Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Α’ Γυμνασίου Μάθημα: Πληροφορικής Μαθήτρια: Χαρά Λύκου Σχολικό έτος: 2012-2013.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Α’ Γυμνασίου Μάθημα: Πληροφορικής Μαθήτρια: Χαρά Λύκου Σχολικό έτος: 2012-2013."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Α’ Γυμνασίου Μάθημα: Πληροφορικής Μαθήτρια: Χαρά Λύκου Σχολικό έτος: 2012-2013

2 Πως έμοιαζε ο πρώτος αριθμητικός πίνακας Οι πρώτοι αριθμητικοί πίνακες έχουν χαθεί για πάντα εξ αιτίας των φθαρτών υλικών που κατασκευάζονταν. Πιστεύουμε, από τα στοιχεία που έχουμε πως, η απλούστερη μορφή, θα συμπεριλάμβανε γραμμές χαραγμένες στην άμμο.

3 Γρήγορα δημιουργήθηκαν οι ξύλινοι πίνακες με εγχάρακτες γραμμές. Στη συνέχεια το ξύλο αντικαταστάθηκε από κάτι πιο στερεό, το μάρμαρο, την πέτρα ή το μέταλλο.

4 Γιατί υπάρχει το αβάκιο Η συσκευή αυτή υπήρχε για να διευκολύνει τους ανθρώπους. Οι έμποροι για παράδειγμα, χρειάζονταν ένα τρόπο να μετράνε τα αγαθά που πωλούσαν και αγόραζαν, αλλά και να υπολογίζουν γρήγορα το κόστος τους.

5 Το αβάκιο τότε Το αβάκιο σήμερα

6 Η διαφορά ενός αριθμητικού πίνακα κι ενός αβακίου. Είναι σημαντικό να διακρίνουμε τα πρώτα αβάκια γνωστά σαν αριθμητικούς πίνακες, από τα σύγχρονα αβάκια. Ο αριθμητικός πίνακας δεν ήταν παρά ένα ορθογώνιο κομμάτι από ξύλο, πέτρα ή μέταλλο με χαραγμένα αυλάκια ή ζωγραφισμένες γραμμές, ανάμεσα στις οποίες μετακινούσαν βότσαλα ή ψηφίδες ή μεταλλικούς δίσκους.

7 Πως είναι το αβάκιο σήμερα Το αβάκιο είναι ακόμα σε χρήση στην Ασία και στις «Τσάινα τάουνς» της Βορείου Αμερικής. Στη δύση δυστυχώς, η χρήση του φθίνει, και ιδιαίτερα η διδασκαλία του στα σχολεία. Μια χρήση του αβακίου είναι να διδάσκονται τα παιδιά απλή αριθμητική και ιδιαίτερα τον πολλαπλασιασμό.

8 Το αβάκιο κάνει πιο εύκολα και ευχάριστα τα μαθηματικά και συγκεκριμένα τον πολλαπλασιασμό. Είναι ένα εξαίρετο εργαλείο για την διδασκαλία πράξεων και σε άλλα συστήματα. Είναι ένα πολύ χρήσιμο όργανο για τα τυφλά παιδιά, από τη στιγμή που τα βοηθά να κάνουν πράξεις.

9 Τέλος


Κατέβασμα ppt "Α’ Γυμνασίου Μάθημα: Πληροφορικής Μαθήτρια: Χαρά Λύκου Σχολικό έτος: 2012-2013."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google