Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιστορική Αναδρομή Ο Louis-Paul Guitay, μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα συλλαμβάνει την ιδέα της δημιουργίας ενός μηχανήματος που θα «μιμείται»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιστορική Αναδρομή Ο Louis-Paul Guitay, μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα συλλαμβάνει την ιδέα της δημιουργίας ενός μηχανήματος που θα «μιμείται»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ιστορική Αναδρομή Ο Louis-Paul Guitay, μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα συλλαμβάνει την ιδέα της δημιουργίας ενός μηχανήματος που θα «μιμείται» την χειρομάλαξη, με ταυτόχρονη εφαρμογή αναρρόφησης, για μετατραυματική αποκατάσταση του δέρματος. 1986: Παρουσιάζεται το πρώτο μηχάνημα Ενδερμολογίας από την εταιρία LPG(Louis-Paul Guitay), με αρχική εφαρμογή σε δερματική αποκατάσταση εγκαυματιών. Παρατηρείται συμπτωματικά κατά την εφαρμογή του Endermologie μείωση του όγκου του λίπους, βελτίωση της κυτταρίτιδας και του δερματικού τόνου. Η μέθοδος ξεκινά το μακρύ της ταξίδι στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της δερματικής χαλάρωσης.

3 Η πρώτη κεφαλή μηχανήματος Endermologie®. Εφαρμογή σε εγκαυματία

4 Ο Louis-Paul Guitay και η εξέλιξη των μηχανημάτων Endermologie® τις τελευταίες δεκαετίες

5 Εξέλιξη της Ενδερμολογίας Μετά τα πρώτα χρόνια, η Ενδερμολογία αρχίζει να παρακολουθείται από τους επιστήμονες με κλινικές μελέτες, αρχικά για ενδείξεις καταπολέμησης τοπικού πάχους και εμφάνισης κυτταρίτιδας. Η LPG παίρνει έγκριση FDA για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Λόγω της υποβοήθησης στη σωστή λεμφική κυκλοφορία, ξεκινα να εφαρμόζεται σε λεμφοιδήματα, ώσπου η LPG παίρνει έγκριση FDA για αντιμετώπιση μετακαρκινικών λεμφοιδημάτων. Τα τελευταία χρόνια η ενδερμολογία εφαρμόζεται και στην περιοχή του προσώπου, για βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

6 Ενδείξεις Endermologie® Βελτίωση όψης «φλοιού πορτοκαλιού» στις περιοχές όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα Μείωση του όγκου του λιπώδους ιστού Δερματική χαλάρωση Χαλαρό και άτονο δέρμα σε σώμα και πρόσωπο Λεμφοιδήματα και γενικά κατακράτηση υγρών και οιδήματα στα πόδια Φλεβική ανεπάρκεια, λεμφική συμφόρηση Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου Σκληρόδερμα Μετεγχειρητική αποκατάσταση ιστών και οιδημάτων μετά από πλαστικές επεμβάσεις στο σώμα Υποβοήθηση αποκατάστασης δέρματος εγκαυματιών Αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων στο μυικό ιστό

7 Γενική μεθοδολογία Endermologie® Εξωτερική Μηχανική Κινητοποίηση του δέρματος με τη βοήθεια μιας ειδικής κεφαλής, διαφορετικής κατασκευής για το σώμα από αυτή του προσώπου. Στην κεφαλή του σώματος βρίσκονται δύο κύλινδροι, οι οποίοι μπορεί να κινούνται ίδια ή ανεξάρτητα, ανάλογα με τη συσκευή ή το πρωτόκολλο θεραπείας. Στην κεφαλή αυτή επίσης καταλήγει εύκαμπτος σωλήνας με τον οποίο ασκείται αρνητική πίεση. Η θεραπεία στο σώμα γίνεται πλέον πάνω από ένα ελαστικό κορμάκι, με το οποίο προστατεύεται η υγιεινή και η επιδερμίδα του θεραπευόμενου. O χειριστής κινεί την κεφαλή επάνω στις προβληματικές περιοχές χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους χειρισμούς, οι οποίοι υπαγορεύονται από το πρωτόκολλο κάθε θεραπείας.

8 Προσομοίωση εφαρμογής Endermologie®

9 IMR® (Independent Motorized Rollers) Παγκόσμια κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία της εταιρίας LPG για την κεφαλή των θεραπειών σώματος. Περιγράφει την ικανότητα των κυλίνδρων της κεφαλής σώματος (Keymodule®) να κινούνται ανεξάρτητα η μία από την άλλη, και να είναι απόλυτα ελεγχόμενοι ηλεκτρονικά από το χειριστή. Αποτελεί το χαρακτηριστικό που επιτρέπει την εξατομίκευση κάθε περιστατικού και την ειδικευμένη αντιμετώπιση κάθε διαφορετικού προβλήματος στο λιπώδη ιστό, το λεμφικό σύστημα ή την επιδερμίδα.

10 IMR® (Independent Motorized Rollers)

11 Τρόπος δράσης της Ενδερμολογίας Με το συνδυασμό κίνησης κεφαλής, αναρρόφησης και κίνησης κυλίνδρων, επιτυγχάνεται υπεραιμία και λεμφική κινητοποίηση. Κλινικές μελέτες δείχνουν υποδόρια αύξηση αιματικής κυκλοφορίας κατά 400% (μετρήσεις Laser Doppler) και αύξηση λεμφικής ροής κατά 300% (μετρήσεις Lymphoscintigraphy). Τα παραπάνω οδηγούν σε εισροή οξυγόνου και θρεπτικων συστατικών στην περιοχή, παροχέτευση των τοξικών και δύσμορφων κατακρατήσεων υγρών και εξυγίανση του μεσοκυττάριου περιβάλλοντος.

12 Τρόπος δράσης της Ενδερμολογίας Τα λιποκύτταρα, κυρίως στις γυναίκες και σε περιοχές όπως η περιφέρεια, φαίνεται πως παρουσιάζουν χαμηλούς μεταβολικούς ρυθμούς. Η Ενδερμολογία τα «επανεκπαιδεύει», ώστε να ενεργοποιηθούν και να αυξήσουν τη μεταβολική τους λειτουργία, αποβάλλοντας λιπαρά οξέα και μειώνοντας σταδιακά τον όγκο τους. Η δραστηριοποίηση του δέρματος σε βαθύ επίπεδο ενεγοποιεί τους ινοβλάστες (αύξ. ως και 53%χοίρ.Yukatan), κάτι που οδηγεί σε αύξηση παραγωγής ινών κολλαγόνου και ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων ελαστικών ινών. Απουσία φλεγμονής κατά τη διάρκεια ή μετά τη συνεδρία, οπότε ταχύτερη διαδικασία δερματικής ανάπλασης και ενίσχυσης του δερματικού τόνου.

13 Ίνες κολλαγόνου και ινοβλάστες σε περιοχές δέρματος πριν τη χρήση Endermologie και μετά από 20 συνεδρίες

14 Εκφυλισμός λιποκυττάρων Κυτταρίτιδα Οι περισσότεροι ενήλικες παρουσιάζουν φαινόμενα λιποδυστροφίας. Οι άνδρες εμφανίζουν αυξημένη λιποαποθήκευση κυρίως στον κορμό, ενώ οι γυναίκες κυρίως στους μηρούς και τους γλουτούς. Το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί ακόμα και εάν το άτομο βρίσκεται κοντά στο φυσιολογικό του βάρος. Στις γυναίκες, λόγω της κατασκευής του συνδετικού ιστού και της διάταξης των ελαστικών διαφραγματίων μέσα σε αυτό, η αύξηση του όγκου των λιποκυττάρων οδηγεί στην χαρακτηριστική εικόνα ανάγλυφου του δέρματος (όψη φλοιού πορτοκαλιού), η οποία ονομάζεται κυτταρίτιδα.

15 Κατασκευαστική διαφορά ανδρικού και γυναικείου δέρματος σε σχέση με το λιπώδη ιστό

16 Κυτταρίτιδα Φαινόμενο που παρατηρείται στις γυναίκες, λόγω κατασκευής του συνδετικού ιστού του δέρματός τους. Καθώς τα λιποκύτταρα αυξάνουν σε μέγεθος σπρώχνουν το δέρμα προς τα επάνω, ενώ τα ελαστικά διαφραγμάτια το τραβούν προς τα κάτω. Έτσι δημιουργείται η χαρακτηριστική ανώμαλη εικόνα του δέρματος. Έχει χαρακτηριστεί «άσηπτη φλεγμονή», εξ’ού και η κατάληξη σε –ίτιδα και ονομάζεται και «Οιδηματώδης Ινοσκληρωτική Ενδερματοπάθεια» (Edermatous Fibrosclerotic Panniculopathy). Εμφανίζεται κυρίως σε μηρούς και γλουτούς, αλλά μπορεί να παρουσιαστεί και στην κοιλιά και το κάτω μέρος των βραχιόνων.

17 Κυτταρίτιδα

18 Κυτταρίτιδα Όταν η κυτταρίτιδα αυξάνεται, τα τριχοειδή αγγεία αίματος και λέμφου πιέζονται υπέρμετρα και έτσι δυσχεραίνεται η ομαλή λειτουργία της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας. Η εισροή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών μειώνεται. Η εκκαθάριση και ανανέωση του μεσοκυττάριου υγρού υπολειτουργεί. Τα τοξικά απόβλητα του μεταβολισμού των κυττάρων λιμνάζουν και μολύνουν το περιβάλλον του λιποκυττάρου. Σε περιπτώσεις κυτταρίτιδας τελευταίου βαθμού, πιέζονται και οι απολήξεις των νεύρων στην επιδερμίδα. Έτσι η περιοχή εμφάνισης της κυτταρίτιδας μπορεί να είναι ευαίσθητη στην αφή, ενώ μια απλή πίεση μπορεί να είναι επώδυνη.

19 Στάδια κυτταρίτιδας κατά Στάδια κυτταρίτιδας κατά Nürnberger - Müller Στάδιο 0: Η επιφάνεια του δέρματος είναι ομαλή σε όρθια ή ξαπλωμένη στάση. Πίεση του δέρματος μεταξύ των δακτύλων εμφανίζει μόνο ρυτίδες και καθόλου «όψη φλοιού πορτοκαλιού». Η κυτταρίτιδα εδώ είναι ανύπαρκτη. Στάδιο Ι: Η επιφάνεια του δέρματος είναι οπτικά ομαλή και σε όρθια και σε ξαπλωμένη στάση. Η πίεση του δέρματος ωστόσο εμφανίζει την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Στάδιο ΙΙ: Η επιφάνεια του δέρματος είναι ομαλή σε ξαπλωμένη στάση, όμως η κυτταρίτιδα είναι εμφανής όταν το άτομο είναι όρθιο, καθώς και πιο έντονα με την πίεση του δέρματος μεταξύ των δακτύλων. Στάδιο ΙΙΙ: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής και σε όρθια και σε ξαπλωμένη στάση. Πολλές φορές το στάδιο αυτό συνοδεύεται από χαμηλή θερμοκρασία στην περιοχή, ευαισθησία ή και πόνο στην πίεση με τα δάχτυλα.

20 Στάδια Κυτταρίτιδας

21 Κυτταρίτιδα Εκτός από τους βαθμούς της, η κυτταρίτιδα χωρίζεται και σε είδη: Την οιδηματώδη, τη Λιπώδη και την Ινώδη Η εμφάνισή της μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως σε ορμονικούς, διατροφικούς, γενετικής προδιάθεσης, τρόπου ζωής κ.ά. Παρουσιάζει αντίσταση στην προσεγμένη διατροφή και την άσκηση. Η αντιμετώπισή της με την Ενδερμολογία είναι συγκεκριμένη και στοχεύει τόσο στη βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση του μεσοκυττάριου υγρού, όσο και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού του ίδιου του λιποκυττάρου.

22 Τεχνική Lipomassage Λεμφική παροχέτευση Η τεχνική αυτή αποσκοπεί στη μείωση του όγκου του λιπώδους ιστού και της κυτταρίτιδας. Διακρίνεται πρακτικά στα παρακάτω στάδια: Lipo-φωτογράφηση: Αξιολόγηση μέσω φωτογραφιών που υποδεικνύουν ακριβώς τις προβληματικές περιοχές, σε όρθια στάση, κάτω από την επιρροή της βαρύτητας. – Lipo-αξιολόγηση: Εξέταση του λιπώδους ιστού προκειμένου να καθοριστεί το πρωτόκολλο της θεραπείας. Μέτρηση και ζύγιση. – Lipo-σχεδιασμός: Σχεδίαση των προβληματικών περιοχών (λιπώδεις ζώνες) πάνω στο ειδικό κορμάκι θεραπείας της LPG. – Lipo-απομόνωση: Οι διαλείπουσες μυϊκές συσπάσεις διαχωρίζουν τα στρώματα του ιστού, προκειμένου να καταπολεμήσουν με ακρίβεια το λίπος.

23 Lipomassage Η διαδικασία είναι ευχάριστη και ανώδυνη. Οι χειρισμοί της κεφαλής που πραγματοποιεί ο χειριστής είναι συγκεκριμένοι και υπαγορεύονται από τα προκαθορισμένα πρωτόκολλα για κάθε ξεχωριστή περιοχή. Έτσι η προσέγγιση είναι πάντα ίδια, ανεξάρτητα από το χειριστή, για πιο αξιολογήσιμα αποτελέσματα. Διαρκεί 25-45 λεπτά. Επαναλαμβάνεται για 2-3 φορές την εβδομάδα, για τουλάχιστον 12 συνεδρίες, με μέσο όρο τις 16. Πριν την εφαρμογή Lipomassage, προηγούνται 2-4 συνεδρίες λεμφικής διέγερσης, με τις ίδιες κεφαλές αλλά με διαφορετική αναρρόφηση και διαφορετικούς χειρισμούς.

24 Στην περίπτωση του λεπτού και χαλαρού δέρματος στο σώμα, κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι με τη σωστή χρήση της Ενδερμολογίας προκαλείται αύξηση του πάχους της επιδερμίδας, ενίσχυση του δερμο-επιδερμιδικού δεσμού και καλύτερη διάταξη των αυξημένων πια ελαστικών ινών στο βάθος του δέρματος.

25 Endermologie® και Εγκαυματολογία Η πρώτη χρήση της Ενδερμολογίας πραγματοποιήθηκε πριν περίπου 30 χρόνια σε εγκαυματίες. Στους εγκαυματίες, το δέρμα ρολλάρεται ελαφρά μεταξύ των κυλίνδρων. Στόχος δεν είναι η μείωση του λίπους, αλλά η ενεργοποίηση της αναπλαστικής ικανότητας του δέρματος, η μείωση των ουλών και η αύξηση της αισθητικότητας και της κινητικότητας του σημείου.

26 Endermologie® και Πλαστική Χειρουργική H Ενδερμολογία εφαρμόζεται πριν από επεμβάσεις Λιποαναρρόφησης για αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος, γαι βελτίωση της κατάστασης των αγγείων της λέμφου και του αίματος και για διευκόλυνση της διαδικασίας, μέσω της χαλάρωσης των δεσμών μεταξύ των λιποκυττάρων. Έτσι μετεγχειρητικά το οίδημα είναι μικρότερο σε ένταση και σε διάρκεια. Μετά από μια επέμβαση Πλαστικής Χερουργικής, η Ενδερμολογία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ουλοποίησης και στη λεμφική παροχέτευση, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αποθεραπείας.

27 Ουλώδης ιστός πριν και μετά τη χρήση Ενδερμολογίας

28 Ενδερμολογία και Φυσικοθεραπεία Μεγάλη χρήση της Ενδερμολογίας σε προβλήματα κατακράτησης υγρών, λόγω της ενεργοποίησης της λεμφικής κυκλοφορίας. Στη Γαλλία η συντριπτική πλειοψηφία ατόμων που επισκέπτονται χώρους για Ενδερμολογία, αναζητούν ανακούφιση για πρησμένα άκρα. Τα τελευταία λίγα χρόνια η εταιρία LPG πήρε έγκριση από τον FDA για χρήση σε μετακαρκινικά λεμφοιδήματα. Χρήση σε αθλητές μετά από κακώσεις στο μυικό ιστό, για μείωση του σπασμού και βελτίωση της αιματικής κυκλοφορίας.

29 Ενδερμολογία στο πρόσωπο Μέθοδος Ενδερμολογία στο πρόσωπο Μέθοδος Cosmécanique® Κλινικές μελέτες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα της Ενδερμολογίας στη βελτίωση του τόνου και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας. Η Ενδερμολογία σε πρόσωπο-λαιμό πραγματοποιείται με διαφορετικές κεφαλές από αυτές του σώματος και με διαφορετικά πρωτόκολλα διαλείπουσας αναρρόφησης και ρυθμικότητας. Στις κεφαλές, αντί για rollers, υπάρχουν πτερύγια, τα οποία κινούνται ρυθμικά μέσω διακοπτόμενης αναρρόφησης, «ρουφώντας» το δέρμα ανάμεσά τους και κινητοποιώντας το μηχανικά. Η Ενδερμολογία προσώπου θεωρείται ότι προσφέρει καλύτερη αιμάτωση στην επιδερμίδα, βελτίωση του τόνου και του χρώματος, λεμφική παροχέτευση και μείωση των οιδημάτων κάτω από τα μάτια.

30 Κεφαλές προσώπου Endermolift

31 Αντενδείξεις Τοπικές αντενδείξεις της τεχνικής LPG: - Κήλη - Αγγείωμα - Επίπονη κιρσώδης φλέβα - Λίπωμα Οι αντενδείξεις στο πρωτόκολλο Endermologie®: - Καρκίνος - Εγκυμοσύνη (εκτός του πρωτοκόλλου Venous Insufficiency) - Μόλυνση, δερματικό εξάνθημα - Φλεβίτις - Αντιπηκτική θεραπεία. - Λιποαναρρόφηση (Μετά την εγχείρηση 2-3 μήνες) Οι αντενδείξεις στη θεραπεία προσώπου Endermolift® - Ενέσιμα εμφυτεύματα και Botox έως και 3 εβδομάδες μετά το τέλος της εν λόγω θεραπείας - Έντονη φλεβική στάση (τηλεαγγειεκτασίες) καθώς και - Οι γενικότερες αντενδείξεις (δηλ., καρκίνος, αντιπηκτική θεραπεία, εγκυμοσύνη, κλπ.).


Κατέβασμα ppt "Ιστορική Αναδρομή Ο Louis-Paul Guitay, μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα συλλαμβάνει την ιδέα της δημιουργίας ενός μηχανήματος που θα «μιμείται»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google