Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ

2 ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να : Αναφέρει και επεξηγεί τους παράγοντες που προκαλούν ατυχήματα στην κουζίνα. Σχολιάζει τις επιπτώσεις των ατυχημάτων στην ομαλή λειτουργία της κουζίνας. Διακρίνει τα διάφορα είδη ατυχημάτων που μπορούν να προκληθούν στην κουζίνα. Αναφέρει οδηγίες για την πρόληψη των ατυχημάτων στην κουζίνα.

3 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: ΑΦΗΡΗΜΑΔΑ ΑΦΗΡΗΜΑΔΑΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.

4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ. Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟΣ Η ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

5 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ: ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

6 ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΔΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΔΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.

7 ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ. ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΦΟΡΤΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΦΟΡΤΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.

8 ΕΙΔΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΓΛΙΣΤΡΗΜΑΤΑ-ΠΤΩΣΕΙΣ ΓΛΙΣΤΡΗΜΑΤΑ-ΠΤΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

9

10 ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΑΚΟΝΙΣΜΕΝΑ. ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΑΚΟΝΙΣΜΕΝΑ. ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ. ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΛΕΠΙΔΕΣ. ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΛΕΠΙΔΕΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

11 ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΠΙΑΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΖΕΣΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΕΣΤΑ ΔΟΧΕΙΑ. ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΣΤΗ ΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ Η’ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ.

12 ΓΛΙΣΤΡΗΜΑΤΑ- ΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΛΑΔΙΑ, ΦΛΟΥΔΕΣ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΛΠ. ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΛΑΔΙΑ, ΦΛΟΥΔΕΣ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ Η’ ΑΠΟ ΨΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ Η’ ΑΠΟ ΨΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ. ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ. ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ.

13 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΙΜΑ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΙΜΑ. ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠOΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠOΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΝΕΡΟ Η’ ΑΛΛΑ ΥΓΡΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΝΕΡΟ Η’ ΑΛΛΑ ΥΓΡΑ.

14 ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΓΚΑΖΙ/ ΔΙΑΡΡΟΗ. ΓΚΑΖΙ/ ΔΙΑΡΡΟΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤAI ΑΜΕΣΩΣ.

15 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΥΣΙΜΕΣ ΥΛΕΣ/ΟΞΥΓΟΝΟ/ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ. ΚΑΥΣΙΜΕΣ ΥΛΕΣ/ΟΞΥΓΟΝΟ/ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ. ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔOΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ. ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔOΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ. ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΤΑΙ H ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΤΑΙ H ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ.

16 ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να : Αναφέρει και επεξηγεί τους παράγοντες που προκαλούν ατυχήματα στην κουζίνα. Σχολιάζει τις επιπτώσεις των ατυχημάτων στην ομαλή λειτουργία της κουζίνας. Διακρίνει τα διάφορα είδη ατυχημάτων που μπορούν να προκληθούν στην κουζίνα. Αναφέρει οδηγίες για την πρόληψη των ατυχημάτων στην κουζίνα.


Κατέβασμα ppt "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google