠΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ. ΤΟ ΤΥΜΠΑΝΟ (Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΟΓΧΗ) ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ.

15 Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΠΟΡΟ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΑ 30 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. ΠΡΩΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΧΝΟΩΔΕΣ ΤΡΙΧΩΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΕΝΤΟΝΟ ΤΡΑΧΥ ΤΡΙΧΩΜΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΤΡΙΧΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΘΟΥΝΙΑ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ. ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΝΟ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ.

16 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΤΡΑΧΕΙΕΣ ΤΡΙΧΕΣ. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΓΕΙΤΟΝΕΥΟΥΝ. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΘΥΛΑΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΚΑΙ Η ΒΕΛΟΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΑΥΤΕΣ. ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗ. ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΝΖΥΜΙΚΗ Η’ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ.

17 ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΑΓΩΓΗ. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ. ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΦΕΛΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ.

18 ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΩΜΟΙ ΘΕΣΗ: ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΝ Η ΚΑΘΙΣΤΗ ΘΕΣΗ Η’ Η ΕΠΙΚΛΙΝΗΣ ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ. ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΤΙΜΑΤΑΙ ΜΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΩΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΧΝΟΩΔΕΣ ΤΡΙΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΡΙΧΑΣ, ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΡΑΧΕΙΕΣ ΤΡΙΧΕΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ. Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΗ ΚΛΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ.

19 ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΧΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΙ ΥΓΡΗ. ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΩΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΑ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΩΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ.

20 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΑΧΥ ΔΕΡΜΑ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΤΑ Η’ ΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 15 ΛΕΠΤΑ. ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΙΧΑ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΡΥΘΜΟ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΝΕΙ Η ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΖΥΜΩΝ.

21 ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΑΝ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΚΡΥΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΨΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΖΥΜΩΝ ΜΕ ΜΙΚΡΟΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ.

22 ΣΤΗΘΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟ ΘΕΣΗ: ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΞΑΠΛΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΑΓΟΝΙ, Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ (ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΚΡΟ) ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ Η’ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ.

23 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΛΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΛΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΘΗΛΗ. ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΚΦΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ. ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΕΚΦΥΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΑΓΟΝΙ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΣΗ. ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΛΗ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΙΟ Η’ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΘΥΛΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΥΟΝΤΑΙ 2 ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΤΡΙΧΕΣ. ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΑΛΛΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΗΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΗ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΔΕΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.

24 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΣΗΨΙΑ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΗΛΗ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΑΘΙΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙΣ. ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ 2 Η’ 3 ΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΚΡΥΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΟ ΥΦΑΣΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΤΗΘΟΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΙΝΟΚΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣΤΟΠΑΘΕΙΑ.

25 ΑΥΧΕΝΑΣ - ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ ΘΕΣΗ: ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ, ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΘΕΣΗ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ, ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ Η’ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟ ΠΛΑΓΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ, ΕΝΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ Η’ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ.

26 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ. Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ. ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΧΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΣΑΓΟΝΙ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΒΕΛΟΝΑ. ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΡΙΧΩΝ, ΑΠΟ ΧΝΟΩΔΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ Η’ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ. ΑΦΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΕΝΕΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΓΕΝΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΓΕΝΕΣ.

27 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙ ΤΩΝ ΦΡΥΔΙΩΝ Η’ ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ. Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΑ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ, Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΑΓΟΝΙ. ΤΑ ΞΗΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ. Η ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

28 ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ. ΑΝ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ Η’ ΕΚΔΟΡΕΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΙΑΤΡΟΥ). ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΒΑΦΗ Η’ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 48 ΩΡΕΣ. ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΕΦΕΛΚΙΔΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΤΟΥΝ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΣΠΡΟ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΜΑΝΤΗΛΙ.

29 ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΘΕΣΗ: ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΞΑΠΛΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ Η’ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ, ΕΝΩ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΣ ΣΗΜΕΙΟ. Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΠΟΙΚΙΛΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΚΡΙΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΚΟΝΤΕΣ ΕΝΤΟΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΝΟΩΔΟΥΣ ΤΡΙΧΩΜΑΤΟΣ. Η ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΙΚΙΛΛΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ. ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ. ΑΝ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΕΡΕΘΙΣΤΕΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ. ΟΙ ΕΦΕΛΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

30 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ, ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ Η’ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΑΠΟΤΡΙΧΩΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ. ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ. Η ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΧΘΕΙ.

31 ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΕΠΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΔΕΝ ΛΟΥΖΟΥΜΕ, ΒΑΦΟΥΜΕ Η’ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 48 ΩΡΕΣ. ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΦΕΛΚΙΔΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΤΟΥΝ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.


Κατέβασμα ppt "ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΧΕΙΛΗ - ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΘΕΣΗ: ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ. Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙ Η ΤΗΝ ΑΚΡΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google