Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

KOM 201(1η-2η εβδ) ΣΤΗΦΑΡΙΣΜΑ ή ΜΟΡΤΑΝΣΑΖ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "KOM 201(1η-2η εβδ) ΣΤΗΦΑΡΙΣΜΑ ή ΜΟΡΤΑΝΣΑΖ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 KOM 201(1η-2η εβδ) ΣΤΗΦΑΡΙΣΜΑ ή ΜΟΡΤΑΝΣΑΖ
Το Στηφάρισμα το κάνουμε -όταν έχουμε δύσκολη ρίζα 2 πόντων -όταν υπάρχει μεγάλο ποσοστό λευκών μαλλιών -όταν βάφουμε μαλλιά για πρώτη φορά

2 KOM201(week 1-2)ΣΤΗΦΑΡΙΣΜΑ
Εφαρμογή : Ξεμπερδεύουμε και χτενίζουμε καλά τα μαλλιά . Σε ένα πλαστικό μπώλ βάζουμε οξυζενέ των 20V για φυσικά και λεπτά μαλλιά και οξυζενέ των 30V για δύσκολα μαλλιά . Σε άλουστα μαλλιά και με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού ή ενός πινέλου περνάμε ταυτόχρονα ρίζα – άκρια ή μόνο ρίζα αν έχουμε βαμμένες άκριες. Περιμένουμε 10-15 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίζουμε τα μαλλιά με μια πετσέτα χωρίς να ερεθίσουμε το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Κατόπιν προχωράμε κανονικά στο πέρασμα της βαφής .

3 ΚΟΜ201(1-2 εβδ) ΣΤΑΡΩΜΑ Στάρωμα: είναι μια τεχνική εργασία βαφής η οποία γίνεται όταν θέλουμε να σκουρήνουμε αποχρωματίσουμε τα μαλλιά , για να πετύχουμε ομοιόμορφο χρώμα σε ξεθωριασμένες άκριες για ένα ενιαίο χρώμα όπου υπάρχουν ανταύγειες και όταν θέλουμε να εξουδετερώσουμε σαντρέ αποχρώσεις .

4 KOM201(week 1-2)ΣΤΑΡΩΜΑ Εφαρμογή :
Γίνεται σε σκέτη βαφή σε ελαφρώς νωπά μαλλιά συνήθως στο χρώμα που στη συνέχεια θα βάψουμε ή Με βαφή και νερό σε ίσες ποσότητες σε στεγνά μαλλιά ένα τόνο πιο σκούρο από τον τόνο επιλογής . Αποφεύγουμε τις ψυχρές αποχρώσεις

5 KOM201(week 1-2) ΣΤΑΡΩΜΑ Το πέρασμα γίνεται στα σημεία που χρειάζεται. Περιμένουμε 20 λεπτά και χωρίς να ξεβγάλουμε Συνεχίζουμε με το πέρασμα της βαφής στο τόνο επιλογής του πελάτη .

6 KOM201(week 3)ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΙΧΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑ PH

7 KOM 201(week 3) PH CHART (χάρτης)

8 KOM201(week 3) ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Όσο πιο κοντά είναι το ΡΗ προς το 1 τόσο πιο οξύ είναι. Όσο πιο πάνω απο το 7 προς το 14 γίνεται πιο αλκαλικό Το 7 είναι πάντοτε ουδέτερο.

9 KOM201(Week 3) PH

10 KOM201(week 3) ΞΑΝΟΙΓΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ
Ντεκολορασιόν: Αντίστοιχη διαδικασία με το ντεκαπάζ, αλλά για τον αποχρωματισμό της φυσικής τρίχας. Ρεφλέ: Οι συμπληρωματικές αποχρώσεις που παρεμβάλλονται ανάμεσα στους 10 βασικούς χρωματικούς τόνους των μαλλιών – οι οποίοι αρχίζουν από το ανοιχτό ξανθό και καταλήγουν στο μαύρο. Τα κυριότερα ρεφλέ είναι το σαντρέ (σταχτί), το χάλκινο, το ντορέ (χρυσαφί) και το ακαζού (βαθύ κόκκινο). Οταν συνδυάζονται με ένα από τα βασικά χρώματα, δίνουν μια νέα απόχρωση.

11 KOM201 (WEEK 4) ΒΑΦΗ ή H/L Βαφή ή ανταύγειες;
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες κολορίστ, αν σας αρέσει το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας και δεν έχετε λευκά, καλύτερα να επιλέξετε τις ανταύγειες και όχι τη βαφή. Το αποτέλεσμά τους είναι πιο φυσικό -ιδίως αν ο κομμωτής εφαρμόσει την τεχνική του μπαλεγιάζ- και διαρκεί έως και 3 μήνες, σε αντίθεση με τη βαφή, που χρειάζεται ανανέωση κάθε 4-6 εβδομάδες.

12 ΚΟΜ201(week 4) Βαφές με... ονοματεπώνυμο
Οταν έρχεται ο πελάτης στο κομμωτήριο μας συνήθως αφήνει την ευθύνη για τα υλικά της βαφής στα χέρια του κομμωτή /τριας. Μπρορεί να ρωτήσει για να μαθαίνει μερικά πράγματα για την τεχνική που εφαρμόζει, για το όνομα και τα χαρακτηριστικά της βαφής, για την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται. Πιθανότατα οι ερωτήσεις τους να μας διευκολύνουν στις επιλογές μας. Για παράδειγμα, αν τους ενοχλεί η μυρωδιά, μπορούμε να τους προτείνουμε την Inoa της L’Oréal Professionnel, μια μόνιμη βαφή εντελώς άοσμη και χωρίς αμμωνία. Αν πάλι φοβάστε μήπως ερεθιστεί το δέρμα του κεφαλιού, η Igora Senea του Schwarzkopf, η πρώτη μόνιμη βαφή που συνιστάται από δερματολόγους, είναι η λύση που σας ταιριάζει.

13 KOM201(week 4)ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ Ανταύγειες: Τεχνική με την οποία μπορούν να συνδυαστούν 2 ή περισσότεροι χρωματικοί τόνοι. Ξεχωρίζουμε λεπτές τούφες, τις απομονώνουμε από τα υπόλοιπα μαλλιά με αλουμινόχαρτο και ξανοίγουμε ή σκουραίνουμε το φυσικό τους χρώμα (δημιουργούμε highlights ή lowlights). Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα προσφέρει έντονα κοντράστ.

14 KOM201(week 5)ΜΠΑΛΑΓΙΑΖ Μπαλεγιάζ: Τεχνική γαλλικής προέλευσης, συγγενική με τις ανταύγειες, με την οποία ξανοίγουμε λεπτές τούφες 1-2 τόνους χωρίς να αλλοιώσουμε το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Ειδικότερα, απλώνουμε το χρώμα πολύ απαλά κοντά στη ρίζα και εντονότερα όσο πλησιάζει προς τις άκρες. Ετσι, στο τέλος τα μαλλιά δείχνουν εντελώς φυσικά, σαν να έχουν ξανοίξει από τον ήλιο.

15 KOM201 (Week 5) BLOCK COLOURING

16 ΚΟΜ201(week 5)ΝΤΕΚΑΠΑΖ Ντεκαπάζ: Αποχρωματισμός της βαμμένης τρίχας με τη βοήθεια οξειδωτικού παράγοντα, ώστε στη συνέχεια να εφαρμοστεί ανοιχτόχρωμη βαφή. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τα μαλλιά (επειδή η τρίχα γίνεται πορώδης, ξηρή και εύθραυστη) και έτσι η μετά τη βαφή φροντίδα τους με μάσκες και έλαια επανόρθωσης είναι απαραίτητη. Πάντως η νέα γενιά προϊόντων αποχρωματισμού προστατεύει πιο ικανοποιητικά την τρίχα και παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στην όλη διαδικασία.

17 KOM201(week 5)Εξοπλισμός τσιμπιδάκια (sectionclips)
μεγάλη χτένα (widetoothcomb) βαμβάκι, πετσέτες γάντια μιας χρήσης Καπελάκι κατάλληλα για το σκοπό χρήση καθαρού εξοπλισμού αποστείρωση εργαλείων

18 KOM201(week 6)ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Αιτίες και Λύσεις.
ζημιά της τρίχας Σπάσιμο Κάψιμο Αποτελεσματικοί και ασφαλείς μέθοδοι εργασίας

19 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ(week 6) καταστροφή από τη ζέστη ζημιά κεφαλής π.χ.
ερεθισμός του δέρματος, πληγές, επίπτωση της ζέστης στα ευαίσθητα μαλλιά

20 Kom 201(week 6)) Οι κύριοι λόγοι για τη βαφή ή άνοιγμα των μαλλιών είναι: Η αποκατάσταση των γκρίζων μαλλιών στο αρχικό τους χρώμα. Η αλλαγή του χρώματος των μαλλιών σε άλλο χρώμα πιο ελκυστικό. Η αποκατάσταση του αρχικού χρώματος των μαλλιών. Η δημιουργία διαφόρων αποχρώσεων. Η δημιουργία μεγάλης φωτεινότητας

21 KOM201 (week 6)Τυπικοί πελάτες είναι:
Γυναίκες και άνδρες που ακολουθούν αλλαγές της μόδας. Γυναίκες και άνδρες που έχουν πρόωρα γκρίζα μαλλιά. Γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να διατηρήσουν μια νεανική εμφάνιση για προσωπικούς λόγους ή για τη δουλειά τους.

22 KOM201(week 6)ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
σκοπός Τύποι τεστ αλλεργίας Ελαστικότητα πορώδες, ασυμφωνία Δέρμα αναγνωρισμένες βιομηχανικές διαδικασίες επιπτώσεις

23 KOM201(week 7)ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Προβλήματα ζημιά της τρίχας ευαισθησίες του δέρματος ιστορικό αλλεργιών ανωμαλίες του δέρματος ασύμβατα προϊόντα ιατρική συμβουλή οδηγίες

24 KOM201(week 7)Σαν επιτυχημένος κοσμετολόγος θα πρέπει να καταλαβαίνεις:
Τη σύνθεση των μαλλιών και του δέρματος Τη σωστή εκλογή και εφαρμογή των προϊόντων για τη βαφή και το άνοιγμα των μαλλιών Τις χημικές αντιδράσεις των βαφών και των χημικών ανοίγματος του χρώματος στα μαλλιά.


Κατέβασμα ppt "KOM 201(1η-2η εβδ) ΣΤΗΦΑΡΙΣΜΑ ή ΜΟΡΤΑΝΣΑΖ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google