Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

"Έλληνες αεί παίδες εστέ". Πλάτωνας. Μέχρι τα επτά του χρόνια το παιδί έμενε στο σπίτι, όπου έπαιζε διάφορα παιχνίδια. Ο Πλάτων κι ο Αριστοτέλης συμβούλευαν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: ""Έλληνες αεί παίδες εστέ". Πλάτωνας. Μέχρι τα επτά του χρόνια το παιδί έμενε στο σπίτι, όπου έπαιζε διάφορα παιχνίδια. Ο Πλάτων κι ο Αριστοτέλης συμβούλευαν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 "Έλληνες αεί παίδες εστέ". Πλάτωνας

2 Μέχρι τα επτά του χρόνια το παιδί έμενε στο σπίτι, όπου έπαιζε διάφορα παιχνίδια. Ο Πλάτων κι ο Αριστοτέλης συμβούλευαν τους γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να διασκεδάζουν ελεύθερα με τα παιχνίδια

3 ΣΚΑΚΙ ΖΑΡΙ Το σκάκι και το ζάρι, είναι από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια της αρχαίας Ελλάδας, που παίζονται από μικρούς και μεγάλους. Είναι παιχνίδι στρατηγικής και εξασκεί τον εγκέφαλο.

4 Χαλκή Μυία (Τυφλόμυγα) Κανόνες του παιχνιδιού από τα αρχαία χρόνια. Δένανε με ένα μαντίλι τα μάτια ενός παιδιού και έλεγε: "χαλκή μύγα θα κυνηγήσω" και οι άλλοι αποκρίνονταν: "θα κυνηγήσεις μα δεν θα την πιάσεις" και τον χτυπούσαν με τις ζώνες τους μέχρι να πιάσει ένα παιδί.

5

6 H ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΙΛΙΖΑ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΗ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΗΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΕΣ ΤΡΙΛΙΖΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΑΙΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ.

7

8

9

10

11

12 Τα κορίτσια έπαιζαν με πήλινες κούκλες, που τις οποίες ενδέχεται να τις έντυναν. Αν και πήλινες τις είχαν σχεδιάσει έτσι ώστε να κινούν τα άκρα τους.

13 Για να παίξεις αυτό το παιχνίδι πρέπει απλός να περάσεις ένα σχοινί μέσα από τη τρύπα της μουσούδας και να το δέσεις σφιχτά. Αφού τελειώσεις το τραβάς προς τα εκεί που θέλεις να πας.

14

15 Δύο παιδιά,στέκονται αντιμέτωπα κρατώντας την άκρη του σχοινιού. Το τραβούν με δύναμη ο καθένας προς την πλευρά του μέχρι να παρασύρουν τον αντίπαλο πέρα από το όριο, που συνήθως ήταν ένα ξύλο. Αυτό το παιχνίδι προϋποθέτει δύναμη και ισορροπία. Εναλλακτικά παίζεται και σε ομάδες, όπου τα παιδιά κρατούν και τραβούν τον μπροστινό τους.

16 Είναι παιχνίδι για μωρά, που κουνώντας το κάνει έναν ήχο που τα ηρεμεί και τα διασκεδάζει.

17 ΓΙΟ-ΓΙΟ

18


Κατέβασμα ppt ""Έλληνες αεί παίδες εστέ". Πλάτωνας. Μέχρι τα επτά του χρόνια το παιδί έμενε στο σπίτι, όπου έπαιζε διάφορα παιχνίδια. Ο Πλάτων κι ο Αριστοτέλης συμβούλευαν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google