Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Καρρά Αναστασία Σέρρες 20151 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ‘’ Διαχείριση και παραγωγή προϊόντων από φυσικούς πόρους. Το παράδειγμα της σπιρουλίνας’’ Φοιτήτρια: ΚΑΡΡΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Καρρά Αναστασία Σέρρες 20151 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ‘’ Διαχείριση και παραγωγή προϊόντων από φυσικούς πόρους. Το παράδειγμα της σπιρουλίνας’’ Φοιτήτρια: ΚΑΡΡΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Καρρά Αναστασία Σέρρες ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ‘’ Διαχείριση και παραγωγή προϊόντων από φυσικούς πόρους. Το παράδειγμα της σπιρουλίνας’’ Φοιτήτρια: ΚΑΡΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Επίκουρος καθηγητής: ΓΙΟΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

2 Καρρά Αναστασία Σέρρες Ανάλυση του θέματος Στην παρούσα πτυχιακή εργασία θα ασχοληθούμε με τους φυσικούς πόρους και συγκεκριμένα με το παράδειγμα της σπιρουλίνας. Θα αναλύσουμε γενικά τους φυσικούς πόρους και θα επικεντρωθούμε στην ανάλυση της σπιρουλίνας όσον αφορά τις ευεργετικές ιδιότητες που περιέχει τα θρεπτικά της συστατικά, την παραγωγή αλλά και την ποιότητα της. Τα αποτελέσματα θα αναλυθούν μέσα από γραφήματα που έγιναν στα οποία ερωτήθηκε ένας ευρύς πληθυσμός. Συγκεκριμένα ερωτήθηκαν 40 άτομα για την σπιρουλίνα με τη χρήση ερωτηματολογίου.

3 Καρρά Αναστασία Σέρρες Τι είναι οι φυσικοί πόροι ; Φυσικοί πόροι είναι οι παραγωγικές δυνάμεις ή το αποτέλεσμα των παραγωγικών δυνάμεων που υπάρχουν και δρουν στο φυσικό περιβάλλον και που για τον σημερινό άνθρωπο μπορούν, ή για τον μελλοντικό άνθρωπο θα μπορέσουν, να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών του.

4 Καρρά Αναστασία Σέρρες Ταξινόμηση φυσικών πόρων:  Ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι  Μη ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι  Δυνητικά ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι  Βιοτικοί φυσικοί πόροι  Αβιοτικοί φυσικοί πόροι  Ενεργοί φυσικοί πόροι  Εν δυνάμει φυσικοί πόροι

5 Καρρά Αναστασία Σέρρες Διαχείριση φυσικών πόρων Η διαχείριση ενός φυσικού πόρου ή ενός οικοσυστήματος αποτελείται από μια σειρά ενεργειών οι οποίες οδηγούν στην πραγματοποίηση των αντικειμενικών σκοπών ή στόχων. Η συνολική διαδικασία της διαχείρισης διακρίνεται σε τέσσερις λειτουργίες:  Σχεδιασμός  Οργάνωση  Διεύθυνση  Έλεγχος

6 Καρρά Αναστασία Σέρρες Φυσικοί πόροι και ανάπτυξη Θα αναφερθούμε στην ανάπτυξη των φυσικών πόρων που είναι:  ο πλούτος των φυσικών πόρων ο οποίος διαφέρει μεταξύ των κρατών.  ο φυσικός πόρος ο οποίος είναι ένας πρωτεύων συντελεστής παραγωγής, μαζί με την ανθρώπινη εργασία και το κεφάλαιο. Επίσης θα αναφερθούμε στην αειφόρος παραγωγή και ανάπτυξη στην οποία ο στόχος της είναι να προστατεύσουμε την ποιότητα και ποσότητα των φυσικών πόρων.

7 Καρρά Αναστασία Σέρρες Τι είναι η σπιρουλίνα; H σπιρουλίνα είναι ένα μικροφύκι του γλυκού νερού, το κυανοπράσινο χρώμα του οποίου οφείλεται στη χλωροφύλλη (πράσινο) και στη φυκοκυανίνη (μπλε). Το θαυματουργό αυτό φύκι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά φυτικά συστατικά, ενώ περιέχει σπάνια καλά λιπαρά οξέα όπως Το θαυματουργό αυτό φύκι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά φυτικά συστατικά, ενώ περιέχει σπάνια καλά λιπαρά οξέα όπως  γ-λινολενικό οξύ (GLA),  πολυσακχαρίδες,  σουλφολιπίδια και  γλυκολιπίδια. Ακόμη, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις διάφορες βλάβες.

8 Καρρά Αναστασία Σέρρες Παραγωγή και ποιότητα σπιρουλίνας  Η σπιρουλίνα αναπτύσσεται σε υδάτινο, αλκαλικό περιβάλλον με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας και του διοξειδίου του άνθρακα της ατμόσφαιρας.  Η καλλιέργειά της λαμβάνει χώρα σε προστατευόμενες δεξαμενές, εξαλείφοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο προβλήματα μόλυνσης από εξωγενείς παράγοντες, όπως έντομα, σκόνη, βροχή κλπ.  Κατά την παραγωγή της σπιρουλίνας δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα, συντηρητικά ή γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί.  Η ποιότητα των τελικών προϊόντων διασφαλίζεται με συνεχείς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, δίνεται μεγάλη βαρύτητα στη μέριμνα γύρω από θέματα ποιότητας, τόσο των πρώτων υλών, όσο και του χρησιμοποιούμενου νερού.

9 Καρρά Αναστασία Σέρρες Ευεργετικές ιδιότητες σπιρουλίνας  Υψηλά επίπεδα ενέργειας και αντοχής  Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος  Καλύτερες επιδόσεις σε εργασία και μελέτη  Καλύτερες επιδόσεις σε εργασία και μελέτη  Ενισχύει τη συγκέντρωση  Ενισχύει τη συγκέντρωση  Βελτιώνει επιδόσεις  Βελτιώνει επιδόσεις  Κρατά σε εγρήγορση  Αθλητική Δραστηριότητα  Αθλητική Δραστηριότητα  Καλύτερες επιδόσεις  Καλύτερες επιδόσεις  Εξαίρετη πηγή βιοδιαθέσιμου σιδήρου  Ενίσχυση γυναικείου οργανισμού κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας και της εμμηνόπαυσης.  Υγιή επιδερμίδα, πυκνά μαλλιά.  100% φυσικό βοήθημα αδυνατίσματος

10 Καρρά Αναστασία Σέρρες Μεθοδολογία έρευνας Τα παρακάτω δεδομένα συγκεντρώθηκαν με την χρήση ερωτηματολογίου.  Διανεμήθηκαν ερωτηματολόγια σε δείγμα 40 ατόμων  Η επιλογή των ατόμων ήταν τυχαία και ολοκληρώθηκε στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2014 έως Δεκεμβρίου 2014  Συμπληρώθηκε ανώνυμα και έγινε προσπάθεια να καλύψει όλες τις κλίμακες των ηλικιών.

11 Καρρά Αναστασία Σέρρες Ποσοστό ατόμων που χρησιμοποιεί σπιρουλίνα Το 80%(32 άτομα) χρησιμοποιούν σπιρουλίνα Το 20% (8 άτομα) δεν χρησιμοποιούν σπιρουλίνα

12 Καρρά Αναστασία Σέρρες Για ποιο από τις παρακάτω ιδιότητες χρησιμοποιείτε την σπιρουλίνα; Το 25% των ατόμων χρησιμοποιεί την σπιρουλίνα για βοήθημα αδυνατίσματος. Το 25% των ατόμων χρησιμοποιεί την σπιρουλίνα για βοήθημα αδυνατίσματος.

13 Καρρά Αναστασία Σέρρες Παρατηρήσατε αποτελέσματα από τη στιγμή που αρχίσατε να χρησιμοποιείτε την σπιρουλίνα; Το 32%(13 άτομα) παρατήρησαν Πολύ αποτέλεσμα και το 8% (3 άτομα) παρατήρησαν Λίγα αποτελέσματα

14 Καρρά Αναστασία Σέρρες Χρησιμοποιείτε την σπιρουλίνα σε μορφή σκόνης ή σε δισκία; Τα 17 άτομά στα 40 προτιμούν σπιρουλίνα σε δισκία Τα 17 άτομά στα 40 προτιμούν σπιρουλίνα σε δισκία

15 Καρρά Αναστασία Σέρρες Προτιμάτε την σπιρουλίνα με ιώδιο ή χωρίς; Τα 19 άτομα προτιμούν σπιρουλίνα με ιώδιο και τα 8 άτομα δεν προτιμούν κανένα

16 Καρρά Αναστασία Σέρρες Είστε ικανοποιημένοι από την ποιότητα της σπιρουλίνας; Τα 13 άτομα είναι Αρκετά ικανοποιημένα και τα 2 άτομα είναι Λίγο ικανοποιημένα από την ποιότητα.

17 Καρρά Αναστασία Σέρρες Ποσοστό παρενεργειών που έχει δημιουργήσει η σπιρουλίνα από τις παρακάτω Το 84%(34 άτομα) δεν είχαν καμία παρενέργεια και το 3%(1 άτομο) είχε τάση για εμετό. Το 84%(34 άτομα) δεν είχαν καμία παρενέργεια και το 3%(1 άτομο) είχε τάση για εμετό.

18 Καρρά Αναστασία Σέρρες Για ποιο λόγω από τους παρακάτω θα την συνιστούσατε; Το Μέγιστο είναι για τις Ενεργητικές της ιδιότητες και το Ελάχιστο για δοκιμή.

19 Καρρά Αναστασία Σέρρες Ποσοστό ατόμων που θεωρεί προσιτή την τιμή της σπιρουλίνας  Το 75% δεν θεωρεί προσιτή την τιμή της σπιρουλίνας  Το25% θεωρεί προσιτή την τιμή της σπιρουλίνας

20 Καρρά Αναστασία Σέρρες Ευχαριστίες Ευχαριστώ για την προσοχή σας κ΄ Ευχαριστώ τον επιβλέποντα καθηγητή κ.Γιοβάνη Νικόλαο για την σωστή καθοδήγηση στην εργασία.


Κατέβασμα ppt "Καρρά Αναστασία Σέρρες 20151 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ‘’ Διαχείριση και παραγωγή προϊόντων από φυσικούς πόρους. Το παράδειγμα της σπιρουλίνας’’ Φοιτήτρια: ΚΑΡΡΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google