Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 4)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 4)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 4)

2 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΛΑΞΗ - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΙΣΤΟ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ. - ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΟ, ΠΙΟ ΛΕΙΟ. - ΔΙΕΓΕΙΡΕΤΑΙ Η ΜΙΚΡΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΕΜΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΘΑΚΩΝ ΕΞΟΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΟΖΙΔΙΩΝ.

3 ΜΑΛΑΞΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΩΦΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟ. ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΙΑΙΕΣ, ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΔΟΡΙΟΣ ΙΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΜΦΙΚΑ ΑΓΓΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΡΗΞΗΣ ΤΩΝ ΙΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΡΑΒΔΩΣΕΩΝ, ΕΚΧΥΜΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΩΝ.

4 Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΞΗΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΉ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ. ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΑΦΗΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ.

5 ΛΕΜΦΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ Η ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΜΑΛΑΞΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ. ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΛΕΜΦΙΚΗΣ ΜΑΛΑΞΗΣ, ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΡΑΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ. ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΌ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ, ΒΑΘΙΕΣ, ΣΤΑΘΕΡΕΣ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΦΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ, ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΤΛΙΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ.

6 ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΛΕΜΦΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ. - ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΛΕΜΦΙΚΗ ΚΑΙ ΦΛΕΒΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΑ ΥΓΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ.

7 ΥΔΡΟΜΑΛΑΞΗ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΜΦΟΥ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. - ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΝΩΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΦΥΚΙΑ. ΣΕ ΜΠΑΝΙΕΡΕΣ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΖΟΝΤΟΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΜΑΛΑΞΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ. ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΛΙΓΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΥΔΡΟΜΑΣΑΖ.

8 ΜΕΣΑ ΕΦΙΔΡΩΣΗΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΦΙΔΡΩΣΗΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΞΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΌΤΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. ΕΦΙΔΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΆΘΕ ΑΤΟΜΟΥ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΦΙΔΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΜΕΣΑ ΕΦΙΔΡΩΣΗΣ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΑΤΜΟΛΟΥΤΡΑ, Η ΣΑΟΥΝΑ, Η ΠΑΡΑΦΙΝΗ, Η ΘΕΡΜΟΚΟΥΒΕΡΤΑ.

9 ΘΕΡΜΟΜΑΣΚΕΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. - Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

10 ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ ΕΊΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΜΦΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ. ΟΙ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ.

11 ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗ ΜΙΚΡΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ, ΕΤΣΙ, ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ. ΚΑΦΕΙΝΗ (ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ) ΑΜΙΝΟΦΥΛΛΙΝΗ (ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ) ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΥΔΡΟΦΙΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟ) ΘΕΙΟΜΥΚΑΣΗ, ΙΣΟΜΥΚΑΣΗ (ΕΝΖΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ) ΦΥΚΙΑ (ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΙΩΔΙΟ - ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΠΟΥΣ) ΚΙΣΣΟΣ (ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΤΟΙΧΩΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ)

12 ΜΥΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΤΟΝΩΣΗ - ΔΙΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΥΕΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. - ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΟΣ. - ΤΟΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΥΙΚΗ ΜΑΖΑ, ΕΝΩ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ.

13 ΥΠΕΡΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΚΥΚΛΙΚΟ ΜΑΣΑΖ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΖΕΛ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. - ΟΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΓΕΙΡΟΥΝ ΤΗ ΦΛΕΒΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΡΟΗΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΥΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΒΛΑΒΕΡΩΝ ΟΥΣΙΩΝ.


Κατέβασμα ppt "302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 4)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google