Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Πηδάλιο με την επιφάνειά του καθορίζεται από την επιθυμητή ευελιξία κάθε τύπου πλοίου. Η επιφάνεια του πηδαλίου προσδιορίζεται από τον λόγο της προς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Πηδάλιο με την επιφάνειά του καθορίζεται από την επιθυμητή ευελιξία κάθε τύπου πλοίου. Η επιφάνεια του πηδαλίου προσδιορίζεται από τον λόγο της προς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Πηδάλιο με την επιφάνειά του καθορίζεται από την επιθυμητή ευελιξία κάθε τύπου πλοίου. Η επιφάνεια του πηδαλίου προσδιορίζεται από τον λόγο της προς την επιφάνεια της διαμήκους τομής του πλοίου κάτω από την ίσαλο. (γινόμενο της ισάλου επί το μέσο βύθισμα). Φορτηγά περίπου 1/60 Επιβατηγά περίπου 1/50 Το Πηδάλιο αποτελείται από τον άξονα και το πτερύγιο Η κατανομή της επιφάνειας του πτερυγίου ως προς τον άξονα καθορίζει τον τύπο του πηδαλίου

2 Μη Ζυγοσταθμισμένο Όλη η επιφάνεια του πτερυγίου βρίσκεται πρύμνηθεν του άξονα

3 Ζυγοσταθμισμένο τμήμα του πτερυγίου σε όλο το ύψος του βρίσκεται πρώραθεν του άξονα. Το ποσοστό της ζυγοστάθμισης είναι περίπου 25 – 30%.

4 Ημιζυγοσταθμισμένο τμήμα του πτερυγίου, όχι όμως σε όλο το ύψος, βρίσκεται πρώραθεν του άξονα

5 Για αύξηση της ευελιξίας στα πλοία χρησιμοποιείται η πρωραία έλικα

6 ΠΛΥΜΝΗ ΠΤΕΡΥΓΙΟ

7 D Διάμετρος έλικας Πλήμνη 0,7 D Επιφάνεια δίσκου A 0

8 Ακμή εισόδου Ακμή εξόδου Επιφάνεια ώσης Επιφάνεια ρόφησης ή κυρτή Δεξιόστροφη

9 ΒΗΜΑ Βήμα ενός οποιοδήποτε σημείου του πτερυγίου είναι η κατά τη διεύθυνση του άξονα συνιστώσα της μετακινήσεώς του για μια πλήρη περιστροφή της γεννήτριας στην οποία βρίσκεται

10 ΒΗΜΑ Υ = Υ Β - Υ Α Ρ = Υ. 360 ο / φ ο

11 Έλικες ομοιόμορφου βήματος (όλα τα σημεία έχουν το ίδιο βήμα) Έλικες μεταβλητού βήματος (το βήμα μεταβάλλεται από τη ρίζα προς την κορυφή με χαρακτηριστικό βήμα έλικας αυτό στο 0,7 D) Έλικες ρυθμιζομένου βήματος (pitch propeller). (το βήμα ρυθμίζεται)

12

13

14 RUDDER – PROPELLER ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΩΣΗΣ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΗΣΗΣ

15 Σε σύγχρονα πλοία, κυρίως κρουαζιερόπλοια, με ηλεκτροπρόωση χρησιμοποιούνται αζυμουθιικά συστήματα πρόωσης όπου απουσιάζουν πλέον τα πηδάλια.

16

17 ΣΥΣΤΗΜΑ VOITH - SCHNEIDER

18

19


Κατέβασμα ppt "Το Πηδάλιο με την επιφάνειά του καθορίζεται από την επιθυμητή ευελιξία κάθε τύπου πλοίου. Η επιφάνεια του πηδαλίου προσδιορίζεται από τον λόγο της προς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google