Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 2

2 ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Η’ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΖΕΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΤΑ ΕΛΑΙΟΦΟΡΑ ΚΥΤΤΑΡΑ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΦΥΛΛΑ, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΜΙΣΧΟΥΣ, ΦΛΟΙΟ Η ΡΙΖΑ ΣΕ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΡΩΜΑΤΟΣ) ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ Η’ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

3 ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΩΡΑ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Η ΣΩΣΤΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ. ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑΣΕΜΙΟΥ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΡΩΜΑ (ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ) ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ.

4 ΤΟ ΥLANG-YLANG ΑΝΘΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΤΑ ΦΥΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 0.01 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 10 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΤΟ ΩΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΕΞΑΤΜΙΣΗ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟΣΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΧΟΡΤΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΗΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΔΟΧΕΙΟ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

5 ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ, Π.Χ. ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΓΙΑΣΕΜΙ, Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΒΑΝΤΑ, ΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΚΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ, ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ Η’ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ. ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΡΙΖΕΣ, ΜΙΣΧΟΥΣ, ΦΛΟΙΟ, ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ/Η ΑΝΘΟΥΣ ΣΕ ΠΟΙΚΙΛΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΦΥΤΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΚΩΝΟΦΟΡΑ - ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΜΥΡΤΟΕΙΔΗ – Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ, ΚΑΙ ΧΕΙΛΑΝΘΗ - ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΝΤΕΣ, Η ΛΕΒΑΝΤΑ, Ο ΔΥΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ.

6 ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΑΙΟΦΟΡΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ Η’ ΠΟΡΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΥΤΟ, ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΙΑ ΑΠΟ ΦΥΤΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΑΙΟΦΟΡΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ' ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: 100 ΚΙΛΑ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΛΙΤΡΑ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ 100 ΚΙΛΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΛΕΒΑΝΤΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΛΙΤΡΑ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ 100 ΚΙΛΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΜΙΣΟ ΛΙΤΡΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ.

7 ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΦΟΡΩΝ ΑΔΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΤΟ ΕΝΑ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΧΡΙ ΕΙΚΟΣΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΕΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ!

8 ΟΙ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ "ΜΙΚΤΗ" ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΠΟΤΕ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΡΠΙΝΟΕΙΔΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΡΠΙΝΕΣ ΕΝΑΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, (ΟΠΩΣ ΤΕΡΠΙΝΕΣ, ΕΣΤΕΡΕΣ, ΚΕΤΟΝΕΣ, Κ.ΛΠ.), ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, Η ΘΥΜΟΛΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΘΥΜΑΡΙΟΥ, ΚΑΙ Η ΜΕΝΘΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΕ­ΝΤΑΣ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΦΥΤΟΥ.

9 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΓΕΝΙΚΑ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΧΗΜΙΚΑ Η ΦΥΣΙΚΑ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ Η ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΜΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΛΑΙΟΥ ΜΕΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΘΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΕΘΙΣΜΟ. ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΤΟ "DIGITALLIS", ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΧΕΛΙΔΟΝΟΧΟΡΤΟΥ (FOXGLOVE) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΠΥΚΝΗ ΔΗΛΩΣΗ.

10 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ, ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΛΑΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ! ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ, ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ.

11 ΑΥΤΟΣ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΛΑΙΟ ΣΕ ΕΛΑΙΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΥΨΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ - ΤΑ ΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΑ, ΕΞΑΤΜΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΩΝΤΑΣ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑ. ΜΕΣΑΙΕΣ ΝΟΤΕΣ - ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΡΙΑ ΠΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, Π.Χ. ΧΩΝΕΨΗ, ΕΜΜΗΝΟ ΡΥΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ - ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΟΥΝ (ΑΝ ΑΝΑΜΙΧΘΟΥΝ ΜΕ ΥΨΗΛΗΣ ΝΟΤΑΣ ΕΛΑΙΟ, ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ "ΚΡΑΤΗΘΕΙ" Η ΠΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ). ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ.

12 ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
ΠΡΙΝ ΕΦΕΥΡΕΘΕΙ Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ, Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΕΚΘΛΙΨΗ, ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΧΥΛΙΣΗ. Η ΕΚΘΛΙΨΗ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΤΡΟΕΙΔΩΝ. ΠΙΕΖΑΝ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΑΙΟΦΟΡΟΙ ΑΔΕΝΕΣ. ΜΑΖΕΥΑΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΣΤΙΒΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ.

13 ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΛΕΓΟΤΑΝ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΥΑΛΙ ΣΚΕ­ΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΝΟ ΛΙΠΟΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΣΕ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ, ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΔΙΑΠΟΤΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΠΟΣ, ΤΗΝ "ΠΟΜΑΔΑ", ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ Η’ ΑΡΩΜΑ.

14 Ο ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Σ' ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΠΟΜΑΔΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛΗ. ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΕΙ­ΝΑΙ ΑΔΙΑΛΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΛΚΟΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΔΙΑΛΥΕ­ΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΚΑΙ, ΚΑΘΩΣ Η ΑΛΚΟΟΛΗ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ.

15 Η ΕΚΧΥΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ
Η ΕΚΧΥΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ. ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ. ΣΥΜΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Η ΦΥΛΛΑ, ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΛΑΙΟΦΟΡΟΙ ΑΔΕΝΕΣ Η ΚΥΤΤΑΡΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΖΟ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ (Η’ ΑΓΝΟ ΛΙΠΟΣ). ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΖΟ ΣΕ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ (ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ Π.Χ.). ΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ Η ΛΙΠΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΑΕΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΖΟΝΤΑΙ. ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Η ΦΥΛΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΗ "ΒΑΣΗ".

16 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ Η ΛΙΠΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΗΚΤΟ. ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΛΙΠΟΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΠΟΜΑΔΑ" ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ. ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣΑΖ Η’ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΦΥΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ.

17 ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΛΥΤΗ. ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΤΗ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟ ΑΙΘΕΡΑ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΣΠΑ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. ΜΕΤΑ Ο ΔΙΑΛΥΤΗΣ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ. ΒΕΒΑΙΑ, Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ, ΑΛΛΑ Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.

18 Η ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΜΕ ΑΤΜΟ. Ο ΑΒΙΚΕΝΝΑ, ΕΝΑΣ ΑΡΑΒΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ 11ΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΦΕΥΡΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΣΑΝ ΜΕΘΟΔΟ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ARNALDO DE VILANOVA ΤΟΝ 13Ο ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΓΡΑΠΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΣΑΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

19 ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΞΑΓΟΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟ ΑΛΛΟΤΕ ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ ΠΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΛΥΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ, ΔΙΑΠΟΤΙΖΕΤΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝ. ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΔΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ.

20 Η ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΥΣΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ, ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ. ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΚΟΟΛΗ, ΣΕ ΛΑΔΙ (ΦΥΤΙΚΟ Η’ ΟΡΥΚΤΟ) ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΠΟΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ - ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ.

21 ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΚΡΙΒΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ (ΣΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ). ΕΤΣΙ, ΑΝ Π.Χ. ΔΟΥΜΕ ΡΟΔΕΛΑΙΟ Η ΕΛΑΙΟ ΓΙΑΣΕΜΙΟΥ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ, ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ, ΙΣΩΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΛΥΤΗ Η’ ΣΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ.

22 ΕΠΙΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ Π.Χ. ΓΙΑΣΕΜΙ, ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ. ΤΟ ΣΑΝΔΑΛΟΞΥΛΟ ΤΗΣ ΜΥΣΩΡΗΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ) ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΟ Κ.ΛΠ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, Η ΤΙΜΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΤΕΡΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

23 ΑΚΟΜΑ, ΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΠΑΡΑ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΟΝΟΕΙ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΝ ΣΗΜΑΔΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΥΠΟΧΑΡΤΟ, ΟΠΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΛΑΔΙ (Π.Χ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ), ΚΑΙ Η ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.

24 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ
ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΑΖ, ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΑΤΜΙΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ.

25 ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΟΛΥΑΙΘΕΝΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΤΑΣΗ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΑ Η ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ. ΓΕΝΙΚΑ, ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΜΕΜΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΛΑΔΙ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ 18 ΜΕΧΡΙ 24 ΜΗΝΕΣ.


Κατέβασμα ppt "ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google