Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κ Α Π Ν Ι Σ Μ Α ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ;. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ Ο καπνός έχει καταγωγή από την Αμερική και συγκεκριμένα από το Μεξικό. Οι ιθαγενείς, δηλαδή οι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κ Α Π Ν Ι Σ Μ Α ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ;. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ Ο καπνός έχει καταγωγή από την Αμερική και συγκεκριμένα από το Μεξικό. Οι ιθαγενείς, δηλαδή οι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κ Α Π Ν Ι Σ Μ Α ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ;

2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ Ο καπνός έχει καταγωγή από την Αμερική και συγκεκριμένα από το Μεξικό. Οι ιθαγενείς, δηλαδή οι ντόπιοι κάπνιζαν αυτό το χόρτο που δεν ήταν άλλο από τον καπνό. Οι Ευρωπαίοι όταν φέρανε τον καπνό στην Ευρώπη το προσέφεραν σαν ένα πολύ ακριβό δώρο σε βασιλείς, πλούσιους και αριστοκράτες, όμως γρήγορα διαπίστωσαν ότι το κάπνισμα είναι πολύ βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου. Θα λέγαμε επίσης ότι είναι μια συνήθεια του ανθρώπου που τον βλάπτει!!!!!

3 ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ Ασετόν

4 ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας τα οποία πολλές φορές δεν μπορούν να ξεπεραστούν.

5 Το κάπνισμα προκαλεί

6 Καρκίνο Αναπνευστικά προβλήματα Προβλήματα στην όραση και την ακοή Έμφραγμα Προβλήματα στα δόντια Προβλήματα στο δέρμα και άλλα πολλά

7 ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ Ο καπνιστής ξοδεύει πολλά χρήματα τον χρόνο για να αγοράζει τσιγάρα, δηλαδή μια περιουσία!!!!!!!!!!!!!

8 ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ;

9 Μερικοί λόγοι είναι: Περιέργεια Μαγκιά Μόδα Μιμητισμός Ενώ στην αρχή μπορεί να είναι απόλαυση και εκτόνωση……. ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 ΕΞΑΡΤΗΣΗ

11 ΩΦΕΛΗ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ Έχουμε καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση Έχουμε αρκετό οξυγόνο για να αναπνέουμε Έχουμε κανονική πίεση του αίματος Έχουμε καλύτερη γεύση και όσφρηση Έχουμε λιγότερο λαχάνιασμα Έχουμε λιγότερα πεταμένα χρήματα Έχουμε περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι μας

12 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Από έρευνες που έχει κάνει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών βρήκε ότι: Στην Ελλάδα πολλά παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία (μικρότερα από 15 χρονών) αρχίζουν να καπνίζουν Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που πεθαίνουν με αιτία το κάπνισμα Έχουν αυξηθεί οι καπνιστές που πεθαίνουν από καρκίνο του στόματος

13 ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

14

15

16

17 Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ Νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους κλειστούς χώρους υπήρχε από πάρα πολύ παλιά, αλλά ΠΟΤΕ δεν εφαρμόστηκε αυστηρά. Το 2009 η Ελλάδα είχε τους περισσότερους καπνιστές από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

18 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Από: *Το διαδίκτυο *Συζητήσεις *Συνεντεύξεις

19 ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Συνεργασία Αλληλοβοήθεια Γνώση Ανταλλαγή Απόψεων

20 ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Διάδοση πληροφοριών Ενημέρωση Διάλογος Εντυπώσεις

21 ΟΧΙ

22 Τα θέματα της παρουσίασης επιμελήθηκαν οι νέοι των ομάδων: ΚΕΠΠ 1 και ΚΕΠΠ 2 σε συνεργασία με τους : Μακρυγιάννη Στέλλα Μεράβογλου Παρί Αρσενοπούλου Βάγια Κατσαούνου Βασιλεία Γλυνέλη Γιώργο Αργύρη Παντελή

23 ΤΕΛΟΣ …


Κατέβασμα ppt "Κ Α Π Ν Ι Σ Μ Α ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ;. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ Ο καπνός έχει καταγωγή από την Αμερική και συγκεκριμένα από το Μεξικό. Οι ιθαγενείς, δηλαδή οι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google