Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 7.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 7."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 7

2 ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ (ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ) ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ ΣΤΙΒΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (ΠΗΛΙΝΓΚ 1 ου ΒΑΘΜΟΥ Ή ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ) Ή ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΣΤΙΒΑΔΩΝ ΤΟΥ (ΠΗΛΙΝΓΚ 2 ου ΒΑΘΜΟΥ Ή ΒΑΘΙΑ) ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ (ΤΡΙΒΗ), ΜΕ ΧΗΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ (ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ) Ή ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ (ΑΤΜΟΛΟΥΤΡΟ).

3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΠΗΛΙΝΓΚ. ΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ Ή ΠΗΛΙΝΓΚ 1 ου ΒΑΘΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ ΣΤΙΒΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΠΗΛΙΝΓΚ Ή ΠΗΛΙΝΓΚ 2 ου ΒΑΘΜΟΥ, ΠΟΥ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΚΟΚΚΩΔΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

4 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ (ΤΡΙΒΗΣ, DECRUSTATION, ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ) ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ (ΕΝΖΥΜΙΚΑ, ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ, ΜΕ ΑΗΑ)

5 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΣΤΟ ΗΠΙΟ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ

6 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΤΡΙΒΗΣ ΠΗΛΙΝΓΚ SCRUB ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΛΕΠΤΟΥΣ Ή ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ, ΌΠΩΣ ΑΜΜΟΥ, ΑΛΑΤΙΟΥ, ΤΖΟΤΖΟΜΠΑ ΚΛΠ. ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΧΥ ΣΤΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ, ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ 5’-7’, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ, ΕΝΩ Η ΥΠΕΡΑΙΜΙΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ, ΥΠΟΧΩΡΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΟΞΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

7 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΤΡΙΒΗΣ ΓΟΜΩΔΕΣ ΠΗΛΙΝΓΚ (GOMMAGE) ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ, ΣΠΑΝΙΩΣ ΜΕ ΚΟΚΚΟΥΣ Ή ΑΛΛΑ ΛΕΙΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΚΟΝΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΛΟΣΙΟΝ Ή ΝΕΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΈΝΑ ΗΜΙΡΡΕΥΣΤΟ ΜΙΓΜΑ. ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ 3’-5’ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ.

8 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΠΡΙΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ, ΤΟ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗ. ΤΕΛΙΚΑ, ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΝΤΟΝΗ ΥΠΕΡΑΙΜΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ. Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΌΤΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΚΕΡΑΤΙΝΟΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΙΒΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟ ΟΞΥ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

9 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΤΡΙΒΗΣ ΠΡΟ-ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΜΟΡΦΗ Ή ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΤΖΕΛ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΟΥΣ. ΣΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΕ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ SCRUB Ή GOMMAGE, ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΤΜΟΛΟΥΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟ ΟΞΥ.

10 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΤΡΙΒΗΣ ΜΑΣΚΑ PEELING ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΛΩΔΗΣ ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΗΠΙΕΣ ΛΕΙΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ 10’, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΚΕΡΑΤΙΝΟΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΗΠΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΡΙΒΗΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΟ ΚΑΙ ΜΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ.

11 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΠΗΛΙΝΓΚ DECRUSTATION ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΥ ΠΗΛΙΝΓΚ ΠΟΥ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΤΙΝΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Η ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΠΣΙΟΝ Ή ΑΜΠΟΥΛΑ. ΤΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΡΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ, ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΙΝΗ ΣΤΙΒΑΔΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΤΕ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ.

12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΣΤΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΓΑΛΑΚΤΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ, ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΛΠ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ, ΜΕ ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ, ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ, ΑΠΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΒΑΜΒΑΚΙ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΛΟΣΙΟΝ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ 2-3 ΦΟΡΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ.

13 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΜΠΟΥΛΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΙΟΝΤΟΦΟΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΓΙΑ 4’-6’. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ, ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΜΠΟΥΛΑ DECRUSTATION ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΕΝΩ Η ΑΜΠΟΥΛΑ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ(ΦΩΝΟΦΟΡΕΣΗ). ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5’-7’.

14 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΠΗΛΙΝΓΚ ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΥΔΡΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΜΗΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΗΣΗ). Η ΔΡΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΗΛΙΝΓΚ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΧΕΙ ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ. Η ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΟΥΣ.

15 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΣΑΖ ΜΕ ΗΠΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΡΕΜΑΣ ΑΠO ΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΤΟΤΕ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΑ ΑΚΡΟΔΑΧΤΥΛΑ Ή ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΒΟΥΡΤΣΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΝΓΚ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΣΑΖ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ. ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΡΟ. ΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ ΜΕ SCRUB Ή GOMMAGE.

16 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑ ΤΗ ΛΟΣΙΟΝ Ή ΤΗΝ ΑΜΠΟΥΛΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ.

17 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΠΗΛΙΝΓΚ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΔΡΑ ΑΠΟΛΕΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ. ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΣΑΖ ΓΙΑ 5’-7’. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΚΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΛΟΣΙΟΝ.

18 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΠΗΛΙΝΓΚ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΕΝΖΥΜΙΚΟ Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΙΠΑΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΑΣΕΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΕΡΑΤΙΝΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΕΡΑΤΙΝΟΚΥΤΤΑΡΟ. Η ΠΑΠΑΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΕΝΖΥΜΟ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΚΟΝΗΣ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΛΥΤΗ Ή ΜΕ ΝΕΡΟ.

19 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΔΕΡΜΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ 10’-15’ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΡΟ. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΤΜΟΛΟΥΤΡΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΤΜΟΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΥΓΡΟ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟ-ΠΗΛΙΝΓΚ Ή ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΩΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΗΛΙΝΓΚ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

20 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΠΗΛΙΝΓΚ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΕ ΑΗΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΥΓΡΗ ΜΟΡΦΗ Ή ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΤΖΕΛ. Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΑ ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΑ Α ΚΑΙ Β ΥΔΡΟΞΥΟΞΕΑ. ΤΑ ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ ΣΤΙΒΑΔΑΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΤΙΝΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΕΝΩ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΕΡΑΤΙΝΟΚΥΤΤΑΡΟ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ.

21 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ ΠΗΛΙΝΓΚ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΞΕΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΚΙ ΕΤΣΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ. ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ Α ΥΔΡΟΞΥΟΞΕΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ Β ΥΔΡΟΞΥΟΞΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟ ΟΞΥ. ΩΣΤΟΣΟ, ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΖΥΜΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ 10’ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ Ή ΕΙΔΙΚΟ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΤΙΚΟ.

22 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ ΣΤΙΒΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΥΞΙΑΚΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΚΡΩΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΙΔΕΣ

23 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΑ, ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΚΜΗΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ (ΑΛΛΕΡΓΙΚΑ) ΔΕΡΜΑΤΑ ΣΕ ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΣΕ ΣΠΙΛΟΥΣ ΣΕ ΧΑΛΑΡΩΜΕΝΑ ΔΕΡΜΑΤΑ


Κατέβασμα ppt "201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 7."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google