Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θεσμική Οργάνωση της Ε.Ε.. Αριθμοί στη Ε.Ε.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 28 Κράτη – Μέλη, εκτείνεται σε πάνω από 4 εκατομμύρια km² και έχει 507 εκατομμύρια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θεσμική Οργάνωση της Ε.Ε.. Αριθμοί στη Ε.Ε.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 28 Κράτη – Μέλη, εκτείνεται σε πάνω από 4 εκατομμύρια km² και έχει 507 εκατομμύρια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θεσμική Οργάνωση της Ε.Ε.

2 Αριθμοί στη Ε.Ε.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 28 Κράτη – Μέλη, εκτείνεται σε πάνω από 4 εκατομμύρια km² και έχει 507 εκατομμύρια κατοίκους, τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο μετά την Κίνα και την Ινδία και το 7% του πληθυσμού της γης. Η ΕΕ έχει 24 επίσημες γλώσσες.  18 Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. με 325,5 εκατ. κατοίκους έχουν ως κοινό νόμισμα το ευρώ.  Η οικονομία της ΕΕ — από πλευράς παραγόμενων αγαθών και υπηρεσιών (ΑΕΠ) — είναι σήμερα μεγαλύτερη από την οικονομία των ΗΠΑ: ΑΕΠ της ΕΕ το 2014: 13,9 τρις €.  Το κατά κεφαλή ΑΕΠ ανέρχεται σε 27.000 €.  Οι εμπορικές συναλλαγές της Ε.Ε. με τον υπόλοιπο κόσμο φθάνουν το 20% περίπου των παγκόσμιων εξαγωγών και εισαγωγών.

3  Τα 2/3 περίπου των εμπορικών συναλλαγών των χωρών της ΕΕ πραγματοποιούνται με άλλες χώρες της ΕΕ.  Η ΕΕ παραμένει πρώτη εμπορική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς το 2011 της αναλογούσε το 16,4 % των παγκόσμιων εισαγωγών. Ακολουθούν στη 2η θέση οι Ηνωμένες Πολιτείες (15,5 %) και στην 3η θέση η Κίνα (11,9 %).  Η ΕΕ ήταν επίσης ο μεγαλύτερος εξαγωγέας, με 15,4 % του συνόλου των εξαγωγών — σε σύγκριση με το 13,4 % που αναλογούσε στην Κίνα και το 10,5 % στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Η ανεργία στην Ευρωζώνη (18 χώρες) ανέρχεται σε 11,5% και στην Ε.Ε. σε 10,1% (Αύγουστος 2014). Στις Η.Π.Α. η ανεργία ανέρχεται σε 6,1%.  Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν 1,3% το 2013 και 1,5% στην Ε.Ε.  Το 2012 η Ε.Ε. ήταν ο μεγαλύτερος χορηγός ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως και παρείχε βοήθεια σε 122 εκατ. ανθρώπους σε περισσότερες από 90 χώρες εκτός Ε.Ε.

4 Ανεργία

5 Κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε ΜΑΔ

6 Ημερομηνίες Ορόσημα  1951, Απρίλιος - Έξι ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία, η Δυτική Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Ιταλία και η Ολλανδία υπογράφουν τη Συνθήκη των Παρισίων με την οποία ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα (Ε.Κ.Α.Χ.)  1957, Μάρτιος - Οι έξι χώρες υπογράφουν τη Συνθήκη της Ρώμης, ιδρύοντας την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.), μία κοινή αγορά ελεύθερης διακίνησης υλικών, κεφαλαίου, εργασίας και υπηρεσιών. Επίσης υπογράφεται η συνθήκη που ιδρύει την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας (Ε.Κ.Α.Ε.)  1967, Ιούλιος - Συγχώνευση των Ε.Κ.Α.Χ., Ε.Ο.Κ. και Ε.Κ.Α.Ε. σε έναν οργανισμό, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.  1973, Ιανουάριος - Ένταξη της Βρετανίας, της Δανίας και της Ιρλανδίας στην Ε.Ο.Κ. Η Νορβηγία αρνείται την ένταξη μετά από δημοψήφισμα.  1979, Μάρτιος - Καθιέρωση του Μηχανισμού Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, ο οποίος καταργεί τη Συνθήκη του Breton Woods του 1944 ανάμεσα στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Δανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία.  1981, Ιανουάριος - Ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ., ως 10 o μέλος.  1986, Ιανουάριος - Η Ισπανία και η Πορτογαλία γίνονται το 11 ο και 12 ο μέλος της Κοινότητας.

7  1986, Φεβρουάριος - 1987, Ιούλιος - Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη  1986, Φεβρουάριος - 1987, Ιούλιος - Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη = 1 η μεταρρύθμιση της Ιδρυτικής Συνθήκης της Ρώμης – Ενιαίος Ευρωπαϊκός Χώρος (ελεύθερη μετακίνηση εμπορευμάτων, ανθρώπων, κεφαλαίου) με χρονικό ορίζοντα το 2003  1989, Απρίλιος - Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ, ανακοινώνει τα τρία στάδια για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (Ο.Ν.Ε.)  1991, Δεκέμβριος - Συμφωνία για Συνθήκη του Μάαστριχτ για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, η οποία θέτει το χρονοδιάγραμμα και τις προϋποθέσεις υιοθέτησης ενιαίου νομίσματος μέχρι το 1999. Η Κοινότητα μετονομάζεται σε Ευρωπαϊκή Ένωση.  1993, Νοέμβριος - Η Συνθήκη του Μάαστριχτ τίθεται σε ισχύ. Εκτός από την υιοθέτηση του ενιαίου νομίσματος, η Συνθήκη καλεί τη δημιουργία κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, ενώ δίνει στο Κοινοβούλιο δικαίωμα βέτο σε ορισμένα θέματα.  1995, Ιανουάριος - Ένταξη της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην ΕΕ. Οι Νορβηγοί καταψηφίζουν και πάλι την ένταξη στο σχετικό δημοψήφισμα.  1997, Οκτώβριος – 1999, Μάιος - Η Συνθήκη του Άμστερνταμ τίθεται σε ισχύ.

8  2001, Φεβρουάριος 2003, Φεβρουάριος - Η Συνθήκη της Νίκαιας τίθεται σε ισχύ. Εξομαλύνει το θεσμικό σύστημα της Ε.Ε. ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί απ0τελεσματικά ενόψει της προσχώρησης μιας ομάδας Κ-Μ το 2004.  2002, Ιανουάριος - Υιοθέτηση του € σε δώδεκα χώρες. Οι Βρετανία, Σουηδία και Δανία διατηρούν τα εθνικά τους νομίσματα.  2004, Μάιος - Ένταξη στην ΕΕ των χωρών: Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Σλοβακία και Σλοβενία.  2004, Ιούνιος - Οι χώρες-μέλη συμφωνούν στην υιοθέτηση μιας συνταγματικής συνθήκης, που θα καθιερώνει τις θέσεις του προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών της Ε.Ε., θα αλλάζει το σύστημα ψηφοφορίας και θα δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  2007, Δεκέμβριος – Υπογράφεται η συνθήκη της Λισσαβόνας. Εξοπλίζει την Ε.Ε. με τα εργαλεία που ανταποκρίνονται στις νέες εσωτερικές ανάγκες και διεθνείς προκλήσεις, στη σύνθετη παγκοσμιοποιημένη οικονομία και στις απαιτήσεις των πολιτών για περισσότερη δημοκρατία, ασφάλεια και δικαιοσύνη.  2013, Ιούλιος – Ένταξη στην ΕΕ της Κροατίας

9

10 Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο  Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Ευρωπαϊκή Επιτροπή  Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER)  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  Ελεγκτικό Συνέδριο  Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή  Επιτροπή των Περιφερειών  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή

11 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Οι κύριες αρμοδιότητες του Κοινοβουλίου είναι:  Θέσπιση ευρωπαϊκών νόμων  Άσκηση δημοκρατικού ελέγχου  Έγκριση και επίβλεψη του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

12 Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει διττό ρόλο:  να ορίζει τη γενική κατεύθυνση και τις προτεραιότητες της Ένωσης και,  να εξετάζει περίπλοκα ή ευαίσθητα θέματα που δεν είναι δυνατόν να επιλυθούν σε κατώτερο επίπεδο διακυβερνητικής συνεργασίας. Αν και ασκεί μεγάλη επιρροή στον καθορισμό της πολιτικής ατζέντας της ΕΕ, δεν έχει νομοθετική εξουσία.

13 Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οι κύριες αρμοδιότητες του Συμβουλίου είναι οι εξής:  Θεσπίζει τη νομοθεσία της ΕΕ.  Συντονίζει τις οικονομικές πολιτικές των χωρών μελών της ΕΕ.  Υπογράφει συμφωνίες (περιβάλλον, εμπόριο, ανάπτυξη, επιστήμη, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, αλιεία,τεχνολογία και μεταφορές) μεταξύ της ΕΕ και άλλων χωρών.  Εγκρίνει τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Χαράσσει την εξωτερική πολιτική και την πολιτική άμυνας της ΕΕ.  Συντονίζει τη συνεργασία μεταξύ δικαστικών αρχών και αστυνομικών δυνάμεων των χωρών μελών.

14 Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ευρωπαϊκή Επιτροπή Οι κύριες αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι:  Προτείνει νομοθεσία στο Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο  Διαχειρίζεται και εκτελεί τις πολιτικές και τον προϋπολογισμό της Ένωσης  Επιβάλλει το ευρωπαϊκό δίκαιο (από κοινού με το Δικαστήριο)  Εκπροσωπεί την Ε.Έ. στη διεθνή σκηνή, για παράδειγμα διεξάγοντας διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνιών μεταξύ της Ένωσης και τρίτων χωρών

15 Αρχή της Επικουρικότητας Οι αποφάσεις λαμβάνονται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον πολίτη. Η Ε.Ε., στους τομείς που δεν υπάγονται στην αποκλειστική της αρμοδιότητα, δρα μόνο όταν η δράση είναι πιο αποτελεσματική από αντίστοιχα μέτρα εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.

16 Συνθήκη της Λισσαβόνας (2007) Αναγκαιότητα:  Οι ισχύοντες κανόνες θεσπίστηκαν για πολύ μικρότερη Ε.Ε.  Περισσότερη δημοκρατία, ανοιχτές διαδικασίες  Σύγχρονες προκλήσεις –Κλιματική αλλαγή –Παγκόσμια ύφεση –Βιώσιμη ανάπτυξη –Ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού –Διεθνής και διασυνοριακή εγκληματικότητα

17 Βασικές Ρυθμίσεις της Συνθήκη της Λισσαβόνας  1 εκατ. άνθρωποι απ’ όλη της Ε.Ε. μπορούν να υποβάλουν αναφορά στην Ευρ. Επιτροπή καταθέτοντας πολιτικές προτάσεις.  Το Συμβούλιο των Υπουργών θα συνεδριάζει δημόσια.  Αυξάνεται ο αριθμός των τομέων στους οποίους το Ευρ. Κοινοβούλιο συναποφασίζει με το Συμβούλιο των Υπουργών.  Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης παρέχει στα εθνικά κοινοβούλια το δικαίωμα να υποβάλλουν παρατηρήσεις για σχέδια νομοθετικών πράξεων και να ελέγχουν της Ε.Ε.  Από το 2014 οι αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών που λαμβάνονται με ειδική πλειοψηφία θα χρειάζονται την υποστήριξη του 55% των Κ-Μ που θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 65% του ευρωπαϊκού πληθυσμού («Διπλή πλειοψηφία»).  Θέση Ύπατου Εκπροσώπου (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής) για την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας (Κάθριν Άστον -> Φεντερίκα Μογκερίνι).  Θέση Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Χέρμαν Φαν Ρομπάι -> Ντόναλντ Τουσκ)

18 Διαχωρισμός Αρμοδιοτήτων Η συνθήκη της Λισσαβόνας αποσαφηνίζει τις αποκλειστικές αρμοδιότητες της Ε.Ε. και των Κ-Μ καθώς και τις κοινές αρμοδιότητες. Αποκλειστικές αρμοδιότητες Ε.Ε.  Κανόνες ανταγωνισμού  Νομισματική Πολιτική στην Ευρωζώνη  Κοινή Εμπορική Πολιτική Αρμοδιότητες Κ-Μ  Υγεία  Εκπαίδευση  Βιομηχανία Από κοινού αρμοδιότητες  Εσωτερική αγορά  Γεωργία  Μεταφορές  Ενέργεια

19 Διαδικασία λήψης αποφάσεων Το δίκαιο της ΕΕ διακρίνεται σε πρωτογενές και παράγωγο. Οι Συνθήκες (πρωτογενές δίκαιο) αποτελούν τη νομική βάση για όλες τις μορφές δράσης που αναπτύσσει η ΕΕ. Το παράγωγο δίκαιο, το οποίο περιλαμβάνει τους κανονισμούς, τις οδηγίες και τις αποφάσεις, απορρέει από τις αρχές και τους στόχους που καθορίζονται στις Συνθήκες.  Συνήθης νομοθετική διαδικασία: οι προτεινόμενοι νόμοι πρέπει να εγκριθούν τόσο από το άμεσα εκλεγμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και από το Συμβούλιο (που εκπροσωπεί τις κυβερνήσεις των 28 χωρών μελών της ΕΕ). (οικονομική διακυβέρνηση, μετανάστευση, ενέργεια, μεταφορές, περιβάλλον, προστασία των καταναλωτών, κ.λπ.).

20 Λήψη αποφάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (ειδική πλειοψηφία) Στα περισσότερα ζητήματα, το Συμβούλιο λαμβάνει αποφάσεις με «ειδική πλειοψηφία», η οποία επιτυγχάνεται εάν: Το 55% χωρών (τουλάχιστον 16 χώρες) και Το 55% χωρών (τουλάχιστον 16 χώρες) και Που πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 65% τουλάχιστον του πληθυσμού της ΕΕ). Που πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 65% τουλάχιστον του πληθυσμού της ΕΕ).  Για να αποτραπεί η λήψη μιας απόφασης, απαιτούνται τουλάχιστον 4 χώρες (που να αντιπροσωπεύουν το 35% τουλάχιστον του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ).  Σε θέματα, όπως η εξωτερική πολιτική και η φορολογία, απαιτείται ομοφωνία, επομένως κάθε κράτος μέλος διαθέτει δικαίωμα βέτο.  Απλή πλειοψηφία απαιτείται για όλα τα διαδικαστικά και διοικητικά θέματα

21 Ο Προϋπολογισμός της Ε.Έ.

22

23 Έσοδα του Προϋπολογισμού της Ε.Ε. Μέχρι το 1970 ο Προϋπολογισμός της Ε.Ο.Κ. χρηματοδοτείτο από εισφορές των Κ-Μ.  Τελωνειακοί δασμοί. Οι τελωνειακοί δασμοί του κοινού Δασμολογίου που εισπράττονται στα εξωτερικά σύνορα επί των εισαγωγών από χώρες μη μέλη.  Γεωργικές εισφορές. Μετά τη μεταφορά των πολυμερών συμφωνιών στον τομέα του εμπορίου (Γύρος της Ουρουγουάης, Απρίλιος 1994) στο ευρωπαϊκό δίκαιο δεν υφίσταται πλέον διαφορά μεταξύ των γεωργικών και των τελωνειακών δασμών. Οι γεωργικοί δασμοί είναι απλώς δασμοί εισαγωγής που εισπράττονται για τα εισαγόμενα από τρίτες χώρες γεωργικά προϊόντα. Στους φόρους αυτούς προστίθενται οι εισφορές για την παραγωγή ζάχαρης και ισογλυκόζης.  Φόρος Προστιθεμένης Αξίας (Φ.Π.Α.).Μέγιστος συντελεστής απόληψης στο σημερινό επίπεδο του 0,5% της εναρμονισμένης και προσαρμοσμένης φορολογικής βάσης του ΦΠΑ.  Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα (Α.Ε.Ε.). Το ανώτατο όριο των ιδίων πόρων ως ποσοστό του ΑΕΕ της ΕΕ. ισοδυναμεί με 0,% του ΑΕΕ της ΕΕ. Ο πόρος ΑΕΕ προκύπτει με την εφαρμογή ενός συντελεστή, ο οποίος καθορίζεται για κάθε οικονομικό έτος στο πλαίσιο της διαδικασίας του προϋπολογισμού, σε μια φορολογική βάση, η οποία αντιστοιχεί στο άθροισμα των ΑΕΕ των κρατών μελών στην τιμή της αγοράς. Ο εν λόγω πόρος υπολογίζεται ως η διαφορά μεταξύ των δαπανών και του αθροίσματος όλων των άλλων δημοσίων πόρων.

24 Οι Ίδιοι Πόροι του Π.Ε.Ε. για το 2013

25

26 Δαπάνες του Προϋπολογισμού της Ε.Ε. Ανώτατο όριο δαπανών («Ανώτατο Όριο Ιδίων Πόρων») = 1,2% του ΑΕΕ ΕΕ-28 1. Έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη α. Ανταγωνιστικότητα για την ανάπτυξη και την απασχόληση: έρευνα, καινοτομία, εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, δράεις για την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μεταφορικά – ενεργειακά – ψηφιακά διευρωπαϊκά δίκτυα. έρευνα εκπαίδευσηδιευρωπαϊκά δίκτυαέρευνα εκπαίδευσηδιευρωπαϊκά δίκτυα β. Οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή: έργα υποδομών, προγράμματα κατάρτισης, διασυνοριακή συνεργασία. 2. Βιώσιμη ανάπτυξη (περιλαμβανομένων και των δαπανών αγοράς και των άμεσων πληρωμών): αποτελεί μια σφαιρική προσέγγιση των φυσικών πόρων της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της γεωργίας (τις άμεσες δαπάνες για την αγορά και τις χορηγήσεις), της αγροτικής ανάπτυξης, της αλιείας και της προστασίας του περιβάλλοντος. γεωργίαςπεριβάλλοντοςγεωργίαςπεριβάλλοντος 3. Ασφάλεια και Ιθαγένεια α. Ελευθερία, ασφάλεια και δικαιοσύνη: ενίσχυση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, προστασία της δημόσιας υγείας. τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματοςτρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος β. Ιθαγένεια: ανάπτυξη κοινού συστήματος χορήγησης ασύλου, προστασία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς κ.ά. 4. Η Ε.Ε. στον κόσμο : καλύπτει τις δραστηριότητες της Ε.Έ. εκτός των συνόρων της, συμπεριλαμβανομένης και της διεύρυνσης, των διμερών σχέσεων και των σχέσεων σε περιφερειακή κλίμακα με τις γειτονικές χώρες, καθώς και την ανθρωπιστική βοήθεια και τη βοήθεια για την ανάπτυξη. ανθρωπιστική βοήθεια για την ανάπτυξηανθρωπιστική βοήθεια για την ανάπτυξη 5. Διοίκηση 6. Αντιστάθμιση

27 Ο Προϋπολογισμός της Ε.Ε. για το 2015

28 Δαπάνες Π.Ε.Ε. το 2014 ανά Κ-Μ

29

30  Προσδιορίζει τα ανώτατα ποσά («ανώτατα όρια») που διατίθενται για κάθε μείζονα τομέα δαπανών του προϋπολογισμού  Εκ των πραγμάτων, το ΠΔΠ καθορίζει πολιτικές προτεραιότητες για τα επόμενα έτη και γι’ αυτό αποτελεί τόσο πολιτικό όσο και δημοσιονομικό πλαίσιο. Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

31 Πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων2014201520162017201820192020 1. Έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη64.69666.58068.13369.95671.59673.76876.179 Οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή50.46851.54352.54253.60954.79855.95557.105 2. Διατηρήσιμη Ανάπτυξη: φυσικοί πόροι57.38656.52755.70254.86153.83752.82951.784 Εκ των οποίων: Δαπάνες σχετικές με την αγορά και τις άμεσες πληρωμές42.24441.62341.02940.42039.61838.83138.060 3.Ασφάλεια και Ιθαγένεια2.5322.5712.6092.6482.6872.7262.763 4. Μια παγκοσμιοποιημένη Ευρώπη9.4009.6459.8459.96010.15010.38010.620 5.Διοίκηση8.5428.6798.7968.9439.0739.2259.371 Σύνολο πιστώσεων ανάληψης υποχρεώσεων142.556144.002145.085146.368147.343148.928150.717 ΠΟΛΥΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 2014 – 2020 Διοργανική Συμφωνία => Δημοσιονομικές Προοπτικές (=Δημοσιονομική Πειθαρχεία)

32 Καθαρές εισροές από τον Π.Ε.Ε. του 2011 ως % του Α.Ε.Ε.


Κατέβασμα ppt "Θεσμική Οργάνωση της Ε.Ε.. Αριθμοί στη Ε.Ε.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 28 Κράτη – Μέλη, εκτείνεται σε πάνω από 4 εκατομμύρια km² και έχει 507 εκατομμύρια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google