Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΘΕΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ Ήταν για τους αρχαίους Έλληνες η προσωποποίηση της φωτιάς και ο θεός των ηφαιστείων. Σπάνια χρησιμοποιεί τη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΘΕΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ Ήταν για τους αρχαίους Έλληνες η προσωποποίηση της φωτιάς και ο θεός των ηφαιστείων. Σπάνια χρησιμοποιεί τη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΘΕΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ

2 ΗΦΑΙΣΤΟΣ Ήταν για τους αρχαίους Έλληνες η προσωποποίηση της φωτιάς και ο θεός των ηφαιστείων. Σπάνια χρησιμοποιεί τη φωτιά ως καταστροφικό μέσο. Ο σιδηρουργός των θεών ήταν παραπεταμένος πάνω στον Όλυμπο, αλλά τιμημένος ανάμεσα στους ανθρώπους, αφού τόσο τους βοήθησε με τη μεσολάβηση του Προμηθέα.

3 ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ... ΄Aσχημος, παραμορφωμένος, τόσο που η ίδια η μητέρα του,η Ήρα τον πέταξε από τον Όλυμπο. Έπεσε στη θάλασσα, όπου τον περισυνέλεξαν η Θέτις και η Ευρυνόμη, οι οποίες τον ανέθρεψαν για εννέα χρόνια. Μόλις μεγάλωσε, ο θεός έστησε αμέσως το πρώτο του σιδηρουργείο στον βυθό του Αιγαίου, σφυρηλατώντας εκεί όμορφα αντικείμενα για τις δύο αυτές θεότητες.ΌλυμποΘέτιςΕυρυνόμηΑιγαίου

4 ΑΛΛΟΣ ΜΥΘΟΣ... Κατά τη διάρκεια ενός καβγά με την Ήρα, ο Δίας θύμωσε μαζί του, γιατί ο Ήφαιστος πήρε το μέρος της μητέρας του. Έτσι, ο βασιλιάς των θεών τον άρπαξε από το πόδι και τον πέταξε από τη θεϊκή κατοικία στη γη. Ο δυστυχής Ήφαιστος προσγειώθηκε στη Λήμνο, όπου τον περιθάλψανε οι κάτοικοι του νησιού. Γι' αυτό η Λήμνος έγινε το κύριο κέντρο λατρείας του θεού, ο οποίος έμεινε κουτσός από εκείνη τη φοβερή πτώση.

5 ΛΗΜΝΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ

6 ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

7 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΤΟ 1950

8 ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

9 ΝΙΣΥΡΟΣ

10 ΜΗΛΟΣ

11 Tamu Massif – ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ Ανακαλύφθηκε μόλις τον Σεπτέμβριο του 2013 κάτω από τον Ειρηνικό, 1.600 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιαπωνίας. Είναι το μεγαλύτερο σε όγκο ηφαίστειο της Γης, αν και το ύψος του είναι πολύ χαμηλό. Η τελευταία έκρηξή του έγινε πριν από 144 εκατομμύρια χρόνια.

12 Mauna Loa ΤΟ 2 ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΣΤΗ ΓΗ Βρίσκεται στη Χαβάη και η τελευταία έκρηξή του έγινε το 1985. Το Mauna Loa βρίσκεται στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης και είναι το 2 ο μεγαλύτερο και πιο δραστήριο ηφαίστειο του πλανήτη.

13 ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ Το διασημότερο ηφαίστειο της Αφρικής, η τελευταία έκρηξη του οποίου έγινε πριν από 360.000 χρόνια.

14 Ichinsky Βρίσκεται στην Καμτσάτκα της Ρωσίας και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα 29 ενεργά ηφαίστεια της περιοχής.

15 Sierra Negra Βρίσκεται στα Νησιά Γκαλαμπάγκος και η έκρηξή του το 2005 ήταν τρομακτική.

16 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ

17 Puyehue Volcano, Χιλή

18 Cleveland Volcano, Αλάσκα

19 Chaiten Volcano, Χιλή

20 Undersea Volcano, Τόνγκα

21 Mount Rinjani, Ινδονησία

22 Mt. Augustine, Αλάσκα

23 Mt. Bromo, Ινδονησία

24 Mount St. Helens, ΗΠΑ

25 Mt. Etna, Ιταλία

26 Sakurajima, Ιαπωνία

27 Mount Merapi, Ινδονησία

28 Eyjafjallajokul Volcano, Ισλανδία

29 Mt. Bromo, Ινδονησία

30 Eθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, Χαβάη

31 Χαβάη...Όταν η λάβα συναντάει τον ωκεανό.

32

33 Και ένα ανενεργό ηφαίστειο στον πλανήτη Άρη. ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΡΗΣ


Κατέβασμα ppt "Ο ΘΕΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ Ήταν για τους αρχαίους Έλληνες η προσωποποίηση της φωτιάς και ο θεός των ηφαιστείων. Σπάνια χρησιμοποιεί τη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google