Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Ιστορία της αισθητικής του περιβάλλοντος Αισθητική του περιβάλλοντος αναπτύχθηκε ως ένα κλάδος της φιλοσοφικής ηθικής. Τον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Ιστορία της αισθητικής του περιβάλλοντος Αισθητική του περιβάλλοντος αναπτύχθηκε ως ένα κλάδος της φιλοσοφικής ηθικής. Τον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

2 Ιστορία της αισθητικής του περιβάλλοντος Αισθητική του περιβάλλοντος αναπτύχθηκε ως ένα κλάδος της φιλοσοφικής ηθικής. Τον 18ο και 19ο αιώνα, η αισθητική του περιβάλλοντος εισάγει τις έννοιες της ανιδιοτέλειας, γραφικότητας, και την εισαγωγή της ιδέας της θετικής αισθητικής. Οι πρώτες σημαντικές εξελίξεις της φύσης συνέβηκαν τον 18ο αιώνα. Η έννοια της ανιδιοτέλειας είχε εξηγηθεί από πολλούς στοχαστές.

3 Θεωρίες Η θεωρία της ανιδιοτέλειας άνοιξε τις πόρτες για την καλύτερη κατανόηση των διαστάσεων της αισθητικής του περιβάλλοντος στα πλαίσια τριών εννοιών. η ιδέα της ομορφιάς : αυτή εφαρμόστηκε για να δαμάσει και καλλιεργήσει τους ευρωπαϊκούς κήπους και τοπία. Η ιδέα του υψηλού : αυτή εξηγεί την απειλητική και τρομακτική πλευρά της φύσης, όπως τα βουνά και την έρημο. Παρόλα αυτά εάν αυτή τη πλευρά της φύσης εκτιμηθεί με το οπτικό πρίσμα της ανιδιοτέλειας, τότε αυτή η όψη της φύσης μπορεί να αξιολογηθεί αισθητικά.

4 Ανθρώπινες αντιλήψεις και σχέσεις με την φύση Έργο τέχνης και γνωστική αντίληψη Γνωστική αντίληψη - Ορισμός Γνωστική αντίληψη είναι η πνευματική διαδικασία όπως η συγκέντρωση, η χρησιμοποίηση της γλώσσας, η αντίληψη, η δημιουργικότητα, η σκέψη η επίλυση προβλημάτων. Παράδειγμα Ένας πελαργός δεν είναι ένα έργο τέχνης. Είναι ένα άγριο ζώο και μπορεί να ζει σε διάφορα οικοσυστήματα. Η φύση είναι ένα σύστημα διαβίωσης το οποίο περιλαμβάνει τα ζώα, τα φυτά και τα οικοσυστήματα.

5 Ανθρώπινες αντιλήψεις και σχέσεις με την φύση Γνωστική αντίληψη Παράδειγμα Ένα άτομο μπορεί να είναι μέσα στο δάσος και να αντιλαμβάνεται την ομορφιά του, λόγω της πληθώρας των χρωμάτων όπως το κόκκινο, πράσινο και το κίτρινο. Αυτό είναι αποτέλεσμα των χημικών ουσιών που αλληλεπιδρούν με την χλωροφύλλη. Η χλωροφύλλη αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια και τα χημικά που παράγονται προστατεύουν τα φύλλα από την βόσκηση των εντόμων.

6 Ανθρώπινες αντιλήψεις και σχέσεις με την φύση

7 Έργο τέχνης - Ορισμός Ο ορισμός του έργου τέχνης επιφυλακτικέ για να περιγράψει έργα όπως γλυπτά, χαρακτικά και σχέδια. Γλυπτική – Ορισμός Γλυπτική ονομάζεται η τέχνη της καλλιτεχνικής δημιουργίας - έκφρασης, που εκτελείται μέσω της δημιουργίας τρισδιάστατων μορφών σε οποιοδήποτε μέσο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι διάφορα, σκληρά, όπως η πέτρα, το μάρμαρο, τα μέταλλα ή το ξύλο, ή και πιο μαλακά, όπως ο πηλός ή διάφορα πλαστικά (στη σύγχρονη γλυπτική)

8 Ανθρώπινες αντιλήψεις και σχέσεις με την φύση Έργο τέχνης Χαρακτική – Ορισμός Χαρακτική είναι η τέχνη της εγχάραξης μιας σκληρής επίπεδης, κυλινδρικής ή άλλου είδους επιφάνειας με σκοπό την δημιουργία διακοσμητικών σχεδίων σ' αυτήν την επιφάνεια. Ανάλογα με το υλικό της πλάκας, γίνεται λόγος για ξυλογραφία (χαρακτική στο ξύλο), για χαλκογραφία (χαρακτική στον χαλκό), λιθογραφία(χαρακτική στην πέτρα).

9 Ανθρώπινες αντιλήψεις και σχέσεις με την φύση Έργο Τέχνης Σχέδιο – Ορισμός Το σχέδιο είναι μία μορφή οπτικής τέχνης, που χρησιμοποιεί εργαλεία ζωγραφικής για να απεικονίσει ένα δισδιάστατο μέσο. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν μολύβια, γραφίτη, πένα, μελάνι, εμποτισμένες βούρτσες, χρώμα, κερί, μολύβια, κάρβουνο, κιμωλία, παστέλ, διάφορα είδη γόμες, μαρκαδόρους, γραφίδες, διάφορα μέταλλα ( όπως το ασήμι) και το ηλεκτρονικό σχέδιο.


Κατέβασμα ppt "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Ιστορία της αισθητικής του περιβάλλοντος Αισθητική του περιβάλλοντος αναπτύχθηκε ως ένα κλάδος της φιλοσοφικής ηθικής. Τον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google