Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δεριά Μουμίν,Αϊτσά Αλή,Eμίνε Μουμίν.  Η Θράκη είναι το βορειανατολικό τμήμα της Ελλάδας.  Έχει τρεις Νομούς: Ν. Έβρος με πρωτεύουσα την Αλεξανδρούπολη,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δεριά Μουμίν,Αϊτσά Αλή,Eμίνε Μουμίν.  Η Θράκη είναι το βορειανατολικό τμήμα της Ελλάδας.  Έχει τρεις Νομούς: Ν. Έβρος με πρωτεύουσα την Αλεξανδρούπολη,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δεριά Μουμίν,Αϊτσά Αλή,Eμίνε Μουμίν

2  Η Θράκη είναι το βορειανατολικό τμήμα της Ελλάδας.  Έχει τρεις Νομούς: Ν. Έβρος με πρωτεύουσα την Αλεξανδρούπολη, Ν. Ροδόπης με πρωτεύουσα την Κομοτηνή και Ν. Ξάνθης με πρωτεύουσα την Ξάνθη.  Συνορεύει ανατολικά με την Τουρκία, βόρεια με τη Βουλγαρία, Νότια με το Θρακικό Πέλαγος και δυτικά με την Καβάλα και τη Δράμα.

3 ΓΚΙΖΕΜ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΝΤΙΛΕΚ ΜΟΥΜΙΝ

4 Ο Έβρος είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της βαλκανικής χερσονήσου. Περνάει από την Τουρκία, από την Βουλγαρία, από την Ελλάδα. Πηγάζει από τα όρη Ρίλα της Βουλγαρίας και χύνεται στο θρακικό Πέλαγος. Στα τουρκικά λέγεται Meric Nehri και στα Βουλγαρικά Μαρίτσα.

5 Μελτέμ Ταχσήμ Αϊσενούρ Αλή

6  Ο ποταμός Νέστος αποτελεί σύνορο μεταξύ Μακεδονίας και Θράκης.  Ξεκινάει από τη Βουλγαρία και περνάει από την Ελλάδα. Χύνεται στο Θρακικό πέλαγος.

7 Στο δέλτα του ποταμού σχηματίζεται το παραποτάμιο δάσος του Κοτζά Ορμάν (Μεγάλο Δάσος).  Στα στενά του υπάρχουν 213 είδη πουλιών.

8 Αχμέτ MOYMIN 2014 Καδηρτζάν Αλή 2014

9  Ο δεύτερος μεγάλος θεσμός στην Ξάνθη, είναι οι γιορτές παλιάς πόλης, μετά το Ξανθιώτικο καρναβάλι. Διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1991 και γίνονται κάθε χρόνο την πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου.

10  Πραγματοποιούνται στον οικισμό της Ξάνθης που λέγεται Παλιά Πόλη.  Υπάρχουν σύλλογοι, που προσφέρουν φαγητά και ποτά στους ανθρώπους. Έρχονται και γνωστοί τραγουδιστές και δίνουν συναυλία.

11 Εμινέ Μουμίνογλου Δεριά Μουμίν Αϊτσά Αλή

12  Το Ξανθιώτικο καρναβάλι ξεκίνησε το 1996. Κάθε χρόνο στην περίοδο του τριωδίου διοργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Εκεί παίζουν, χορεύουν, κάνουν θέατρο, κάνουν βόλτες και έχει ένα μεγάλο παζάρι.

13  Έχει και ένα Λούνα Παρκ (ταψί, μπαλαρίνα), όπου παίζουν και διασκεδάζουν τα παιδιά. Οι άνθρωποι φοράνε μάσκες και στολές.

14 ΓΚΙΖΕΜ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΝΤΙΛΕΚ ΜΟΥΜΙΝ

15  Ο Δήμος Σώστη Ροδόπης οργανώνει από το 2001, στα μέσα Ιουνίου, το φεστιβάλ κερασιού.  Στη γιορτή υπάρχουν περίπτερα με τοπικές φορεσιές και ζωγραφιές από παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής, με θέμα το κεράσι..

16  Έρχονται τραγουδιστές από την Ελλάδα και την Τουρκία, τα κορίτσια χορεύουν και τα αγόρια παίζουν ποδόσφαιρο.  Οι κάτοικοι του δήμου πουλάνε κεράσια.Υπάρχει και λούναπαρκ όπου παίζουν τα παιδιά.

17 ΑΧΜΕΤ ΜΟΥΜΙΝ

18  Υλικά : 1 κιλό ζάχαρη 1 κιλό κεράσι  Εκτέλεση: 1. πλένουμε τα κεράσια, τα κόβουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

19  2. βάζουμε ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας για να βράζει.  3. Όταν αρχίζει να βράζει, αφαιρούμε τον αφρό.

20  4. Όταν γίνει η μαρμελάδα, σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα σε ένα πιάτο να κρυώσει. Το σερβίρουμε σκέτο ή ως γαρνιτούρα. Καλή Όρεξη ! ! !

21 Μελτέμ Ταχσήμ Αϊσενούρ Αλή

22  Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1995. Οργανώνεται στις όχθες του ποταμού Άρδα και διαρκεί 5 μέρες. Γίνεται τέλη Ιουλίου και συμμετέχουν τραγουδιστές και τραγουδάνε.

23  Στο φεστιβάλ αυτό έρχονται νέοι από την Τουρκία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

24 1 2 3 4 5 6 7 89

25 1. Το ποτάμι της Θράκης που περνά από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία. 2.Η μεγαλύτερη λίμνη στη Θράκη. 3. Εκεί βρίσκεται το δάσος “Κοτζά Ορμάν’’(Μεγάλο Δάσος). 4. …………….. Πέλαγος. 5. Η πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης. 6. Η πρωτεύουσα του νομού Έβρου. 7. Το διαμέρισμα της Ελλάδας που συνορεύει με την Τουρκία και τη Βουλγαρία. 8. Από τα όρη αυτά πηγάζει ο Π. Έβρος και ο Π. Νέστος. 9. Η πρωτεύουσα του νομού Ξάνθης..


Κατέβασμα ppt "Δεριά Μουμίν,Αϊτσά Αλή,Eμίνε Μουμίν.  Η Θράκη είναι το βορειανατολικό τμήμα της Ελλάδας.  Έχει τρεις Νομούς: Ν. Έβρος με πρωτεύουσα την Αλεξανδρούπολη,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google