Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ράνια Μούσσα Α ’ Γυμνασίου.  Υπερυπολογιστής ονομάζεται ένας υπολογιστής που διαφέρει αισθητά απ ' τους υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από απλούς χρήστες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ράνια Μούσσα Α ’ Γυμνασίου.  Υπερυπολογιστής ονομάζεται ένας υπολογιστής που διαφέρει αισθητά απ ' τους υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από απλούς χρήστες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ράνια Μούσσα Α ’ Γυμνασίου

2  Υπερυπολογιστής ονομάζεται ένας υπολογιστής που διαφέρει αισθητά απ ' τους υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από απλούς χρήστες όσον αφορά στον αριθμό των υπολογισμών κινητής υποδιαστολής που μπορεί να εκτελέσει ανά δευτερόλεπτο. Οι υπερυπολογιστές αποτελούνται συνήθως από εκατοντάδες ή και χιλιάδες επεξεργαστές και χρησιμοποιούνται σε μεγάλα εργαστήρια, μεταξύ άλλων για πολύ απαιτητικές προσομοιώσεις ( π. χ. της συμπεριφοράς των αστεριών ενός γαλαξία ή της ατμόσφαιρας σε πλανητική κλίμακα ). υπολογιστής υπολογισμών κινητής υποδιαστολής δευτερόλεπτο εκατοντάδες ή και χιλιάδες επεξεργαστές προσομοιώσεις γαλαξία ατμόσφαιρας

3  Ο όρος υπερυπολογισμός χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα New York World το 1920 σε αναφορά της σε ειδικής κατασκευής ηλεκτρομηχανικές συσκευές αυτοματοποιημένης ποινικοποίησης που κατασκεύαζε η IBM για το πανεπιστήμιο Κολούμπια.New York World1920IBM πανεπιστήμιο Κολούμπια  Οι πραγματικοί υπερυπολογιστές έκαναν την εμφάνιση τους την δεκαετία του 1960 με βασικό σχεδιαστή τον Σέυμουρ Κρέι (Seymour Cray) που εργαζόταν στην Control Data Corporation (CDC). Κατά τη δεκαετία του 1970 ο Κρέι δημιούργησε τη δική του εταιρεία, την Cray Research, η οποία επικράτησε στον χώρο των υπερυπολογιστών, με δικές του δημιουργίες, για πέντε χρόνια (1985 - 1990).1960 Σέυμουρ ΚρέιControl Data Corporation1970Cray Research19851990

4  O πρώτος υπερυπολογιστής της γνωστής αυτής εταιρίας εμφανίστηκε το 2003 στο πολυτεχνείο της Βιρτζίνια … Δεν ήταν κατασκευασμένος από την αρχή έτσι, φτιάχτηκε από φοιτητές εκείνης της δεκαετίας.

5

6


Κατέβασμα ppt "Ράνια Μούσσα Α ’ Γυμνασίου.  Υπερυπολογιστής ονομάζεται ένας υπολογιστής που διαφέρει αισθητά απ ' τους υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από απλούς χρήστες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google