Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ Γ’1 Α,Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2015-2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ Γ’1 Α,Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2015-2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ Γ’1 Α,Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2015-2016

2 ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΑΙΤΑΝΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΑΝΤΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ ΓΚΑΝΤΣΙΝΙΚΟΥΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΕΛΑΡΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ-ΜΑΡΙΑ ΙΝΤΖΕΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΑΚΑΦΤΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ

3 Με τον όρο κακοποίηση χαρακτηρίζεται κάθε προσβολή της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας ενός ζώου που ασκείται στα πλαίσια της εκμετάλλευσής του από εκείνον που κατέχει τη θέση της εξουσίας.

4 Οικιακή κακοποίηση  Ζώα τσίρκου, δηλαδή το κλείσιμο των ζώων στα τσίρκα  Πειραματόζωα και μόδα  Λαθροθηρία, δηλαδή το αλόγιστο κυνήγι για προσωπική ευχαρίστηση και  Υπεραλίευση

5 Φωτιά σε ζώα Οξέα Πυροβολισμοί με όπλα και αεροβόλα Δέσιμο και σύρσιμο ζώων πίσω από αυτοκίνητο Φόλες

6 Πλήρη εγκατάλειψη ζώου Στέρηση ζώου από τα αναγκαία αγαθά Έλλειψη ιατρικής περίθαλψης Εγκατάλειψη ζώου σε μέρη απομονωμένα

7  Η ενεργητική κακοποίηση χαρακτηρίζεται από : Βασανισμό Κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζώων Δηλητηρίαση Κρέμασμα και πνιγμό Κάψιμο Σύνθλιψη Ακρωτηριασμός

8 Η παθητική κακοποίηση χαρακτηρίζεται από :  Μόνιμη αλυσόδεση  Ακατάλληλη τροφή  Μόνιμη παραμονή σε μη στεγνούς και καθαρούς χώρους  Έλλειψη φροντίδας  Μη τακτικός εμβολιασμός  Αποπαρασίτωση του ζώου  Έλλειψη καθημερινής άσκησης και περίπατου

9

10 Παρά το γεγονός ότι τα θέματα που αφορούν τη σκληρότητα του τσίρκου έχουν αποκτήσει την απαραίτητη προσοχή τα τελευταία χρόνια, τα τσίρκο ζώων εξακολουθούν να κάνουν τα ζώα να υποφέρουν από τη γέννηση τους, με την κοινωνική στέρηση και τις βίαιες μεθόδους της εκπαίδευσης.

11 Τα ζώα των τσίρκων είναι στην πλειοψηφία τους άγρια ζώα που, αντί να ζουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, έχουν αιχμαλωτιστεί (πολλά εντελώς παράνομα) και βασανιστεί σκληρά ώστε να εκπαιδευτούν να «διασκεδάζουν» τους ανθρώπους.

12 Στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα τσίρκο, τα ζώα έχουν εκπαιδευτεί με τη χρήση του εκφοβισμού και της σωματικής κακοποίησης. Πρώην υπάλληλοι του τσίρκου έχουν αναφέρει ότι είδαν ξυλοδαρμούς, μαστιγώσεις και άρνηση τροφής και νερού, και όλα αυτά για να αναγκάσουν τα ζώα να μάθουν τις ρουτίνες τους. Όλα αυτά τα εντελώς αφύσικα και επώδυνα για ένα άγριο ζώο «κόλπα» που παρακολουθούν οι θεατές των τσίρκων, εντός ότι γελοιοποιούν τα περήφανα αυτά ζώα, κρύβουν πίσω τους μια διαρκή κακομεταχείριση, εγκλεισμό σε μικρά κλουβιά, ανύπαρκτη ιατρική φροντίδα, άθλιες συνθήκες διαβίωσης και διατροφής και πρόκληση συνεχούς τρόμου και πόνου ώστε να μάθουν και να διατηρήσουν την συμπεριφορά αυτή.

13 Τα ταξίδια από πόλη σε πόλη είναι επίσης εγγενώς αγχωτικά για τα ζώα τσίρκου, που απομονωμένα από τις κοινωνικές τους ομάδες, εντατικά περιορίζονται ή αλυσοδένονται για παρατεταμένες χρονικές περιόδους και δεν έχουν πρόσβαση σε κανενός είδους κτηνιατρική περίθαλψη. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλά ζώα έχουν υποστεί ψυχολογικές επιπτώσεις. Το να ταλαντεύουν μπρος και πίσω το κεφάλι τους, είναι μια μόνο από τις στερεοτυπικές συμπεριφορές που σχετίζονται με την ψυχική οδύνη που εμφανίζονται από τα ζώα στο τσίρκο.

14 Κάθε πολιτισμένος άνθρωπος έχει υποχρέωση να σταματήσει το φαινόμενο αυτό της ταπείνωσης και εξαθλίωσης των ζώων, διδάσκοντας στα παιδιά του την πραγματική αξία και ομορφιά της άγριας φύσης. Αρκετοί Δήμοι της χώρας μας πλέον αρνούνται να χορηγήσουν άδεια σε τσίρκα με ζώα, κάτω από τη δημόσια κατακραυγή.

15

16  1) Παράνομο κυνήγι ειδών υπό εξαφάνιση.  2) Άθλιες συνθήκες διαβίωσης και θάνατος των περισσότερων ζώων που συλλαμβάνονται, είτε κατά τη μεταφορά, είτε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Πολλά ζώα δε τρελαίνονται αφού χάνουν την επαφή με τη φύση τους και το περιβάλλον τους και ζουν σε ένα καθημερινό μαρτύριο.

17  3) Βασανιστήρια ως μέθοδοι εκπαίδευσης (πείνα, δίψα και ανελέητο ξύλο). Αυτές οι απάνθρωπες μέθοδοι εκπαίδευσης αναγκάζουν τα ζώα να πραγματοποιούν εξευτελιστικά για τη φύση τους «νούμερα» στις παραστάσεις. Οι εκπαιδευτές τους για να τους μάθουν τα κόλπα, τα χτυπούν άσχημα, πολλές φορές μέχρι θανάτου και χρησιμοποιούν μεθόδους και αντικείμενα βασανισμού απίστευτης σκληρότητας. Και όπου οι μέθοδοι αυτές δεν είναι αρκετές, χορηγούνται ναρκωτικά (κυρίως για να δεχτεί το ζώο να περάσει μέσα από φλεγόμενα στεφάνια).  4) Παράνομος τζίρος από το εμπόριο άγριων ζώων και προϊόντων (τρίτος σε παγκόσμια κλίματα μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων).

18  5) Αφύσικες συνθήκες μεταφοράς και διαβίωσης για τα άγρια ζώα (κλουβιά-κατοικίες πολύ μικρών διαστάσεων, πλήρης ακινησία για το 90% της ζωής τους, απότομες κλιματικές αλλαγές, τροφή κακής ποιότητας που συχνά περιλαμβάνει και τα αδέσποτα ζώα της περιοχής).  6) Έλλειψη κατάλληλης κτηνιατρικής φροντίδας (τα τσίρκο δεν περιλαμβάνουν ειδικευμένο κτηνίατρο στο προσωπικό του).  7) Απάνθρωπο τέλος για τα ζώα που γερνούν και είναι ανίκανα να «εργασθούν» ή αρρωσταίνουν. Πωλούνται για πειραματόζωα, εγκαταλείπονται οπουδήποτε ή εκτελούνται. Ζώα που δεν υποτάσσονται σκοτώνονται ή επίσης πωλούνται για πειραματόζωα.

19 «Σιχαίνομαι την έκθεση εκπαιδευμένων ζώων στο τσίρκο. Πόσο πόνο και πόσες άσπλαχνες τιμωρίες πρέπει να αντέξουν εκείνες οι δυστυχισμένες υπάρξεις, για να δώσουν λίγες στιγμές ευχαρίστησης σε ανθρώπους χωρίς ευαισθησία;» ΑΛΜΠΕΡΤ ΣΒΑΪΤΣΕΡ (κάτοχος βραβείου Νόμπελ για τη φιλοσοφία του περί σεβασμού της ζωής)

20  Λαθροθήρας : πρόσωπο που κυνηγάει παράνομα, χωρίς άδεια, σε τόπο ή χρόνο απαγορευμένο.  Λαθροθηρία (η): παράνομο, χωρίς άδεια κυνήγι.

21  Εκατομμύρια ζώα γίνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο «μοντέλα» έρευνας και ανάλυσης ασθενειών κάθε είδους. Ποντίκια, αρουραίοι, κουνέλια, γουρούνια αλλά και γάτες, σκύλοι και πίθηκοι χρησιμοποιούνται σε επιστημονικά εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθούν η τοξικότητα νέων φαρμάκων, η επίδραση τοξικών και χημικών ουσιών στην ανθρώπινη αναπαραγωγή, η πρόκληση αλλεργιών, δερματικών προβλημάτων, καρκίνου κ.ά.

22

23  Κάθε φάρμακο, κάθε καλλυντικό, κάθε χημική ή οπλική δοκιμή, θα έχει πάντα τη "σφραγίδα" του πόνου, του αίματος των ουρλιαχτών των ζώων, αυτών των υπάρξεων που θανατώνονται και βασανίζονται στο όνομα της επιστήμης, της ιατρικής, της ομορφιάς, στο όνομα του κέρδους και του υπερκαταναλωτισμού των ανθρώπων.

24  Κουνέλια, ποντίκια, μπαμπουίνοι, πίθηκοι, ακόμη και οι "φίλοι του ανθρώπου", σκύλοι και γάτες, βασανίζονται, υποφέρουν και θυσιάζονται κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε ημέρα, για... τον άνθρωπο, ενώ υπάρχουν άλλες εναλλακτικές μέθοδοι.

25  Εκτιμάται ότι 13 εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και σκοτώνονται κάθε χρόνο στα Ευρωπαϊκά εργαστήρια και πάνω από 25 εκατομμύρια σπονδυλωτά ζώα χρησιμοποιούνται σε πειράματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των πιθήκων, χιμπατζήδων, ενώ χρησιμοποιούνται σκύλοι, γάτες, κουνέλια, ποντίκια, πουλιά, ζώα αγροκτήματος και άλλα. Μετά την ολοκλήρωση των πειραμάτων, ουσιαστικά όλα τα ζώα, που έχουν επιζήσει της έρευνας, σκοτώνονται.

26

27  Τεστ ευαισθησίας των ματιών Αυτό το πείραμα περιλαμβάνει τον ερεθισμό των ματιών τους με τοξικές ουσίες. Συνήθως αυτά τα ζώα κρατιούνται με ανοιχτά μάτια ειδικά τα κουνέλια που δεν μπορούν να κλείσουν τα βλέφαρα τους, για να μην αποβάλλουν μέσω δακρύων τις ουσίες και φυσικά στο τέλος, τυφλώνονται. Υποφέρουν από φρικτούς πόνους στα μάτια τους για τουλάχιστον 21 ημέρες συνεχόμενα. Όταν το πείραμα ολοκληρωθεί, τα ζώα θανατώνονται ή χρησιμοποιούνται σε άλλα τεστ.

28

29  Δερματολογικά τεστ Τα ζώα ακινητοποιούνται, τους ξυρίζουν το τρίχωμα σε διάφορα σημεία του σώματός τους και τους ρίχνουν για περίπου εννέα μήνες, καυστικές ουσίες ώστε να διαπιστώσουν σε πόσο χρονικό διάστημα θα διαβρωθεί το δέρμα το

30  Τεστ θανατηφόρας δόσης Το πείραμα αυτό περιλαμβάνει την μετα βίας χορήγηση από το στόμα, ή την χορήγηση με ενέσεις και εισπνοή, ουσιών που σκοτώνουν προκειμένου να διαπιστώσουν οι επιστήμονες πια είναι τα επιτρεπόμενα όρια κατανάλωσης μίας χημικής ουσίας προτού ο οργανισμός καταλήξει.

31  Αυτά τα πειράματα προκαλούν στα ζώα διάρροια, εμετό, παράλυση, αιμορραγία από τα μάτια, τη μύτη, το στόμα και το δέρμα. Η διάρκεια αυτών μπορεί να εκτίνεται από μήνες έως χρόνια. Κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο αυτά τα ζώα αγωνίζονται για τις ζωές τους στο όνομα της Επιστήμης.

32 Η Diesel, το επτά ετών Belgian Shepherd, πέθανε σε μια μάχη με τζιχαντιστές που πιστεύεται ότι βρίσκονταν πίσω από τη σφαγή του Παρισιού, και που είχαν καταφύγει σε ένα διαμέρισμα. Είχε οδηγηθεί σε κτίριο για να εντοπίσει παγίδες, αλλά έγινε κομμάτια όταν μια γυναίκα βγήκε από το διαμέρισμα και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια πυροδότησε το γιλέκο της αυτοκτονώντας. Η Diesel, ένας πολυαγαπημένος σκύλος, είχε βραβευτεί με μετάλλια μετά από μια διακεκριμένη καριέρα στην αστυνομία. Ένας αστυνομικός είπε ότι είναι «σαν να χάνεις έναν συνάδελφο», ενώ ένας χρήστης του Twitter είπε ότι η Diesel «πέθανε για να υπερασπιστεί τα χρώματα μας».

33  Τον Αύγουστο του 1986, η οικογένεια Μέριτ επισκέφτηκε τον ζωολογικό κήπο. Η περιοχή των γοριλών ήταν περιφραγμένη με ένα τοίχο ύψους 3,5 μέτρων. Η οικογένεια Μέριτ πλησίασε στον τοίχο. Ο μικρός Λεβάν δεν έβλεπε και έτσι ο πατέρας του τον ανέβασε στον τοίχο και τον έβαλε να κάτσει για να μπορεί να δει τους γορίλες που εκείνη την στιγμή είχαν συγκεντρωθεί από κάτω. Το 5χρονο αγοράκι όμως έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε ένα τσιμεντένιο μονοπάτι. Οι γονείς του άρχισαν να ουρλιάζουν πανικόβλητοι, ενώ έτρεχε αίμα από το κεφάλι του παιδιού που έχασε τις αισθήσεις του. Ένας γορίλας προστάτεψε το αγοράκι. Ο θηλυκός γορίλας Νάντι μαζί με το μικρό του, κινήθηκαν προς τον αιμόφυρτο Λεβάν και εμπόδιζαν τα άλλα άγρια ζώα του ζωολογικού κήπου να πλησιάζουν το αγοράκι προστατεύοντάς το.

34  Η 26χρονη Yang Yun χρωστά τη ζωή της σε μια φάλαινα Beluga που ονομάζεται Mila. Η Γιανγκ έπαιρνε μέρος σε ένα διαγωνισμό ελεύθερης κατάδυσης που πραγματοποιήθηκε σε 20 πόδια βάθος και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η Γιανγκ ήταν στον βυθό χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό, όταν ανακάλυψε ότι το κρύο την είχε παραλύσει και δεν ήταν σε θέση να κολυμπήσει προς την επιφάνεια. Η Mila ήρθε από το πουθενά, άρπαξε το πόδι της και την έσπρωξε προς την επιφάνεια σώζοντας της την ζωή.

35  Τα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου είναι γνωστά ως ικανοί και αποτελεσματικοί σκύλοι-διασώστες  Από τις αρχές του 18ου αιώνα την ράτσα αυτή την χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί που ζούσαν στο επικίνδυνο και συνήθως χιονισμένο πέρασμα του Αγίου Βερνάρδου. Η διασωστική ιστορία τους αρχίζει πριν σχεδόν 200 χρόνια όταν ενστικτωδώς βοηθούσαν ξεθάβοντας πάνω από 2000 στρατιώτες του Ναπολέοντα και συνεχίζουν έτσι μέχρι σήμερα.  Όταν έβρισκαν έναν θαμμένο, ταξιδιώτη τον ξέθαβαν και το ένα σκυλί έμενε να τον ζεσταίνει και το άλλο πήγαινε στο μοναστήρι για να καλέσει βοήθεια.  Συνήθως μετέφεραν στο κολάρο τους κάτι βαρελάκια που είχαν μέσα οινοπνευματώδες ποτό για να ζεσταθούν οι ταξιδιώτες

36 Η σκληρότητα απέναντι στα ζώα συνδέεται με τη βία απέναντι στους ανθρώπους… Σύμφωνα με μια μελέτη του 1997 αυτοί που κακοποιούν ζώα είναι πέντε φορές πιθανότερο να διαπράξουν βίαια εγκλήματα ενάντια σε ανθρώπους και τέσσερις φορές πιθανότερο να διαπράξουν καταπατήσεις ιδιοκτησίας από εκείνους που δεν έχουν ιστορικό βίας απέναντι σε ζώα.

37

38 Κανένας δε γεννιέται σκληρός, αλλά γίνεται εξαιτίας του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Όταν ένας άνθρωπος ασκεί βία σε κάποιο ζώο, σημαίνει ότι κι ο ίδιος έχει δεχτεί βία. Ειδικά ένα παιδί, το οποίο είναι θύμα βίας μέσα στην οικογένειά του, δείχνει κι αυτό βίαιη συμπεριφορά σε κάποιο άλλο άτομο, πιο αδύναμο. Έτσι, το θύμα γίνεται θύτης. Κατά κάποιο τρόπο ζητά βοήθεια

39

40 Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε. Να είμαστε ευαίσθητοι και να προσπαθούμε να προστατεύουμε τα θύματα, είτε αυτά είναι παιδιά είτε ζώα. Επιβάλλεται να μην είμαστε αδιάφοροι.. Πρέπει να κάνουμε κάτι, παίρνοντας ως παράδειγμα τις φιλοζωικές οργανώσεις.

41  Όταν αποφασίζουμε να αποκτήσουμε ένα ζωάκι, πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να το φροντίζουμε για όλη του τη ζωή, χωρίς να το αμελούμε.  Όταν βρούμε ένα αδέσποτο δεν αδιαφορούμε προσπερνώντας το, αλλά ειδοποιούμε μία φιλοζωϊκή οργάνωση, τη δημοτική αστυνομία ή τον δήμο για να αναλάβουν δράση.  Ας μην ξεχνάμε πως είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός και η στείρωση των ζώων.  Η απόκτηση ενός κατοικίδιου να μη γίνεται μέσω pet shop, αλλά από ένα καταφύγιο ζώων.

42

43 Η κακοποίηση των ζώων έχει πολλές μορφές και κάποιες από αυτές μπορεί να μη γίνονται αμέσως αντιληπτές, ενώ άλλες μπορεί απλώς να οφείλονται σε άγνοια. Η μόνη λύση για να εξαλειφθούν τα περιστατικά κακοποίησης, βασανισμού και θανάτωσης ζώων είναι η δική μας άμεση παρέμβαση και καταγγελία.

44

45 ΣΕΒΑΣΜΟΣ Είτε μιλάμε για γάτες είτε για ψαράκια, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε τα ζώα. Το να έχεις ένα σκυλάκι για παράδειγμα, δημιουργεί πολλές ευθύνες. Δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι, αλλά για ένα ζωντανό πλάσμα που χρειάζεται τη φροντίδα και την προστασία σου. Έχεις δηλαδή την ευθύνη του στα χέρια σου.

46 Ο όρος «Puppy Mills» αναφέρεται στις επιχειρήσεις μαζικής αναπαραγωγής κουταβιών τα οποία πωλούνται στη «βιομηχανία» των pet shops. Αυτοσκοπός; Το κέρδος.

47  Τα «Puppy Mills» είναι γνωστά για τις απάνθρωπες συνθήκες.  Στις Ηνωμένες πολιτείες υπάρχουν, βάση ερευνών, τουλάχιστον 3.500 pet shops που εμπορεύονται ζώα.  Τα σκυλιά κρατούνται σε μικρά, συρμάτινα, υπερυψωμένα κλουβιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους στα οποία στεγάζονται υπεράριθμα ζώα.  Πολλά από τα σκυλιά πληγώνονται κατά τη διάρκεια καβγάδων και δεν υπάρχει ζέστη ή κλιματισμός.

48  Την τροφή που καταναλώνουν τα ζώα, προμηθεύονται συχνά από ελαττωματικές ή ληγμένες παρτίδες.  Τα θηλυκά σκυλιά ζευγαρώνουν μέχρι να μην μπορούν πια να «παράγουν» και στη συνέχεια θανατώνονται. Συχνά θανατώνονται με πυροβολισμό ή λιθοβολισμό.  Τα κουτάβια απομακρύνονται από τη μητέρα τους στην ηλικία των 5 – 8 εβδομάδων.  Εξάγονται ανά τον κόσμο με πλοία, αεροπλάνα και φορτηγά χωρίς κατάλληλη διατροφή, νερό, εξαερισμό και συχνά χωρίς κλουβιά μεταφοράς. Πολλά από αυτά πεθαίνουν στη διαδρομή…

49  Ανυποψίαστες οικογένειες αγοράζουν τα κουτάβια και στην πορεία ανακαλύπτουν πως αυτά φέρουν μη ιάσιμες ασθένειες, γενετικά, ακόμα και ψυχολογικά προβλήματα.

50  Δράση Αγοράζοντας ένα κουτάβι από pet shop δεν βοηθάμε στη σωτηρία τους, απλά αυξάνεται η ζήτηση τους με φυσικό επακόλουθο τη μαζική αναπαραγωγή όλο και περισσότερων κουταβιών στα «Puppy Mills».  Υιοθετήστε κουτάβια συγκεκριμένης φυλής μόνο από υπεύθυνους εκτροφείς. Αν πάλι ψάχνετε απλά ένα φιλαράκι, υπάρχουν τόσα ημίαιμα που περιμένουν να σας δείξουν την αγάπη και την αφοσίωση τους. Μην τα ξεχνάτε!

51 Είναι σωστό να κακοποιείς; Να αμελείς κάθε είδος ζωής; Τους φέρεσαι σα σκουπίδια, ενώ οι ψυχές τους είναι στολίδια! Είσαι ασυναίσθητος και αμετανόητος, ο τρόπος σου είναι αδικαιολόγητος. Άκου όμως τι θα σου πω, όλα αυτά δε θα τα ανεχτώ. Το να έχεις κατοικίδιο είναι συντροφιά, για αυτό άκου τώρα καλά: Ντροπή δεν έχεις και μιλάς; Και μες τους δρόμους τριγυρνάς δε σταματάς να τυραννάς κι αλύπητα τα χτυπάς. Και μια τελευταία συμβουλή, μπορείς να σώσεις μια ζωή!!!!!

52 ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΘΥΤΗΣ

53 ΑΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ??? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΦΙΛΟ???? ΑΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ??? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΦΙΛΟ????

54

55

56  Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

57  Σε περίπτωση κακοποίησης, βασανισμού, κακής ή βάναυσης μεταχείρισης ζώου το ύψος του προστίμου φτάνει τα 30000 ευρώ.  Γενικότερα η κακομεταχείριση των ζώων με ποικίλους τρόπους έχει ως αντίκτυπο πρόστιμα που κυμαίνονται από 300 έως 30000 ευρώ ανάλογα με το περιστατικό.

58 Άρθρο 1 Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης. Άρθρο 2 Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου. Άρθρο 3 Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.

59 Άρθρο 4 Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους. Άρθρο 5 Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. Άρθρο 6 Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται εξευτελιστική πράξη.

60 Άρθρο 7 Οι ώρες εργασίας των ζώων και η διατροφή τους πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια Άρθρο 8 Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα από άλλες υπάρχουσες τεχνικές. Άρθρο 9 Όσα ζώα προβλέπονται για την διατροφή του ανθρώπου πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες τους.

61 Άρθρο 10 Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. Άρθρο 11 Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή. Άρθρο 12 Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

62 Άρθρο 13 Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο. Άρθρο 14 Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ' τους νόμους.

63

64

65

66 ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ

67 Μάθετε εάν δραστηριοποιείται φιλοζωική οργάνωση στην περιοχή και ενημερώστε την  Ειδοποιήστε τα (τοπικά) ΜΜΕ και κάντε ανάρτηση στο διαδίκτυο  Κάντε καταγγελία στην αστυνομία

68 Τραβήξτε φωτογραφίες – βίντεο που να αποδεικνύουν την παραμέληση. Ενημερώστε την τοπική φιλοζωική οργάνωση. Κάντε καταγγελία στην Κτηνιατρική ∆ιεύθυνση της οικείας Περιφέρειας Ειδοποιήστε τη Δημοτική Αστυνομία

69  Ζητήστε βοήθεια από την τοπική φιλοζωική οργάνωση.  Αν γνωρίζετε σε ποιον ανήκει το ζώο πηγαίνετε στο αστυνομικό τμήμα και κάντε καταγγελία βάσει της νόμιμης ποινικής δίωξης.

70  Η ψήφιση του προαναφερόμενου νόμου σχετικά με τα τσίρκο στην Ελλάδα συνέβαλε τόσο η δράση ενεργών πολιτών, όσο και η συντονισμένη δράση φιλοζωικών οργανώσεων(όπως ο ΑΡΤΟΥΡΟΣ)

71  Οι οργανώσεις αυτές δημιουργήθηκαν με στόχο την εξάλειψη της κακοποίησης των ζώων. Τα ζώα ανέκαθεν αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικό ρόλο στην ζωή του ανθρώπου, γι’ αυτό είναι αναγκαίο να το φροντίζουμε και να προστατεύουμε. Ένας τρόπος να το πετύχουμε είναι με τον εθελοντισμό μας στις πολυάριθμες φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας μας.

72

73  Να κινητοποιείτε περαστικούς και γείτονες, ώστε να μην διαφύγει ο δράστης  Να ειδοποιείτε πάντα τον αρμόδιο Δήμο, ο οποίος υποχρεούται να έχει πρόγραμμα περίθαλψης

74


Κατέβασμα ppt " ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ Γ’1 Α,Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2015-2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google