Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΕΛΟΝΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ Ή Η ΠΛΑΤΙΝΑ. ΟΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΙΟ ΕΥΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΕΛΟΝΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ Ή Η ΠΛΑΤΙΝΑ. ΟΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΙΟ ΕΥΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΕΛΟΝΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ Ή Η ΠΛΑΤΙΝΑ. ΟΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΙΟ ΕΥΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥΣ ΣΠΑΕΙ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΓΚΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΓΙΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.ΟΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΑΠΟ ΠΛΑΤΙΝΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΒΟΛΒΟ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΓΚΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ.

3 ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΛΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΟ ΜΗΚΟΣ, ΔΙΑΜΕΤΡΟ, ΜΥΤΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ. ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ. Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙ. Η ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ.

4 ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΕΛΟΝΑΣ Η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗ. ΜΕΣΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ|: 1 α ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ. ΟΣΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ, ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ. 1β ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙΣΕΙ. ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΒΥΘΙΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ.

5 2 ΞΗΡΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΕ ΚΛΙΒΑΝΟ ΞΗΡΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ, ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 160 ΒΑΘΜΩΝ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ. Ο ΚΛΙΒΑΝΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ, ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ. 3 ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΜΕ ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΔΡΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑ, ΜΥΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ. ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ.

6 Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Β ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ, ΕΤΣΙ Η ΒΕΛΟΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 171 ΒΑΘΜΩΝ ΚΕΛΣΙΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΩΡΕΣ. ΩΣΤΟΣΟ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΣΟΣ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΒΕΛΟΝΑ.

7 ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΛΕΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Η ΠΡΟΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ‘Η ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΦΟΡΑΜΕ ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

8 Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ Ο ΘΥΛΑΚΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΡΟΣΕΚΤΑ Η ΒΕΛΟΝΑ. ΩΣΤΟΣΟ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΕΛΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΣΤΕΙΡΟΥΜΕΝΗ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΒΕΛΟΝΑ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ.

9 ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΡΗΞΗ ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΙΜΑΤΩΜΑΤΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΛΟΓΩ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ‘Η ΑΠΟ ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΗ ΒΕΛΟΝΑ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΡΥΕΣ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ, ΠΑΓΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕΛΑΝΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ ‘Η ΕΚΚΡΙΣΗ ΥΓΡΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

10 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΤΜΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΛΟΝΑ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΤΜΟ. Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΣΠΡΩΝ ‘Η ΩΧΡΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ. ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΙΣΤΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΛΑΚΑ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΟΕΙΔΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΘΥΛΑΚΑ.

11 ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ. Η ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΑΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΩΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΥΣΑΛΙΔΩΝ Η ΦΥΣΑΛΙΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ, ΑΦΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ. ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η2 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ Ή ΜΙΓΜΑ Η2 ΚΑΙ ΥΔΡΑΤΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗΣ.

12 ΔΕΝ ΕΚΚΡΙΝΕΤΑΙ ΥΓΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΙΕΣΗ. ΩΣΤΟΣΟ, ΤΟ ΕΚΔΟΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΠΑΘΟΓΟΝΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΦΛΥΚΤΑΙΝΑ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΦΥΣΑΛΙΔΑΣ. ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ.

13 ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΙΤΙΕΣ: Α)ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ Β)ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ (ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ – ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ)

14 ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΜΕ ΠΑΘΟΓΟΝΑ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΟΛΥΝΣΗ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ. Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΦΛΥΚΤΑΙΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΛΥΚΤΑΙΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΥΓΙΕΙΣ ΙΣΤΟΥΣ.

15 ΑΝ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕΤΑ 24 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ, Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΒΟΡΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΚΑΘΕ 3-4 ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ. ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ 2 ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΕ 250ML ΝΕΡΟ. Η ΚΟΜΠΡΕΣΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΞΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΔΙΑΛΥΜΑ 70% ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ.

16 ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΑΡΟ. ΑΝ ΟΙ ΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ, ΕΦΕΛΚΙΔΕΣ Η’ ΚΡΟΥΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

17 ΟΙΔΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (ΠΡΗΞΙΜΟ) ΟΙ ΠΙΟ ΚΟΙΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΟΙΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ: Α)ΔΕΡΜΟΓΡΑΦΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ (ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ). Β)ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ. ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ ΤΟ ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΕΝΟ ΥΓΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ. Γ)ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΕΙΨΗ ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΣΕ ΘΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΧΡΗΣΗ ΖΕΣΤΗΣ Η’ ΚΡΥΑΣ ΚΟΜΠΡΕΣΣΑΣ Η’ ΠΑΓΟΥ, ΕΝΑΛΛΑΞ, ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΙ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ.

18 ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ (ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ) ΜΕ ΥΓΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΘΕΡΑΠΕΙΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΡΕΥΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ. ΑΝ ΟΙ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ, ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΦΕΛΚΙΔΕΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΛΕΜΦΟΥ ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΕΣ.

19 ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΡΤΙΚΟΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΚΟΡΤΙΚΟΕΙΔΕΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΔΗΜΑΤΟΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ. ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ, ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟ ΕΓΚΑΥΜΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΦΕΛΚΙΔΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΞΕΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ.

20 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ: Η ΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΘΡΟΜΒΩΣΕΩΝ Η ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΕΝΤΩΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

21 Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ Ο ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΟΝΟ ΕΡΕΘΙΣΜΟ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΧΩΡΙΣ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΓΑΝΤΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΝΕΧΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ.

22 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΦΥΙΑΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΡΙΧΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ, ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΘΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

23 ΕΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΜΗ ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΑ ΟΡΜΟΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ: Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΣΤΟ ΘΥΛΑΚΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΙΣΤΩΝ ΜΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ. ΟΙ ΜΗ ΕΥΘΕΙΣ ΘΥΛΑΚΕΣ (ΚΥΡΤΟΙ-ΚΑΜΠΥΛΩΤΟΙ ΚΛΠ).

24 Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΨΙΣΥΧΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΒΕΛΟΝΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΒΟΛΒΟ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ. Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΩΡΙΜΕΣ ΤΕΛΟΓΕΝΕΙΣ ΤΡΙΧΕΣ. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΜΙΚΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΡΙΧΑ.

25 Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ: ΕΔΩ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΒΟΛΒΟ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ, ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ. ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΣ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΑ ΚΟΒΕΙ ΤΗ ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΤΕΛΟΓΕΝΕΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ. ΑΡΑ Η ΣΩΣΤΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΩΣΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ.


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΕΛΟΝΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ Ή Η ΠΛΑΤΙΝΑ. ΟΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΙΟ ΕΥΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google