Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού
Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού

2 ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Τουρισμός θεωρείται οποιαδήποτε δραστηριότητα πραγματοποιεί ένα άτομο η οποία περιλαμβάνει ταξίδι και διαμονή σε έναν προορισμό διαφορετικό από το σύνηθες περιβάλλον του για λόγους αναψυχής εργασίας αποφυγής προβλημάτων καθημερινότητας και άλλους λόγους.

3 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
-Ο τουρισμός θα αποτελέσει το 3,6% του συνολικού παγκόσμιου προϊόντος -Το 8,6% της παγκόσμιας απασχόλησης -Το 3,8% της παγκόσμιας κατανάλωσης -Το 9,5% των παγκόσμιων επενδύσεων -Στα 5 τρις δολάρια αποτιμάται η βιομηχανία του τουρισμού -Ως το 2020 πάνω από 1,6 δις άνθρωποι θα ταξιδέψουν

4 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
-Συνδράμει στο 18% ΑΕΠ -Προσφέρει θέσεις εργασίας -Παράγει 39,8 δις και αναμένεται να αυξηθούν στα 78δις ως το 2017 -Μπορεί να συνδράμει σε ακόμη νέες θέσεις

5 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Εναλλακτικός τουρισμός, θεωρείται οποιαδήποτε μορφή τουρισμού που δεν συμβαδίζει με τα στάνταρ του μαζικού τουρισμού και έχει πιο έντονα τα χαρακτηριστικά - της επαφή με την φύση - την αποφυγή κοινότοπων προορισμών - την άθληση - την αναζήτηση αυθεντικότητας - τον πολύμορφο σεβασμό του τόπου

6 ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
- Aγροτουρισμός - Οικοτουρισμός - Συνεδριακός τουρισμός - Τουρισμός υγείας - Χειμερινός τουρισμός - Θρησκευτικός τουρισμός - Ορειβατικός και περηπατικός τουρισμός - Αθλητικός τουρισμός - Τουρισμός περιπέτειας

7 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

8 Σε αυτό το είδος του τουρισμού το ενδιαφέρον του κοινού στρέφεται κυρίως προς τα σπόρ περιπέτειας.
O τουρισμός περιπέτειας αναφέρεται στη ζωή της ύπαιθρου και διακρίνεται από απρόβλεπτα περιστατικά και πολλές φορές ενέχει ταλαιπωρίες και κίνδυνους. Είναι μια αναμέτρηση του ανθρώπου με τον εαυτό του και τα στοιχεία της φύσης.

9 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Aθλητικός Τουρισμός είναι όλες οι μορφές ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ή ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ανάμιξης σε αθλητικές δραστηριότητες, όπου η συμμετοχή είναι τυχαία ή οργανωμένη και γίνεται για επαγγελματικούς ή μη λόγους, με προϋπόθεση τη μετακίνηση μακριά από τον τόπο διαμονής και εργασίας. : .

10 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
- Πρωταθλητές - Ενεργοί αθλητές - Ερασιτέχνες αθλητές - Τουρίστες που αθλούνται συχνά Θεατές

11 ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ολυμπιακοί αγώνες Mundial

12 ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
NBA F1- Moto GP

13 ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Masters USA Grand slam

14 ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ποδόσφαιρο Μπάσκετ

15 ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Enduro Κολύμβηση

16 συνέχεια Τρίαθλος Ποδηλασία

17 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Rafting Κατάδυση

18 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Jeep Safari Mountain Bike

19 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Παρά Πέντε Bungee Jumping

20 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Αναρρίχηση Ορεινή Ιππασία

21 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Kite Surf Canoe kayak

22 Χειμερινός και Ορεινός τουρισμός

23 Τι είναι Χειμερινός Τουρισμός ;
Ο χειµερινός τουρισµός είναι απλά η ονοµασία της κατηγορίας εκείνων των µορφών τουρισµού, που έχουν κοινό χαρακτηριστικό ότι αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του χειµώνα.

24 Τι είναι Ορεινός Τουρισμός ;
Ο ορεινός τουρισμός αναφέρεται στο σύνολο των δραστηριοτήτων υπαίθριας αναψυχής και τουρισμού, που εκδηλώνεται σε ορεινές περιοχές των χωρών υποδοχής και φιλοξενίας τουριστών που επιθυμούν να αναπτύξουν αυτής της μορφής τουρισμού.

25 Οι μορφές χειμερινού και ορεινού τουρισμού
Χιονοδρομικός τουρισμός: Η κύρια δραστηριότητα είναι οι χιονοδρομίες.

26 Τουρισμός Χειμερινών Αθλημάτων (χιονοδρομικών ή παγοδρομικών ): η κύρια δραστηριότητα είναι η ενασχόληση με τα χειμερινά αθλήματα.

27 Περιπατητικός τουρισμός: Η κύρια δραστηριότητα των τουριστών είναι η πεζοπορία, σε βατές λοφώδεις και ημιορεινές περιοχές με σκοπό την ήπια σωματική άθληση.

28 Χειμερινός και ορεινός τουρισμός στην Ελλάδα
Ορεινός τουρισμός:Η άνοδος του ορεινού τουρισμού, στη χώρα μας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, συνδέεται με την αλλαγή σε συνήθειες (ανάγκη κυρίως για άθληση) αλλά και την επιθυμία / δυνατότητα αναψυχής καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

29 Χειμερινός τουρισμός: Είναι µία δυναμική µορφή τουρισµού που προσπαθεί να αναπτύξεί η χώρα μας στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να διαφοροποιήσέι το τουριστικό της προϊόν και µε αυτό τον τρόπο να αξιοποιήσει και να εκµεταλλευτή τους αδρανείς µήνες και να προσελκύσει διάφορες κατηγορίες τουριστών.

30 Χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί
Χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί Χιονοδρομικό κέντρο Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού Βασιλίτσας

31 Χιονοδρομικό κέντρο Χιονοδρομικό κέντρο
Μετσόβου Πηγάδια

32 Ορεινοί τουριστικοί προορισμοί
Αράχοβα Μέτσοβο

33 Ζαγοροχώρια Βουργαρέλι

34 Γρεβενά Καλάβρυτα

35 Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Τουρισμός
Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Τουρισμός

36 Τι είναι ο Θρησκευτικός τουρισμός;
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι ιεροί χώροι αποτελούν τόπους προορισμού για πολλούς ταξιδιώτες. Σ’ αυτούς τους χώρους, όπως οι ναοί και τα μοναστήρια, οι πιστοί προσέρχονται για να επικοινωνήσουν με το θείο. Επομένως, ο θρησκευτικός τουρισμός είναι μια από τις παλαιότερες μορφές τουρισμού.

37 Προορισμοί Θρησκευτικού τουρισμού
Προορισμοί Θρησκευτικού τουρισμού

38 Αγία Σοφία (Κωνσταντινούπολη)
Η Αγία Σοφία ανήκει στις κορυφαίες δημιουργίες της βυζαντινής ναοδομίας πρωτοποριακού σχεδιασμού, και υπήρξε σύμβολο της πόλης, τόσο κατά τη βυζαντινή όσο και κατά την οθωμανική περίοδο. Το παρόν κτίσμα ανεγέρθηκε τον 6ο αιώνα, επί βασιλείας του Ιουστινιανού Ά

39 Το Άγιο Όρος Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους, που βρίσκεται στη χερσόνησο του Άθου της Χαλκιδικης στη Μακεδονία Περιλαμβάνει είκοσι Ιερές Μονές και άλλα μοναστικά ιδρύματα και ανεπίσημα χαρακτηρίζεται ως «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία»

40 Μετέωρα Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα.

41 Ιερός ναός της Ευαγγελιστρίας της Τήνου
Ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας της Τήνου ή Παναγία της Τήνου, είναι ο ορθόδοξος ναός της Τήνου που λειτουργεί επίσης ως φιλανθρωπικό και κοινωφελές ίδρυμα

42 Αγιος Σπυρίδωνας Ο Άγιος των Κερκυραίων, και πολιούχος του νησιού, ο θαυματουργός Άγιος, που έσωσε πολλές φορές το νησί των Φαιάκων με τα θαύματα του, στον οποίο προστρέχουν χιλιάδες πιστοί μέχρι και σήμερα αναζητώντας παρηγοριά και βοήθεια, ο Άι-Σπυρίδωνας δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στο νησί.

43 Θρησκευτικός Τουρισμός Στην Άρτα
Η Παναγία η Παρηγορήτισσα είναι ο πιο σημαντικός και διάσημος βυζαντινός ναός του νομού Άρτας.

44 Αγία Θεοδώρα (Άρτας) Η Βασίλισσα Θεοδώρα της Άρτας και κατοπινή Αγία, η μνήμη της τιμάται στις 11 Μαρτίου και είναι η πολιούχος της Άρτας. Στον ναό της βρίσκεται σε αργυρή λάρνακα το λειψανό της το οποίο με μεγαλοπρεπή λιτανεία περιφέρεται στους δρόμους της πόλεως τη μέρα της εορτής της.

45 Πολιτιστικός Τουρισμός
Μια πολιτιστική διαδρομή αποτελεί ένα εξειδικευμένο προϊόν πολιτιστικού τουρισμού, προσφέροντας μια σύγχρονη προσέγγιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και μία κατεξοχήν θεματική εμπειρία.

46 Ακρόπολη Η Ακρόπολη είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 156 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και 70 μ. περίπου από το επίπεδο της πόλης της. Η κορυφή του έχει σχήμα τραπεζοειδές μήκους 300 μ. και μέγιστου πλάτους 150 μ.

47 Μαντείο των Δελφών To Μαντείο των Δελφών ήταν το γνωστότερο μαντείο της Aρχαίας Ελλάδας και του τότε γνωστού κόσμου. Θεωρείται ο ομφαλός του κόσμου, γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Ζευς άφησε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση, συναντήθηκαν στους Δελφούς. Ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα.

48 Αρχαία Ολυμπία Η Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία, πατέρα των θεών και των ανθρώπων. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας. Αντίστοιχες γιορτές ήταν τα Πύθια που διοργανώνονταν προς τιμήν του Απόλλωνος στους Δελφούς.Η αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων τοποθετείται στο 776 π.Χ. και τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια.

49 Γεφύρι της Άρτας To Γεφύρι της Άρτας (στην λαϊκή παράδοση γιοφύρι της Άρτας) είναι λιθόκτιστη γέφυρα του ποταμού Αράχθου, του 17ου αιώνα μΧ, στην πόλη της Άρτας. Ο ίδιος όρος αποτελεί επίσης σύγχρονη μεταφορική έκφραση όταν αναφέρονται έργα τα οποία αργούν να ολοκληρωθούν όπως και στο θρύλο του τραγουδιού ("Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν").

50 Καρναβάλι Άρτας Ο Δήμος Αρταίων και η Ομάδα Γυναικών Άρτας διοργανώνουν το αποκριάτικο καρναβάλι στην πόλη με μια καινοτομία στο θεσμό που ξεκίνησε από το Μάρτιο του Από φέτος, στις καρναβαλικές εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και άντρες.

51 Πανηγύρια στην Άρτα

52 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΎ 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΤΑΣ ΤΜΗΜΑ: Α3 (2014-15)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ο ΕΠΑΛ ΑΡΤΑΣ ΤΜΗΜΑ: Α3 ( ) Υπεύθυνος Καθηγητής Ανδρεάδης Μηνάς


Κατέβασμα ppt "Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google