Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

2 Η αισθητική αντιμετώπιση της γήρανσης είναι μεγάλο κεφάλαιο των αισθητικών περιποιήσεων και αφορά τόσο την πρόληψη που είναι η πιο σημαντική και αποτελεσματική κίνηση όσο και τη βελτίωση των ήδη δημιουργημένων αλλοιώσεων του δέρματος. Η πρόληψη της γήρανσης είναι εξίσου σημαντική όσο και οι θεραπείες. Η πρόληψη πρέπει να είναι διπλή. Αφενός να περιορίσει την καταστροφή της δομής του δέρματος και αφετέρου να ενεργοποιήσει τη σύνθεση των θεμελιωδών στοιχείων του δέρματος όπως οι ινοβλάστες. Σήμερα πιστεύουμε ότι η πρόληψη απαιτεί καθημερινή χρήση προστατευτικών ενυδατικών κρεμών με αντηλιακό φίλτρο, εφόσον οι ηλιακές ακτίνες είναι υπεύθυνες για δερματικά προβλήματα. Ακόμη πρέπει να περιέχουν μόρια που να είναι ικανά να αποτρέψουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών ή να μπορούν να τα δεσμεύσουν.

3 Το 1963 ο καθηγητής Filatov μετά από μακροχρόνια πειράματα, ανακάλυψε την αξία του εκχυλίσματος του ανθρώπινου ιστού βρίσκοντας πλουσιότερα στοιχεία στον πλακούντα τον οποίο προμηθευόταν από μαιευτικές κλινικές. Αφού πάρουν τον πλακούντα, ακολουθεί αντισηπτική προετοιμασία, έπειτα τον τεμαχίζουν και τον τοποθετούν σε υψηλή κατάψυξη για πέντε μέρες. Στο διάστημα αυτό αναπτύσσονται οι βιοστιμουλίνες. Ο “placenta” (πλακούντας), μπορεί να προστεθεί σε λάδι, σκόνη και σε υγρό (serum). Τη «μέθοδο Filatov» ακολούθησε ο Dr. Robert Maurin ο οποίος χρησιμοποίησε τον πλακούντα για την εξάλειψη των ρυτίδων σε 6 μήνες. Τη μέθοδο αυτή ονόμασε «Renovation Tissulaire». Με τη μέθοδο αυτή δεν υπάρχουν παρενέργειες γιατί πρόκειται για ουσίες που προέρχονται από τον ανθρώπινο οργανισμό.

4 Για κάποια χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι για την κυτταρική ανανέωση τρία είναι τα δραστικά συστατικά:  Το λάδι jojoba  Το διαλυτικό κολλαγόνο  Η ελαστίνη Με την πάροδο της επιστήμης και τις συστηματικές μελέτες βρέθηκαν και άλλα δραστικά συστατικά με ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα. Τα τελευταία χρόνια οι βιομηχανίες καλλυντικών παράγουν καλλυντικά με αποτελεσματικότερη δράση. Στόχος του είναι κυρίως η αντιγηραντική δράση και η μεγαλύτερη διείσδυση των δραστικών συστατικών στο δέρμα.

5 Τα σύγχρονα καλλυντικά περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, δραστικές ουσίες και έκδοχα που διευκολύνουν τη δίοδο των δραστικών ουσιών στο δέρμα. Σκοπός τους είναι η καθυστερημένη εμφάνιση των γραμμών – ρυτίδων του δέρματος και της χαλάρωσης. Η αντιμετώπιση της γήρανσης χρειάζεται σύνθετη προσπάθεια. Από τη μια η βελτίωση του τρόπου ζωής (καλή διατροφή, τακτική άσκηση, διακοπή καπνίσματος κα) και από την άλλη η σωστή επιλογή καλλυντικών προϊόντων θα φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

6 Η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχος του χρόνου. Γι’ αυτό και η εφαρμογή καλλυντικών προϊόντων πρέπει να αρχίζει από νεαρή ηλικία. Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου (στο σπίτι) με τα κατάλληλα σκευάσματα ανάλογα με τον τύπο δέρματος είναι απαραίτητος προκειμένου να αφαιρεθούν ρύποι, μικροοργανισμοί, μακιγιάζ και μεταβολικά υποπροϊόντα. Η χρήση της λοσιόν είναι απαραίτητη για να επαναφέρει το pH του δέρματος και να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Η εφαρμογή της κρέμας προστασίας (ημέρας ή αντηλιακή) θα ενισχύσει τον όξινο μανδύα και θα προστατεύσει το δέρμα από τους εξωτερικούς παράγοντες. Η κρέμα ημέρας είναι ενυδατική που περιέχει ουσίες ανάλογα με αυτές που υπάρχουν στο δέρμα όπως το υαλουρονικό οξύ, τα αμινοξέα και τα λιπίδια.

7 Στο εργαστήριο αισθητικής μπορούν να εφαρμοστούν οι παρακάτω μέθοδοι: Απολέπιση με: o Οξέα φρούτων (AHA) o Φυτικό peeling o Δερμοαπόξεση Ηλεκτροθεραπεία με: o Γαλβανικό ρεύμα o Φαραδικό ρεύμα o υπέρηχους

8 Περιποιήσεις με προϊόντα που περιέχουν δραστικά συστατικά όπως: o Υαλουρονικό οξύ o Βιταμίνη C o Συνένζυμο Q10 o Κολλαγόνο o Ελαστίνη o Φυτικά εκχυλίσματα (κακάο, αλόη)

9 Απολέπιση Η βαθιά απολέπιση θα «καθαρίσει» την επιφάνεια του δέρματος και θα το προετοιμάσει για να δεχτεί τις επόμενες περιποιήσεις. Τα οξέα φρούτων επιταχύνουν τη διαδικασία ανανέωσης και «δεσμεύουν» τη φυσική υγρασία του δέρματος οπότε ενισχύουν την υδάτωση και βελτιώνουν την όψη της κεράτινης στιβάδας. Ακόμη θα βελτιωθούν οι λεπτές, επιφανειακές ρυτίδες καθώς και επιφανειακές κηλίδες που μπορεί να υπάρχουν.

10 Ηλεκτροθεραπεία Η ηλεκτροθεραπεία αποτελεί για την αισθητική έναν πολύ δυνατό σύμμαχο. Τα μηχανήματα ενισχύουν τη δράση των ενεργών συστατικών που περιέχονται στα καλλυντικά, αφού διευκολύνουν τη δίοδο τους στο δέρμα. Η εφαρμογή της ιοντοφόρησης και των υπερήχων στο δέρμα επιτρέπει τη διείσδυση ουσιών στις κατώτερες στιβάδες. Η χρήση του φαραδικού ρεύματος έχει σαν αποτέλεσμα την ηλεκτρική διέγερση των μυών προκαλώντας σύσπαση, την καλύτερη αιμάτωση τους και σαν συνέπεια τη σύσφιξή τους.

11 Περιποιήσεις με προϊόντα που περιέχουν δραστικά συστατικά Η εξέλιξη της κοσμητολογίας έχει δημιουργήσει πληθώρα καλλυντικών προϊόντων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης του προσώπου. Ο συνδυασμός ουσιών φυτικής προέλευσης (πχ αλόη, κακάο, ντομάτα κα) που για αιώνες αποτελούσαν σύμμαχο ομορφιάς και η εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν προσφέρει στις υπηρεσίες Αισθητικής καταπληκτικά αποτελέσματα.

12 Περιποιήσεις με προϊόντα που περιέχουν δραστικά συστατικά Οι πιο σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης της φθοράς του χρόνου στο πρόσωπο είναι: Περιποίηση με φύλλα χρυσού Σοκολατοθεραπεία Περιποίηση με πλατίνα Περιποίηση με κόκκινα σταφύλια Περιποίηση με βιταμίνη C Περιποίηση με χαβιάρι Περιποίηση με υαλουρονικό οξύ Περιποίηση με εκχυλίσματα βατόμουρων ή ντομάτας

13 Όλες αυτές οι μέθοδοι έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα αφού συνδυάζουν «κοκτέιλ» συστατικών που όχι μόνο θα ενυδατώσουν το δέρμα, αλλά θα του δώσουν και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες για να καταπολεμήσουν την δημιουργία ελεύθερων ριζών και εκφυλισμό των ινών κολλαγόνου. Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων με τη σωστή τεχνική εφαρμογής θα φέρει την επιθυμητή αναζωογόνηση και λάμψη στο δέρμα.


Κατέβασμα ppt "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google