Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

EIΔΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΞΑΧΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΧΡΩΜΙΑΣ. EIΔΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΞΑΧΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΧΡΩΜΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι 1.Εισαγωγή 2.Χρωματικό φάσμα 3.CIE l*a*b* 4.RGB.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "EIΔΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΞΑΧΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΧΡΩΜΙΑΣ. EIΔΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΞΑΧΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΧΡΩΜΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι 1.Εισαγωγή 2.Χρωματικό φάσμα 3.CIE l*a*b* 4.RGB."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 EIΔΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΞΑΧΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΧΡΩΜΙΑΣ

2 EIΔΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΞΑΧΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΧΡΩΜΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι 1.Εισαγωγή 2.Χρωματικό φάσμα 3.CIE l*a*b* 4.RGB (Red, Green, Blue) 5.CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Μαύρο) 6.Μετατροπή RGB σε CMYK 7.Τετραχρωμία CMYK 8.Ειδικά χρώματα 9.Ειδικές εκτυπώσεις 10.Εξαχρωμία

3 EIΔΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΞΑΧΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΧΡΩΜΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΙ 11.Προγράμματα εξαχρωμίας Pantone ICISS Pantone HexWrench Pantone HexWare 12.Συμπεράσματα για την εξαχρωμία 13.Επταχρωμία 14.Νέα μελάνια Epple Druckfarben MetalFX 15.Εξελίξεις Νέα λογισμικά Ψηφιακή εκτύπωση 16.Βιβλιογραφία

4 Εισαγωγή Οι εκτυπώσεις καλύπτουν την ανάγκη της επικοινωνίας. Οι εκτυπώσεις βοηθάνε την ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλά και την εκμεταλλεύονται. Εξελίξεις στο ατελιέ και στην εκτύπωση. Μέθοδοι εκτύπωσης με χρήση έξι ή επτά χρωμάτων.

5 Χρωματικό Φάσμα Ορατό φάσμα Ανάλυση λευκού φωτός

6 Χρωματικό Φάσμα Μήκη κύματος φασματικών χρωμάτων Η οπτική αντίληψη των χρωμάτων από το ανθρώπινο μάτι

7 CIE L*a*b* Διάγραμμα χρωματικότητας 1931

8 CIE L*a*b* Διάγραμμα χρωματικότητας από τον Brand Fortner “Number by Color”

9 Red, Green, Blue Χρωματικό φάσμα συστήματος RGB. Το σύστημα RGB είναι το σύστημα που χρησιμοποιούν οι οθόνες των υπολογιστών.

10 Cyan, Magenta, Yellow, Μαύρο Το χρωματικό φάσμα του CMYΚ. Το χρωματικό σύστημα CMYΚ είναι το σύστημα που χρησιμοποιούν οι εκτυπώσεις.

11 Μετατροπή RGB σε CMYK Η χρωματική γκάμα του RGB είναι μεγαλύτερη του CMYK. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται κατά την μετατροπή αφορά τα χρώματα που βρίσκονται εκτός γκάμας CMYK ακόμα και αν είναι εντός γκάμας RGB. Κατά την μετατροπή χάνονται αποχρώσεις του κόκκινου, μπλε και πράσινου και γίνονται επικρατέστερα τα Cyan, Magenta και κίτρινα.

12 Τετραχρωμία CMYK Η τετραχρωμία χρησιμοποιεί ένα τέχνασμα που βασίζεται στη χρωματική αντίληψη του ματιού για να δημιουργήσει τις ανοιχτές και τις σκούρες περιοχές των χρωμάτων, το οποίο λέγεται ράστερ. Το ράστερ εφαρμόζεται σε διαφορετική γωνία για κάθε χρώμα προς αποφυγή moiré.

13 Τετραχρωμία CMYK Μειονεκτήματα στην εκτύπωση τετραχρωμίας : Τα χρώματα χάνουν την ένταση τους. Δεν αναπαράγονται σωστά τα κόκκινα, τα μοβ και οι σκούροι τόνοι του μπλε. Είναι δύσκολη η διόρθωση χρώματος. Τα χρώματα της εικόνας εξαρτώνται από την ποιότητα του χαρτιού. Τα χρώματα δεν αποδίδονται σωστά κατά την εκτύπωση.

14 Ειδικά Χρώματα Τα ειδικά χρώματα είναι έτοιμα μελάνια και χρησιμοποιούνται για την ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων καθώς και για να δώσουν ειδικά χαρακτηριστικά όπως η λαμπρότητα και τα μεταλλικά μελάνια.

15 Ειδικές εκτυπώσεις Οι μέθοδοι Hi-Fi αναπτύχθηκαν για να βελτιώσουν την αναπαραγωγή των χρωμάτων. Με την χρήση περισσότερων από τέσσερα χρώματα, αυξάνεται η χρωματική γκάμα. Συστήματα Hi-Fi αναπαραγωγής. Το σύστημα Harald Küpper με πορτοκαλί, πράσινο και μοβ. Το HyperColor της Dupont που χρησιμοποιεί πλάκες πρόσκρουσης. Το σύστημα της Pantone με πράσινο και πορτοκαλί. Το σύστημα της Opaltone με κόκκινο, μπλε και πράσινο.

16 Ειδικές Εκτυπώσεις Οι μέθοδοι Hi-Fi είναι κατάλληλες για: Εκτύπωση συσκευασίας Εξώφυλλα βιβλίων Κατάλογοι μόδας Διαφημιστικά φυλλάδια αυτοκινήτων Αναπαραγωγή έργων τέχνης Αφίσες, φυλλάδια και περιοδικά

17 Εξαχρωμία Η εξαχρωμία της Pantone: Ξεκίνησε από την έρευνα για νέα μελάνια. Δίνει μεγαλύτερο χρωματικό φάσμα ακόμα και από το σύστημα RGB Είναι σε θέση να αναπαράγει το 90% των χρωμάτων της Pantone.

18 Εξαχρωμία Πλεονεκτήματα της εξαχρωμίας. 1.Στην προεκτύπωση. Ο σχεδιασμός γίνεται με σιγουριά για το αποτέλεσμα. Οι σχεδιαστές μπορούν να πετύχουν μικρές διαφορές στο χρώμα. Αυτοματισμός στο στάδιο του διαχωρισμού. Ετοιμάζεται μία εξάχρωμη δουλειά αντί για αρκετές πολύχρωμες. Εύκολη χρήση προγραμμάτων. Δεν χρειάζεται προμήθεια νέου εξοπλισμού. 2.Στην εκτύπωση. Δίνει μεγαλύτερο και καλύτερο έλεγχο κατά την εκτύπωση. Δίνει δυνατότητα παραγωγής υψηλής ποιότητας. Εύκολη τροποποίηση του χρώματος. Δεν αλλάζει η διαδικασία εκτύπωσης. Τα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για εκτύπωση τετραχρωμίας.

19 Εξαχρωμία Πλεονεκτήματα της εξαχρωμίας 3.Στο κόστος της εργασίας Τα μελάνια είναι ακριβότερα, αλλά όχι υπερβολικά Υπάρχει κέρδος από την αγορά του χαρτιού Εξαλείφει την ανάγκη για ειδικά χρώματα ή πλάκες επαφής 4.Στην ποιότητα της εκτύπωσης Τα χρώματα τυπώνονται όπως φαίνονται στην οθόνη Αναπαράγει καλύτερα τις λεπτομέρειες Καθαρότητα στους ανοιχτούς και τους σκούρους τόνους Δίνει εικόνες με ζωντανά, έντονα χρώματα Μειονεκτήματα εξαχρωμίας Αστάθεια των μελανιών αν δεν χρησιμοποιούνται τα χρώματα της εξαχρωμίας Χρειάζεται σχεδόν κλινικά καθαρό περιβάλλον Το μέγιστο όριο μελανιού

20 Εξαχρωμία Τα αρχεία DCS 2.0 είναι απαραίτητα για την προετοιμασία της εξαχρωμίας. Απαραίτητα είναι και τα ICC προφίλ για τον μετασχηματισμό χρώματος μεταξύ συσκευών και μηχανών Το ράστερ μπορεί να είναι συμβατικό ή στοχαστικό. Προτείνεται το στοχαστικό. Στην περίπτωση του συμβατικού ράστερ τα χρώματα που δεν τυπώνονται μαζί χρησιμοποιούν τις ίδιες γωνίες ράστερ. Cyan, Orange→75º Magenta, Green → 15º Yellow → 0º Μαύρο → 45º

21 Προγράμματα Εξαχρωμίας Pantone ICISS. Το οποίο περιλαμβάνει: ICISS: Για τους διαχωρισμούς των χρωμάτων. MC-P/CoCo: Είναι υπεύθυνο για τις χρωματικές διορθώσεις και τα μαλακά δοκίμια. Channel 24: Χρησιμοποιείται για την φόρτωση και την αποθήκευση αρχείων. Pantone Color Standards Kit: Τρεις οδηγούς προσδιορισμού χρώματος.

22 Προγράμματα Εξαχρωμίας Pantone HexWrench. Το οποίο περιλαμβάνει: SAME: Είναι ένα πάνελ ελέγχου για την διαχείριση χρώματος. HexWrench: Το βασικό πρόγραμμα που κάνει τους διαχωρισμούς. HexWrench Tuner: Δημιουργεί τα ICC προφίλ. Pantone HexWare. Το οποίο περιλαμβάνει: Pantone HexImage: Κάνει τους διαχωρισμούς και όλες τις άλλες εργασίες που γίνονται στο Photoshop. Pantone HexVector: Είναι υπεύθυνο για τις εργασίες που γίνονται στο Illustrator.

23 Συμπεράσματα Υπάρχουν ήδη αρκετές εξάχρωμες μηχανές που μπορούν να αξιοποιηθούν. Η εξαχρωμία δεν θα αντικαταστήσει την τετραχρωμία. Προορίζεται για εκτυπώσεις όπου η τετραχρωμία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους.

24 Επταχρωμία Βασικοί λόγοι χρήσης επταχρωμίας Δίνει διαφορετικό χαρακτήρα στο έγγραφο Τονίζει χρωματικές λεπτομέρειες Δίνει έντονα χρώματα Πετυχαίνει τόνους χρωμάτων που χάνονται με άλλες μεθόδους

25 Επταχρωμία Opaltone Seven Color Process. Χρησιμοποιεί τα χρώματα CMYK μαζί με τα RGB. Τα δοκίμια υποστηρίζονται από συστήματα της Agfa, της Dupont, της Fuji, της 3Μ, της Polaroid, και της Linotype Hell. Τα ψηφιακά δοκίμια υποστηρίζονται από την Kodak, την Dupont την 3Μ και την Indigo.

26 Επταχρωμία Πλεονεκτήματα επταχρωμίας. Στην προεκτύπωση πετυχαίνουν καλύτερα χρώματα και γίνεται πιο εύκολη και αποδοτική η δουλειά. Στην εκτύπωση αν υπάρχει διαθέσιμη επτάχρωμη μηχανή τότε προσφέρει πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης χωρίς μεγάλο επιπλέον κόστος. Δίνει διαφοροποίηση από τους ανταγωνιστές. Μειώνει τα προβλήματα της εκτύπωσης.

27 Νέα Μελάνια Epple Druckfarben. Τα Starbrite είναι μελάνια που συνδυάζουν τα μελάνια της Offset με UV λάκκα. Έτσι λύθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται στην ρύθμιση της πίεσης και την μέση υγρασία. MetalFX. Είναι μία νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί ένα κολλώδες μεταλλικό υπόστρωμα και μετά τυπώνονται τα χρώματα του CMYK. Έτσι με εκτύπωση πέντε χρωμάτων επιτυγχάνονται τόσα μεταλλικά χρώματα όσες και οι αποχρώσεις της τετραχρωμίας.

28 Εξελίξεις Νέα λογισμικά Γαλλικές επιχειρήσεις ανέπτυξαν μία διαδικασία νέου λογισμικού το οποίο αναλύει την εικόνα και εξαρτάται από παραμέτρους όπως Την τεχνική της εκτύπωσης Την φύση και την ποιότητα του μελανιού Την φύση του υποστρώματος Τα πλεονεκτήματά του είναι ότι: Έχει ακρίβεια στον διαχωρισμό Έχει προσαρμοστικότητα σε κάθε τεχνική εκτύπωσης Προσφέρει ταχύτητα και ευκολία Προσφέρει ποιότητα και ομοιογένεια της εκτύπωσης


Κατέβασμα ppt "EIΔΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΞΑΧΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΧΡΩΜΙΑΣ. EIΔΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΞΑΧΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΧΡΩΜΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι 1.Εισαγωγή 2.Χρωματικό φάσμα 3.CIE l*a*b* 4.RGB."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google