Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ

2 http://meeting-area.blogspot.gr/

3 email: n.nimas.57@gmail.com

4 ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ

5 ΖΩΗ χωρίς κανένα ΝΟΗΜΑ

6 ΖΩΗ αναζητώντας ΝΟΗΜΑ

7 ΖΩΗ μ’ εκτοπισμένο ΝΟΗΜΑ

8 ΖΩΗ με τέσσερα ΝΟΗΜΑΤΑ

9 ΖΩΗ με απλά ΝΟΗΜΑΤΑ

10 ΖΩΗ αφιερωμένη στο ΝΟΗΜΑ

11 ΖΩΗ αφιερωμένη στον ΘΕΟ

12 ΣΤΙΓΜΗ γεμάτη ΝΟΗΜΑ

13

14 ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ Πρωταγωνιστές στο έργο της δικής μας ζωής.

15  Τελευταία δεν έχω όρεξη για τίποτε. Η ζωή μου είναι άδεια.  Τα κέφια μου αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί.  Νιώθω σαν μια βάρκα που βολοδέρνει και κινείται σε όλες τις κατευθύνσεις.  Πολύ συχνά νομίζω πως δεν ξέρω τι θέλω, πως δεν ξέρω πού πάω.

16 Αδύναμη βούληση. Αυτο-ηγεσία. Αδυναμία αυτοπροσδιορισμού. Κατεύθυνση. Διάθεση – κέφια. Περιεχόμενο – πληρότητα. Ψυχολογικές Μεταπτώσεις. Ο Άγνωστος Εαυτός μου.

17 1 ο βήμα η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ 2 ο βήμα η ΑΠΟΔΟΧΗ 3 ο βήμα η ΑΝΤΟΧΗ 4 ο βήμα η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

18  Γιατί οι χαρές και τα όμορφα συναισθήματα να διαρκούν κάθε φορά τόσο λίγο;  Σαν παιδί θυμάμαι ήμουν πιο ζωντανός, η ζωή κυλούσε σαν χείμαρρος στο δάσος.  Σήμερα πια, διστάζω να κάνω όνειρα για τη ζωή μου. Τα πιο όμορφα είναι στο σεντούκι.

19 Ζωντάνια. Αυθεντικότητα. Η αναλλοίωτη χαρά. Όλα είναι μόνιμα και προσωρινά. Το Μεγάλο Ψέμα του Πολιτισμού η υποχρέωση για διαρκή ευεξία. Απογοήτευση. Θαμμένα όνειρα.

20  Με συναρπάζουν περισσότερο πράγματα που κάνουν οι άλλοι παρά αυτά που εγώ καταπιάνομαι.  Άλλοτε φαντάζομαι μια συναρπαστική ζωή και άλλοτε μια ήσυχη και γαλήνια ζωή. Δεν έχω καταλήξει.

21 Πρότυπο τρόπου ζωής. Οι Μεγάλες Επιλογές. Δανεικά Όνειρα. Αλλοτρίωση.

22 Στην πόλη προσπερνάς και σε προσπερνάνε… Στην πόλη το βουητό σκεπάζει την εσωτερική φωνή μας… Στην πόλη παίζουμε ρόλους και αλλάζουμε κοστούμια… Η πόλη εισβάλει και στο υπνοδωμάτιό μας… Στην πόλη χρειάζεσαι πολλή φαντασία… Η πόλη σε εξουσιάζει και σε φορτώνει υποχρεώσεις…

23 Είναι στιγμές εκεί, που νιώθεις πως εσύ ταξιδεύεις μέσα στα σύννεφα κι όχι τα σύννεφα γύρω σου. Είναι τότε οι στιγμές αυτές, που ρουφώντας το άφθονο οξυγόνο ο εγκέφαλος, συμβαίνει το θαύμα : "ο νους και η καρδιά πιασμένα χέρι χέρι υψιπετούν αληθινά".

24

25  Δεν έχω βρει ακόμη μια δραστηριότητα που να μου ταιριάζει και να με ανορθώνει.  Βαθιά μέσα μου λαχταράω να βρω κάτι που να αξίζει και να αφιερωθώ σ' αυτό.  Είμαι δραστήριος κι εργατικός, επικεντρώνομαι σε στόχους αλλά δεν νιώθω απόλαυση.

26 Εσωτερική φλόγα. Αξίες για να Αφιερωθούμε. Ο Εαυτός μου Ξένος. Σπάταλη Δράση. “Δουλεύω πολύ για το τίποτα” Στόχοι χωρίς Ανώτερο Σκοπό. Δράση χωρίς Απόλαυση.

27  Παλεύω με πολλούς στόχους αλλά δεν έχω βρει έναν Σκοπό πάνω από αυτούς.  Δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει για κάποιους αυτό που λένε ότι εκπληρώνουν μια Αποστολή.  Έχω πετύχει αρκετά πράγματα στη ζωή μου μα τίποτε από αυτά δεν με γέμισε.

28 Προσωπική Αποστολή. Αφιέρωση σε Ανώτερο Σκοπό. - Ποιος είμαι; - Από πού έρχομαι; - Που πάω; Οι Στόχοι εξυπηρετούν Σκοπούς. Συνειδητότητα. Επιτυχίες και Επιλογές. Ανατροφοδότηση από τη δράση.

29 ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ Σκοποί και στόχοι

30

31 Ιθάκη είναι ο νοητός Προορισμός, ο ανώτερος σκοπός της Ζωής σου. Το συναρπαστικό ταξίδι είναι η συνειδητή ροή του χρόνου με κατεύθυνση τον προορισμό. Το ταξίδι θα σου προσφέρει δώρα πολλά και γνώσεις κι εμπειρίες κι απολαύσεις.

32

33  Ενώ εγώ υπερασπίζομαι όσο μπορώ τις πεποιθήσεις μου, μερικές από αυτές με προδίδουν. Δεν έχουν δοκιμαστεί όλες ακόμη… Πεποιθήσεις της “αγοράς”. Το «δικό μου Πιστεύω».

34 Το πρώτο αναγκαίο βήμα για τη μάθηση είναι να συγχωρέσουμε τους γονείς μας. Αυτό γίνεται όταν ξετρυπώνουμε μία μία τις πεποιθήσεις τους που ανεπαίσθητα κάποτε έγιναν και δικές μας. Τότε μπαίνουμε σε μια περίοδο ταραγμένη και ζούμε έντονα στο υποσυνείδητο τη σύγκρουση ανάμεσα στο ξερίζωμα τέτοιων πεποιθήσεων και στην αγάπη που νιώθουμε για τους γονείς.

35 Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι οι πεποιθήσεις δεν αποτελούν ταυτότητα κανενός - ούτε των γονιών μας, - ούτε και δική μας, - ούτε στο παρελθόν, - ούτε στο μέλλον τότε βιώνουμε τη λύτρωση από την πρώτη αυτή εσωτερική σύγκρουση.

36 Τότε απελευθερωνόμαστε από τη δουλεία των πεποιθήσεων και βάζουμε τα θεμέλια για τα δικά μας Ζωτικά Πιστεύω - που σε πολύ προχωρημένη ηλικία θα διαμορφώσουμε – αν τα καταφέρουμε. Τότε για πρώτη φορά γευόμαστε - δοκιμάζουμε – μια πρώτη αίσθηση απελευθέρωσης μια “ανάμνηση” από το μέλλον της ελευθερίας. Τότε ανοίγει ο δρόμος για τα επόμενα στάδια μάθησης.

37 ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ Οι απόψεις μας δεν είναι ο εαυτός μας.

38  Πιστεύω σε αρχές και αξίες αλλά συχνά συγκρούονται μεταξύ τους και δεν ξέρω να διαλέξω. Ποιες Αξίες και ποιες Αρχές ? Ιεραρχώ τις αξίες μου ?

39

40  Νιώθω ότι δεν είμαι χρήσιμος για τους άλλους. Άλλοτε εκείνοι με αποφεύγουν κι άλλοτε τους αποφεύγω εγώ.  Γιατί να είναι τόσο δύσκολο ή και βασανιστικό να συνεννοηθούμε με κάποιον και να έλθουμε πιο κοντά;

41 Επικοινωνία και Ανάγκες. Εγωκεντρισμός. Κοινωνική ένταξη. Ουσιαστική Επικοινωνία.

42

43

44

45

46  Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν και σε τίποτε, μα λαχταράω να βρω κάποιον ή κάτι να εμπιστευτώ.  Προσφέρω όπου υπάρχει ανάγκη αλλά νιώθω πως το κάνω για μένα. Τι είναι τελικά η ανιδιοτέλεια;

47 Ιδιοτέλεια. Γενναιοδωρία. Η κόλλα που λέγεται Εμπιστοσύνη. Η Εμπιστοσύνη θέλει Θάρρος.

48

49

50

51  Όταν οι άλλοι περιγράφουν εμένα, εγώ νομίζω πως μιλούν για κάποιον άλλον. Αυτεπίγνωση. Αυτοεκτίμηση: υπό ή υπέρ ?

52

53  Πίστεψα και δόθηκα στον έρωτα, μα ο δικός μου έσκασε σαν μπαλόνι. Τι πήγε στραβά; Φιλία – Έρωτας – Αγάπη. Ο Έρωτας τυφλώνει.

54  Αναζητώ παρηγοριά όταν την έχω ανάγκη, μα όταν τη βρίσκω μου φαίνεται λίγη και θέλω κι άλλη. Παρηγοριά και Ενσυναίσθηση. Παρηγοριά ή Δικαίωση ?

55

56

57  Παθιάζομαι τόσο πολύ μερικές φορές με κάτι, που σχετικά σύντομα ή πέφτω στον γκρεμό ή χτυπάω σε τοίχο.  Είμαι τόσο επιφυλακτικός και σχολαστικός που δεν βάζω ποτέ το νεύρο, το πάθος που χρειάζεται.

58 Φόβοι και Φοβίες. Η πολλή Ανάλυση φέρνει Παράλυση. Πάθος χωρίς Σύνεση. Δράση χωρίς Σχέδιο.

59

60

61 ΣΥΝΕΣΗ με ΤΟΛΜΗ

62 γι αυτό και το καλύτερο αλεξίπτωτο είναι το μυαλό σου – όταν είναι ανοιχτό θα δουλέψει.

63  Έχω δοκιμάσει τόσες πολλές συμβουλές και συνταγές αλλά μια δυο μόνον μου βγήκαν σωστές.  Άλλοτε ακολουθώ τους κανόνες της ηθικής κι άλλοτε μου φαίνονται ψεύτικοι και υποκριτικοί.

64

65 Οι Αξίες γεννούν τους κανόνες. Άκου τη Συνείδησή σου. Οι συνταγές είναι προσωπικές. Συμβουλές στα τυφλά ?...

66

67  Μερικοί λένε πως ακούνε /ακολουθούνε τη φωνή μέσα τους. Η δική μου είναι μουγκή; Το εσωτερικό “αυτί” μας. Το Κέντρο της Αγάπης.

68  Βαρέθηκα να παρατηρώ την ευτυχία των άλλων. Τρυπώνουμε στις ζωές των άλλων. Η ευτυχία δεν είναι “εκεί”. Στο “εκεί” αφθονούν οι δικαιολογίες. Τι είναι Ευτυχία ? Το ταξίδι … Η στιγμή … Η ροή … ???

69

70  Μερικές φορές τα σημαντικά με πικραίνουν και τα μικρά κι ασήμαντα με χορταίνουν. Είναι αφύσικο; Τα δικά μου Σημαντικά. Τα μικρά που είναι μεγάλα.

71

72  Πώς τα καταφέρνουν κάποιοι και αντέχουν τόσο πόνο χωρίς να καταρρέουν; Η απλότητα κρύβει δύναμη. Ο πόνος φέρνει τη χαρά. «Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό.» Στο κουτί της Πανδώρας απέμεινε η ελπίδα.

73

74  Γιατί ο κόσμος είναι τόσο σκληρός και απάνθρωπος; Γιατί οι θρησκείες δεν έφεραν ειρήνη και γαλήνη; Ο κόσμος είναι Όμορφος. Ο καθένας ξαναγράφει την Ιστορία.

75

76  Γιατί τα παθήματά μου δεν γίνονται μαθήματά μου; Η Ζωή είναι Σχολείο. Αποδοχή παθήματος.

77

78 Ο μεγαλύτερος τόμος από την ιστορία καθενός μας είναι ο τόμος με τα λάθη μας.

79 ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ Έπεσες, έπαθες …. Έμαθες;

80  Γιατί μερικές πληγές στη ψυχή μου δεν κλείνουν ποτέ; Κάποιες πληγές είναι αγαπημένες. Κάποιες πληγές είναι άλλοθι.

81  Γιατί να τρέχει τόσο γρήγορα ο χρόνος; Πώς πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια; σαν ένα όνειρο; Εμείς τρέχουμε τον χρόνο. Μια ώρα μπορεί να αξίζει χρόνια.

82 Γλυκά κυλάει ο χρόνος, γλυκά πονάει ο χρόνος. Κάθε δεκαετία μια στιγμή, κάθε στιγμή ένας αιώνας βιωμάτων. Πονηρά χαμογελάει ο χρόνος, υποσχέσεις κουβαλάει ο χρόνος. Το παρελθόν πάντα αθώο κι η αθωότητα συνένοχη σε όλα. Δύο χαρτιά κρυφά έχει ο χρόνος: λήθη και νοσταλγία. Αν βγάλει λήθη τρέχεις, αν βγάλει νοσταλγία βαλτώνεις. Πες "ΤΩΡΑ", δυνατά, κι ο χρόνος θα γίνει πιστός υπηρέτης σου. Ν.Ν.

83  Φοβάμαι τον ξαφνικό θάνατο. Δεν έχω προλάβει να ζήσω... Είμαι Χορτάτος από Ζωή. Γεννήθηκα πολλές φορές και θα πεθάνω μία.

84 «Ως άνθος μαραίνεται και ως όναρ παρέρχεται και διαλύεται πας άνθρωπος...»

85

86 ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ Διαχείριση χρόνου = διαχείριση ζωής

87  Τι είναι επιτέλους η Αγάπη και που θα τη συναντήσω; Η Αγάπη είναι Δημιουργία. Στο Κέντρο σου, στον άλλον, στο σύμπαν, στον Θεό.

88

89  Γιατί γεννήθηκα τελικά; Τι είμαι εγώ μέσα στο σύμπαν; Γεννήθηκα για να ζήσω. Ένας μικρός Δημιουργός.

90

91 ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ Ανάσταση, Γέννηση, Ζωή και Θάνατος.

92 "Να γυρίζεις τη γης, να βλέπεις, να βλέπεις και να μη χορταίνεις, καινούρια χρώματα και θάλασσες κι ανθρώπους κι ιδέες και να τα βλέπεις όλα σαν για πρώτη φορά, να τα βλέπεις όλα σαν για τελευταία φορά,

93 κι έπειτα να σφαλνάς τα βλέφαρα και να νιώθεις τα πλούτη να κατασταλάζουν μέσα σου ήσυχα ή τρικυμιστά, όπως θέλουν, ωσότου να τα περάσει από την ψιλή κρησάρα ο καιρός, να κατασταλάξει το ξαθέρι απ' όλες τις χαρές και τις πίκρες σου. Τούτη η αλχημεία της καρδιάς είναι θαρρώ μια μεγάλη αντάξια του ανθρώπου ηδονή." Νίκος Καζαντζάκης

94 Andrew Carnegie Αν θες να είσαι ευτυχισμένος, βάλε στόχο που θα οδηγεί τις σκέψεις σου, θα απελευθερώσει την ενεργητικότητά σου και θα σου δώσει ελπίδες. Ναπολέων Βοναπάρτης Ευτυχία είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη των ικανοτήτων μου. Ζίγκμουντ Φρόυντ Οι δύο θεμέλιοι λίθοι της ευτυχίας: αγάπη και δουλειά.

95 Αλβέρτος Αϊνστάιν Αν θες να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, εξάρτησέ την από ένα στόχο, όχι από ανθρώπους ή αντικείμενα. Pascal Bruckner Η ευτυχία έχει γίνει η συλλογική ψευδαίσθηση της εποχής μας. Μαχάτμα Γκάντι Ευτυχία είναι όταν αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που λες και αυτά που κάνεις, βρίσκονται σε αρμονία.

96 Romain Rolland Ευτυχία είναι να ξέρεις τα όριά σου και να σου αρέσουν. Δεν μπορεί να υπάρχει ευτυχία όταν αυτά που πιστεύουμε διαφέρουν από αυτά που κάνουμε. Freya Stark Ο καλύτερος τρόπος να οριστεί η δυστυχία είναι σαν η διαφορά μεταξύ των προσόντων μας και των προσδοκιών μας. Edward De Bono

97 Jacques Deval Η ευτυχία που θέλεις να έχεις χαλάει την ευτυχία που ήδη έχεις. Αναρωτήσου αν είσαι ευτυχισμένος και αμέσως θα πάψεις να είσαι ευτυχισμένος. John Stuart Mill Mark Twain Οι ευτυχισμένοι πρέπει να ξέρουν πως όσο πιο γεμάτο είναι ένα ποτήρι, τόσο πιο εύκολα χύνεται

98 Ναζίμ Χικμέτ Πραγματική ευτυχία είναι όταν το πρωί με όρεξη πας στη δουλειά σου, και το βράδυ με όρεξη πας στο σπίτι σου. Nicolas Chamfort Σχετικά με την ευτυχία, τα πράματα είναι όπως μ’ ένα ρολόι: όσο πιο απλός ο μηχανισμός, τόσο πιο σπάνια χαλάει. Προσπάθησε να είσαι απλά ευτυχισμένος. Η δυστυχία ξεκινάει όταν θέλεις να είσαι πιο ευτυχισμένος. Sam Levenson

99 Όσο περιορίζονται οι δραστηριότητες κι οι επαφές μας, τόσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε. Διαφορετικά πολλαπλασιάζονται και μεγεθύνονται οι έγνοιες, οι επιθυμίες, ο τρόμος. Άρθουρ Σοπενχάουερ Η ζωή μου δεν έχει σκοπό, δεν έχει κατεύθυνση, δεν έχει στόχο, δεν έχει νόημα, και όμως είμαι ευτυχισμένος. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Τι κάνω σωστά; Charles M. Schulz

100 Octave Feuillet Φαίνεται πως η ανθρώπινη ευτυχία, όταν φτάσει σε ένα ορισμένο ύψος, τραβάει πάνω της τον κεραυνό. Μακρές περίοδοι ευτυχίας χάνονται κάποτε μέσα σε μια στιγμή, όπως σαρώνονται οι ζέστες του καλοκαιριού στην πρώτη καταιγίδα. Vauvenargues Ντίνος Χριστιανόπουλος Τώρα που βρήκα πια μιαν αγκαλιά, καλύτερη κι απ’ ό,τι λαχταρούσα, τώρα που μου ‘ρθαν όλα όπως τα ‘θελα κι αρχίζω να βολεύομαι μες στην κρυφή χαρά μου, νιώθω πως κάτι μέσα μου σαπίζει.

101 Oscar Levant Η ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις, αλλά κάτι που θυμάσαι. Μερικές φορές η ευτυχία έγκειται στο να βρεις τη σωστή ισορροπία στη δυστυχία. Orson Scott Card Alexander Pope Ο άνθρωπος ποτέ δεν θεωρεί τον εαυτό του ευτυχισμένο, παρά μόνο όταν απολαμβάνει αυτά που οι άλλοι θέλουν και επιθυμούν.

102 Αριστοτέλης Είμαστε όλοι φίλοι των ευτυχούντων, ενώ των δυστυχούντων δεν είναι φίλος ούτε ο πατέρας. Είναι καλύτερο να είσαι δυστυχισμένος και να γνωρίζεις το χειρότερο παρά να είσαι ευτυχισμένος στον παράδεισο των ηλιθίων. Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι Όλα τα αριστουργήματα της τέχνης περιέχουν φως και σκιά. Μια ευτυχισμένη ζωή δεν είναι αυτή που είναι γεμάτη μόνο με ήλιο, αλλά αυτή που χρησιμοποιεί τόσο το φως όσο και τη σκιά για να δημιουργήσει ομορφιά. Billy Graham

103 Η Αγάπη είναι το κλειδί για όλες τις κλειδαριές που ανοίγει τις πύλες της ευτυχίας. Oliver W. Holmes Τα τρία θεμέλια της ευτυχίας είναι: κάτι να κάνεις, κάτι να αγαπάς, κάτι να ελπίζεις. Joseph Addison Η Ηθική δεν είναι το δόγμα που καθορίζει πώς να γίνουμε ευτυχισμένοι, αλλά πώς να είμαστε άξιοι για να γίνουμε ευτυχισμένοι. Εμμάνουελ Καντ

104 Η ευτυχία ενός ανθρώπου στη ζωή δεν έχει να κάνει με την απουσία παθών, αλλά με την κυριαρχία του επάνω σ’ αυτά. Alfred Tennyson Δεν είναι δυνατό να είσαι ευτυχισμένος χωρίς να είσαι σοφός, τίμιος και δίκαιος. Ούτε να είσαι σοφός, τίμιος και δίκαιος χωρίς να είσαι ευτυχισμένος. Επίκουρος Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου. Πυθαγόρας

105 Μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Σόλων

106 Όταν αρχίζει η αναζήτηση της χαμένης ευτυχίας

107 οι ανόητοι ζουν χωρίς να είναι ευχαριστημένοι που ζουν. Δημόκριτος Τι υπέροχη ζωή που έζησα! Μακάρι να το είχα αντιληφθεί νωρίτερα. Colette "Όχι! Όχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν΄ αρνιέσαι ό,τι θωρούν τα μάτια σου! Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει!" Νίκος Καζαντζάκης

108 Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε Ζεις μονάχα μια φορά, αλλά αν το κάνεις σωστά, μια φορά είναι αρκετή. Mae West Νίκος Καζαντζάκης Πρέπει να ζούμε σαν να πρόκειται να πεθάνουμε αύριο και να μελετάμε σαν να πρόκειται να ζήσουμε για πάντα. Μαχάτμα Γκάντι

109 Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται. Ashley Montagu Να ζεις κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σαν να είναι η πρώτη ? ? Να ζεις, σαν να ζεις για δεύτερη φορά και σαν να έχεις διαπράξει λάθη την πρώτη φορά. Victor Frankl

110 Όταν είσαι ασφαλής σπίτι σου, θα ήθελες να ζεις μια περιπέτεια και όταν ζεις μια περιπέτεια, θα ‘θελες να είσαι ασφαλής στο σπίτι σου. Thornton Wilder Η ζωή όλη είναι μια φασαρία. Μόνο ο θάνατος δεν είναι. Η ζωή είναι όταν λύνεις το ζωνάρι σου και ζητάς φασαρίες. Νίκος Καζαντζάκης Τα πρώτα 20 χρόνια είναι η ζωή ή μετά τα 20 ; ? ? ?

111 Ο άνθρωπος ξοδεύει τη ζωή του δικαιολογούμενος για το παρελθόν, παραπονούμενος για το παρόν, φοβούμενος το μέλλον. Κερδίζεις τα προς το ζην από αυτά που παίρνεις. Κερδίζεις τη ζωή από αυτά που δίνεις. Antoine Rivarol Bertrand Rusell Το να πεθαίνεις είναι, πάνω απ’ όλα, το αντίθετο του να γεννιέσαι. Το αντίθετο του να ζεις δεν βρέθηκε ακόμα. Chris Marker

112 Μια φορά υπάρχουμε, όχι δυο φορές. Κι εσύ που δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις τη χαρά. Και η ζωή πάει χαμένη με τις αναβολές και ο καθένας πεθαίνει απασχολημένος. Επίκουρος Η ζωή μας αναλώνεται σε λεπτομέρειες… Απλοποιήστε, απλοποιήστε. Henry David Thoreau Τα καλύτερα στη ζωή περνάνε λέγοντας πριν «είναι πολύ νωρίς», και λέγοντας μετά «είναι πολύ αργά». Gustave Flaubert

113 Αν δεν κάνεις το πλάνο για τη δική σου ζωή, πιθανόν να πέσεις στο πλάνο κάποιου άλλου. Μάντεψε τι έχει σχεδιάσει για σένα: όχι πολλά. Zim Rohn Κανένας δεν ζει τη ζωή που διαλέγει να ζήσει Μένανδρος Όταν η εργασία είναι χαρά, η ζωή είναι ωραία. Όταν η εργασία είναι καθήκον, η ζωή είναι σκλαβιά. Μαξίμ Γκόργκι

114 Η ζωή δεν είναι να έχεις και να αποκτάς αλλά να είσαι και να γίνεσαι. Matthew Arnold Οι δυο πιο σημαντικές μέρες στη ζωή σου είναι η μέρα που γεννιέσαι και η μέρα που ανακαλύπτεις γιατί. Mark Twain Αυτό που δίνει νόημα στη ζωή, δίνει νόημα και στο θάνατο. Antoin de Saint- Exupery

115 Είναι η πίστη σε κάτι κι ο ενθουσιασμός για κάτι που κάνουν την ζωή να αξίζει να την ζεις. Oliver Holmes Ένας άνθρωπος δεν ζει μόνο την προσωπική του ζωή, σαν άτομο, αλλά επίσης, συνειδητά ή ασυνείδητα, και τη ζωή της εποχής του και των συγχρόνων του. Thomas Mann Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να βρεις τον εαυτό σου, αλλά με το να τον επινοήσεις. Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω

116 Τελικά, ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να ρωτάει ποιο είναι το νόημα της ζωής του, αλλά θα πρέπει μάλλον να συνειδητοποιήσει ότι είναι αυτός στον οποίο απευθύνεται η ερώτηση. Victor Frankl Αυτοί που έχουν ένα «γιατί» για να ζουν, μπορούν να αντέξουν σχεδόν οποιοδήποτε «πώς». Φρήντριχ Νίτσε Βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, όμως για λίγη περηφάνια το άξιζε. Οδυσσέας Ελύτης

117 ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ Ο ουρανός μας χαμογελάει ό,τι κι αν βλέπει.

118


Κατέβασμα ppt "ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google