Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

2 Όπως κάθε τύπος δέρματος έχει και τα αντίστοιχα καλλυντικά περιποίησης, έτσι και κάθε ηλικία έχει τα δικά της χρώματα στο μακιγιάζ. Πιο συγκεκριμένα, οι νεαρές ηλικίες έχουν μεγάλη γκάμα επιλογών σε χρώματα και αποχρώσεις. Μπορούν να φορέσουν τόσο έντονα, όσο και πιο γήινα χρώματα, ενώ αντιθέτως οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίες έχουν πιο περιορισμένες επιλογές.

3 Αρχικό μέλημα μιας ώριμης γυναίκας είναι να προσέξει και να κάνει σωστή επιλογή των χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσει, έτσι ώστε να δένουν ομοιόμορφα με τους τόνους της επιδερμίδας της και να την κολακεύουν. Οι ουδέτερες και ζεστές αποχρώσεις στα χείλη είναι προτιμότερες, ενώ πρέπει να αποφεύγετε οτιδήποτε γυαλιστερό και έντονο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τόνοι του δαμασκηνί, με αποφυγή και πάλι της γυαλιστερής ή πολύ ματ υφής, είναι αποχρώσεις που ταιριάζουν άψογα στις επιδερμίδες αυτές, λόγω της ουδετερότητας του χρώματος.

4 Οι νεαρές κοπέλες, ανυπομονώντας να εισχωρήσουν ολοκληρωτικά στον κόσμο των γυναικών, συχνά αρνούνται να καταλάβουν ότι η υπερβολική επιτήδευση όχι μόνο δεν τις κολακεύει, αλλά μπορεί και να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση.  Ξεχάστε το βαρύ, υγρό make up , που εφαρμόζουν ως βάση του μακιγιάζ οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Στο νεανικό πρόσωπο μοιάζει τόσο αφύσικο, που θα ήταν προτιμότερο να φορέσετε μια ... μάσκα. Επιπλέον, αντίθετα από ό,τι νομίζουν πολλά κορίτσια, δεν καλύπτει τα σημάδια της ακμής. Αν θέλετε να δώσετε στο πρόσωπο ομοιόμορφο χρώμα και υφή καλύψτε τοπικά με concealer τυχόν ουλές, φακίδες ή σπυράκια, απλώστε στη συνέχεια μια ελαφριά ενυδατική κρέμα στο χρώμα της επιδερμίδας σας και ενδεχομένως, για την έξοδο του Σαββατόβραδου, ολοκληρώστε το αποτέλεσμα με μια απαλή πούδρα σε σκόνη. 

5 Αν συνηθίζετε να βάφετε τα μάτια σας με σκουρόχρωμες σκιές, αφήστε τα χείλη φυσικά, ή απλώστε μόνο μια πολύ απαλή στρώση διαφανούς lip gloss . Αν πάλι έχετε επιλέξει ένα πιο έντονο κραγιόν, φροντίστε το υπόλοιπο πρόσωπο να παραμείνει όσο πιο φυσικό και φωτεινό γίνεται, χωρίς να εφαρμόσετε ρουζ, σκιές ή eye liner , παρά μόνο ίσως μια μάσκαρα. Το έντονο μακιγιάζ των ματιών σε συνδυασμό με σκούρα χρώματα στα χείλη σίγουρα δεν κολακεύει ένα δροσερό, νεανικό πρόσωπο.

6 Ο τρόπος που τις περισσότερες φορές οι μεγαλύτερες γυναίκες εφαρμόζουν το μακιγιάζ, φανερώνει πιο έντονα την ηλικία τους. Τα πιο συχνά λάθη που γίνονται από μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες είναι να αποφεύγουν να ολοκληρώσουν το μακιγιάζ πιστεύοντας ότι φαίνονται πιο νέες ή να μην παραδέχονται ένα κακό αποτέλεσμα. Στα ώριμα δέρματα δεν χρησιμοποιούμε «κάλυψη» διότι ένα παχύ σκούρο στρώμα βάσης θα δείχνει το δέρμα πιο γερασμένο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πριν από τη βάση καλλυντικά που δίνουν ενυδάτωση στο δέρμα. Μια υγρή βάση θα ήταν συνήθως η καλύτερη επιλογή. Το χρώμα της βάσης πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο με το χρώμα του δέρματος. Οι μεγάλες κυρίες έχουν την τάση να επιλέγουν ανοιχτόχρωμες βάσεις που δεν κολακεύουν καθόλου. Αν υπάρχει χαλάρωση του δέρματος κάτω από το σαγόνι, τότε σκιάζουμε την περιοχή αυτή με έναν τόνο πιο σκούρα βάση. Η πούδρα είναι ένα στοιχειώδες στάδιο του μακιγιάζ για ώριμα πρόσωπα. Το ματ τελείωμα μαλακώνει τις αντανακλάσεις κάνοντας τις μικρές ατέλειες λιγότερο αντιληπτές. Χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα από μια ημιδιάφανη πούδρα, για να ολοκληρωθεί η βάση του μακιγιάζ.

7 Για ανανέωση των ώριμων ματιών απαιτείται μια νέα εξέταση του μακιγιάζ
Για ανανέωση των ώριμων ματιών απαιτείται μια νέα εξέταση του μακιγιάζ. Το λεπτό δίκτυο ρυτίδων που περιτριγυρίζει τα μάτια απαιτεί πιο απαλό μακιγιάζ. Οι γυαλιστερές σκιές είναι ταμπού. Ο ιστός των βλεφάρων λεπταίνει με τα χρόνια και οι λαμπυρίζουσες σκιές δίνουν έμφαση στις ρυτίδες και τις αναδιπλώσεις. Το μυστικό στο μακιγιάζ των ματιών για μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες είναι η χρήση απαλών και διακριτικών αποχρώσεων, η μείωση της έντασης των χρωμάτων και η περιορισμένη ποσότητα του μακιγιάζ. Οι ματ υφές και τα απαλά χρώματα είναι αυτά που κολακεύουν και προσφέρουν ένα πιο όμορφο και κομψό αποτέλεσμα. Ένας απλός, μαλακός, καθαρός τόνος θα λάμψει τα μάτια και θα τα προβάλει. Πολύ κολακευτικό είναι το ωχρό της λεβάντας ή ένα διαφανές φωτεινό μελί που απλώνεται με λεπτότητα στα βλέφαρα. Ουδέτερες σκιές όπως το γκρι-ασημί είναι επίσης κολακευτικές στα περισσότερα ώριμα πρόσωπα. Για το χαλαρό άνω βλέφαρο απλώστε το μολύβι ματιών, τραβήξτε τη γραμμή ελαφρώς πιο έξω από την εξωτερική γωνία και σβήστε το περίγραμμα με ένα πινέλο, επιμένοντας περισσότερο στην εξωτερική γωνία. f

8 Αποφύγετε τη χρήση των έντονων eyeliner γιατί θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιούμε έντονο μάσκαρα για να αποκτήσει βάθος το βλέμμα. Το πιο ενδιαφέρον πράγμα που μπορεί να κάνει μια γυναίκα της μέσης ηλικίας είναι να περιποιηθεί τα φρύδια της και να δώσει το σωστό σχήμα τόξου. Τονίζουμε τα φρύδια με καφέ ή γκρι σκιά ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών, χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι φρυδιών. Εάν οι γυναίκες φορούν γυαλιά χρειάζεται προσοχή γιατί τα γυαλιά πάντα προκαλούν την προσοχή. Αν φαίνεται από μακριά, τα μάτια της χρειάζονται πιο απαλό μακιγιάζ και λιγότερη χρήση χρωμάτων. Εάν φαίνεται από κοντά, τότε μπορούν να ενισχυθούν με περισσότερο χρώμα.

9 Το περίγραμμα χειλιών είναι το μυστικό για να φαίνονται νεότερα τα χείλη αφού με τα χρόνια χάνουν το σχήμα τους. Επιλέγετε πάντοτε ενυδατικά κραγιόν. Συνδυάστε ή χρησιμοποιήστε στην ίδια ακριβώς απόχρωση τα κραγιόν φυσικού χρώματος με τα μολύβια χειλιών. Ένα κραγιόν χειλιών σε μορφή κρέμας είναι ιδανικό για μια ώριμη γυναίκα. Αποφεύγετε τη χρήση του σκούρου ή του κόκκινου κραγιόν, διότι επιφέρουν ένα αποτέλεσμα γήρανσης στο στόμα. Για ρουζ επιλέξετε πολύ απαλές αποχρώσεις του μπεζ και του κοραλλί. Το ρουζ δίνει μια λάμψη, κάνοντας το ώριμο δέρμα να φαίνεται πιο νέο και λαμπερό.

10 ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ

11

12 ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ

13

14 ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ

15


Κατέβασμα ppt "ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google