Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ. ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΟΙ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ. ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΟΙ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

2 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΟΙ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ; ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ; ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΑΡΧΑΪΖΟΥΣΑΣ ή ΠΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΟΤΕ; 18 ο αι. ΚΕΝΤΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΧΙΟΣ, ΣΜΥΡΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΠΑΤΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ: ΡΗΓΑΣ, ΚΟΡΑΗΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΖΗΣ, ΜΟΙΣΙΟΔΟΚΑΣ, ΚΟΥΜΑΣ ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΙΚΙΩΝ (ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ)

3 ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

4

5 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ 18 ο αι. ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ: ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ (ΑΛ.ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ) ΠΡΟΕΣΤΟΙ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΡΜΑΤΟΛΟΙ: ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΕΣ, ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΑΡΜΑΤΟΛΙΚΙΑ), ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΚΛΕΦΤΕΣ: ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΆ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΔΕΣ: ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΙΚΙΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΟΙΚΙΩΝ: ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ (ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ (ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΚΙΕΣ : ΒΙΕΝΝΗ, ΤΕΡΓΕΣΤΗ)

6 ΤΕΡΓΕΣΤΗ

7 ΒΙΕΝΝΗ

8 ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΤΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ

9 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΕΣ ΗΓΕΜΟΝΙΕΣ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ) ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΗΓΕΜΟΝΙΕΣ: Η διοίκηση της περιοχής βρισκόταν στα χέρια Ελλήνων Φαναριωτών. Σύμφωνα με συνθήκη του 1812, οι Τούρκοι δε μπορούσαν να μπουν με στρατό σε αυτές τις περιοχές χωρίς την έγκριση του τσάρου της Ρωσίας. Κοντά βρισκόταν ρώσικος στρατός που ίσως θα βοηθούσε O Ελληνισμός της περιοχής ήταν σε καλή οικονομική κατάσταση.

10 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙ - ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

11 ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟ 18 ο αι. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΠΟΤΕ: ΕΠΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (1787- 1792) ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ) ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ: ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΟΡΛΩΦ (1770) (ΡΩΣΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ (1780) (ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ: ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ (1803)

12 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821-1827 Ξεκινά από την Πελοπόννησο Πότε; ΜΑΡΤΙΟ του 1821 Γιατί από την Πελοπόννησο;

13 ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 1. ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥ Σ ΗΣ ΤΗΣ Ο ΘΩΜΑΝΙΚΗΣ Α ΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ 2. Κ ΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 3. Γ ΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Δ ΙΑΦΩΤΙΣΜΟ Σ

14 ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ

15 ΜΑΧΕΣ

16 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ / ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΒΑΛΤΕΤΣΙ/ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ ΜΥΛΟΙ /ΜΑΚΤΥΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ /ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ,ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ κατά ΔΡΑΜΑΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΒΟΣΤΙΤΣΑ (ΑΙΓΙΟ) ΠΑΤΡΑ/ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΚΙ /ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ κατά ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ/ ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑ/ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ (ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ) ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΑΛΑΜΑΝΑ /ΔΙΑΚΟΣ κατά ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗΣ ΓΡΑΒΙΑ/ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ κατά ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΑ /ΠΑΝΟΥΡΙΑΣ,ΓΚΟΥΡΑΣ, ΔΙΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ ΑΘΗΝΑ /ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑ /ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ κατά ΚΙΟΥΤΑΧΗ και ΙΜΠΡΑΗΜ ΝΗΣΙΑ ΚΡΗΤΗ ΥΔΡΑ ΣΠΕΤΣΕΣ ΨΑΡΑ -ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΧΙΟΣ- ΚΑΝΑΡΗΣ ΛΕΣΒΟΣ- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ΚΑΣΣΟΣ- ΠΑΤΜΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΡΤΑ /ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ, ΤΖΑΒΕΛΑΣ ΣΟΥΛΙ ΠΕΤΑ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ κατά ΚΙΟΥΤΑΧΗ ΚΑΛΑΡΙΤΕΣ /ΚΩΛΕΤΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΡΑΠΙΤΣΑ

17 ΚΑΝΑΡΗΣ ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΚΟΣ ΓΚΟΥΡΑΣ ΚΑΡΑϊΣΚΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

18 ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΗΜ. ΑΛΕΞ. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ

19

20

21

22 ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1.ΛΆΦΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΎΡΚΟΥΣ 2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΔΆΝΕΙΟ (ΔΕΚΑΤΗ) 3. ΕΞΩΤΕΡΙΚΆ ΔΆΝΕΙΟ ΑΠΌ ΑΓΓΛΊΑ (ΔΆΝΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΊΑΣ)

23 ΠΩΣ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 4 ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ (=ΠΕΡΙΟΧΕΣ) -ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ -ΚΡΗΤΗΣ -ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ -ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ.

24 ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ) ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΠΤΑΝ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

25 ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ : ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ (επικεφαλής οι προεστοί) ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ (ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ) επικεφαλής ο Νέγρης (φαναριώτης) ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ επικεφαλής ο Αλέξ. Μαυροκορδάτος (φαναριώτης) ΚΡΗΤΗΣ (Κομνηνός Αφεντούλης)

26 ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙ ΑΥΤΌ: Α. ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ (ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ) Β. ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

27 ΤΡΕΙΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Α. 1821 ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ Β. 1823 ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ Γ. 1827 ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΑ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ: α. ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΧΑΝ: Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ (5 ΜΕΛΗ) ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ (70 ΜΕΛΗ) β. ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ (ΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ)

28 ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α΄ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΛ. ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ) Δ. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ) Β΄ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΠΕΤΡΟΜΠΕΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ) Α. ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ) Γ΄ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ)

29 ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ 1. ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2. ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ Ο ΧΑΡ/ΡΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ (ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ:ΑΒΑΣΙΛΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!) ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ)

30

31 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ

32 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

33 ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡ ΙΕΣ ( ΠΡΒΛ. ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ- ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ)

34 1821 (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ-ΜΑΡΤΙΟ): ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΫΜΠΑΧ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ: Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

35 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΫΜΠΑΧ Ο Κ ΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Ρ Ω Σ ΙΑΣ, Τ Σ ΑΡΟΥ Α ΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑ Σ ΤΑ Σ Η, ΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ( ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑ Σ ΑΝ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ( ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΝΙΞΟΥΝ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΝΑ Σ ΤΑ Σ ΕΙΣ ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ).

36 Ο Μ ΕΤΤΕΡΝΙΧ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟΝ Κ ΑΠΟΔΙ Σ ΤΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟ Σ Ο ΕΠΗΡΕΑ Σ Ε ΤΟΝ Τ ΣΑΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.

37 Α ΠΟΤΕΛΕ Σ ΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΠΟΔΙ Σ ΤΡΙΑ Σ ΤΟ Λ ΑΫΜΠΑΧ ΟΙ Ε ΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ Σ ΗΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΝΘΟΥ Σ ΙΑ Σ Ε ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕ Σ ΜΑ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ Η ΕΠΑΝΑ Σ ΤΑ Σ Η.

38 Ο ΜΟΝΡΟΕ ΜΑΛΙΣΤΑ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΗΔΗ ΤΟ 1823 ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΡΕΣΒΗ

39 Η Σ ΤΑΣΗ ΤΩΝ Ε ΥΡΩΠΑ ΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ, ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑΣ (ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΙ Η ΓΑΛΛΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΗ ( Ν ΑΠΟΛΕΩΝ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ)

40 ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: 1.ΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΝΟΜΙΖΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, ΟΡΛΟΦΙΚΑ). Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ «ΦΥΣΙΚΟ ΕΜΠΟΔΙΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΑΥΤΗΣ: ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΡΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ. 2. ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Σ ΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. (ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΙΣΧΥΡΟ ΝΑΥΤΙΚΟ)

41 Ο Ι Ρ Ω Σ ΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ, ΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΤΑ ΓΑΛΛΟ - ΑΓΓΛΙΚΑ Σ ΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Σ ΤΗ Μ Ε Σ ΟΓΕΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ Ε ΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΟ ΥΣ. ( ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ)

42 ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΗΡΧΕ Α ΝΤΑΓΩΝΙ Σ ΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ Δ ΥΝΑΜΕΩΝ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΞΥ 1823- 1825 ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ, ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ.

43 Ξ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΕΝΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

44 ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ Η ΑΓΓΛΙΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΓΙΑ: (ΚΑΤΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΠΟ 1814 ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ. ΠΡΙΝ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ) ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΒΛΕΠΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΑΡΑ ΗΘΕΛΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

45 ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ

46 ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 3 ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΥΠΕΡΣΚΕΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΆΛΛΗ. ΑΥΤΈΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

47 1823 Α ΠΟ 1823 ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Α ΓΓΛΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο Κ ΑΝΙΓΚ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ, Ο ΚΑΣΤΛΕΡΗΓ, ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ)

48 Ο ΚΑΝΙΓΚ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑΤΙ: Δ ΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ Μ ΕΤΕΡΝΙΧ ΕΙΧΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΘΑ ΣΕΒΟΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ: ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Ε ΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΜΠΟΔΙΟ Σ ΤΗ Ν ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ Ρ ΩΣΙΑΣ Σ ΤΗ Μ Ε Σ ΟΓΕΙΟ.

49 1824 Σ ΧΕΔΙΟ 3 ΤΜΗΜΑΤΩΝ 1824 ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ρ ΩΣΙΑΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΙΧΕ ΜΕΙΩΘΕΙ ΗΘΙΚΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΕ 3 ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΧΩΡΙΖΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ: Α. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ, Β. ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, Γ. ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ. ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΑΡΝΗΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΙΧΟΤΟΜΟΥΝΤΑΝ ΕΤ Σ Ι Η Ε ΛΛΑΔΑ.

50 1825 Π ΡΑΞΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ Σ ΤΗΝ Α ΓΓΛΙΑ 1825 Ο Ι ΕΚΠΡΟ Σ ΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑ Σ Η ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ Σ ΤΗΝ Α ΓΓΛΙΑ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ ΑΝΙΓΚ. Α ΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ ΑΝΙΓΚ

51 1826 Π ΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Π ΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 1826 -Η Ε ΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ Σ ΟΥΛΤΑΝΟΥ (Ε ΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑ Σ ΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, Σ Ε ΑΝΤΙΘΕ Σ Η ΜΕ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ). -Σ ΤΟΧΟΣ : Α ΝΑΚΩΧΗ ΜΕΤΑΞΥ Ε ΛΛΑΔΑΣ -Τ ΟΥΡΚΙΑΣ Ε ΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙ Σ ΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Ε ΛΛΑΔΑΣ.

52 1827 ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 1827 ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ) -ΕΙΡΗΝΗ -ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ (ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ)

53 1827 ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΟ Ν ΑΥΡΙΝΟ Ε ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟ Π ΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ Π ΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΙ Η Τ ΟΥΡΚΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΡΗΝΗ. Δ ΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ Δ ΥΝ ΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ. Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΟΔΗΓΗ Σ Ε ΣΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ Ν ΑΥΑΡΙΝΟΥ ΤΟ Ν ΟΕΜΒΡΙΟ 1827 ΟΠΟΥ Η ΤΤ ΗΘΗΚΕ Η Τ ΟΥΡΚΙΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΙΑ Η Ε ΛΛΑΔΑ.

54

55 ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

56

57 1827: ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΙΓΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΞΑΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

58 1828 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο Κ ΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ( ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ Γ ΄Ε ΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΔΥΟ Σ ΗΜΕΙΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΑΝ : -Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗ Σ ΙΑΣ (ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΥ 1827) -ΤΑ Σ ΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΑΡΧΙΚΑ Η ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΟΝΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ)

59 1829 Π ΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ Π ΑΓΑ Σ ΗΤΙΚΟΥ Α ΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΩΣ ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

60 Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ

61 1829 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ. Κ ΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΗΤΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΡΩ Σ ΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1829, ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η Ρ Ω Σ ΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ Κ ΩΝ / ΛΗ, Η Τ ΟΥΡΚΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ Ι ΟΥΛΙΑΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ 1827 (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ) ΚΑΙ ΤΟ Π ΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΥ 1829 (ΣΥΝΟΡΑ) ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗ Σ ΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ Α ΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

62 1829 Σ ΥΝΘΗΚΗ Α ΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ 1829 ΜΕ ΠΡΟΤΑ Σ Η ΤΗΣ Ρ Ω Σ ΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΝΟΡΟ: Π ΑΓΑ Σ ΗΤΙΚΟΣ – Α ΜΒΡΑΚΙΚΟΣ Ο Κ ΑΠΟΔΙ Σ ΤΡΙΑΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ ΡΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. Τ ΙΘΕΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ Ε ΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΗΓΕΜΟΝΑ ΤΟ Λ ΕΟΠΟΛΔΟ.

63 1830 Ο Ι Α ΓΓΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ Ρ Ω Σ ΟΙ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗ Μ Ε Σ ΟΓΕΙΟ, ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ Ρ ΩΣΙΑΣ Η Σ ΥΝΘΗΚΗ Α ΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ Υ ΠΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ Α ΓΓΛΙΑ ΟΙ Ε ΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΤΕΙΝ ΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗ Σ ΙΑ Ε ΛΛ ΑΔΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡ ΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ Ε ΛΛΑΔΑ. Ε Τ Σ Ι ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η Σ ΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟ Λ ΟΝΔΙΝΟ 1830

64 1830 Π ΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ Η Π ΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ Α ΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 1830 ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ Α ΓΓΛΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗ Σ ΙΑ Α ΧΕΛΩΟΣ –Σ ΠΕΡΧΕΙΟΣ ΩΣ ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΝΟΡΟ Λ ΕΟΠΟΛΔΟΣ ΩΣ ΒΑ Σ ΙΛΙΑΣ

65

66 Π ΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΤΟΥ 1832 ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ: Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ

67

68 ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

69 Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

70 ΦΟΙΝΙΚΑΣ

71 Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

72

73 Αλληλοδιδακτική

74

75 ΕΠΙ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΙΑΣ

76

77

78 ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ

79

80

81

82 ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ

83 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ

84 ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ

85

86

87

88

89

90

91


Κατέβασμα ppt "Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ. ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΟΙ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google