Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΥΡΙΤΙΟ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΠΥΡΙΤΙΟ + ΙΑΤΡΙΚΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΥΡΙΤΙΟ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΠΥΡΙΤΙΟ + ΙΑΤΡΙΚΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΥΡΙΤΙΟ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΠΥΡΙΤΙΟ + ΙΑΤΡΙΚΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ  ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΥΡΙΤΙΟΥ  ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ  ΤΟ ΠΟΡΩΔΕΣ ΔΙΚΤΥΟ  ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Το πυρίτιο είναι χημικό στοιχείο της 14 ης ομάδας και της 3 ης περιόδου του περιοδικού πίνακα. Είναι το δεύτερο σε αναλογία στοιχείο που συναντάται στον στερεό φλοιό της γης. Το πυρίτιο και οι ενώσεις του έχουν πολλές βιομηχανικές χρήσεις(μικροτσίπ, υαλικά, τσιμέντα, κεραμικά, σιλικόνες).

4 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Το πυρίτιο: Είναι υπεύθυνο για τον μεταβολισμό του ασβεστίου, προάγει τον σχηματισμό του κολλαγόνου και ενισχύει τα οστά και τους συνδετικούς ιστούς. Είναι απαραίτητο για την καλύτερη και γρηγορότερη επούλωση καταγμάτων, θλάσεων και τραυματισμένων τενόντων και συνδέσμων. Προλαμβάνει τον εκφυλισμό των μεσοσπονδύλιων δίσκων, βελτιώνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και τονώνει τα νεύρα και τον εγκέφαλο. Εξουδετερώνει την εγκεφαλική ατονία και την απώλεια συγκέντρωσης και μνήμης. Ενισχύει την αδαμαντίνη των δοντιών και βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας.

5 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΥΡΙΤΙΟΥ Η έλλειψη πυριτίου προκαλεί: Καθυστέρηση στην ανάπτυξη των οστών Ατροφία πολλών οργάνων Πρόωρη γήρανση στο δέρμα, στα νύχια και τα μαλλιά Απώλεια της ελαστικότητας των ιστών Εξασθένηση των ούλων και των δοντιών Διαταραχές της αρτηριακής πίεσης

6 Το συναντάμε: στα δημητριακά, τη βρώμη, το κριθάρι, το σιτάρι στα φρούτα, τα λαχανικά, τα γογγύλια, τα φασόλια στα αγγούρια, τα παντζάρια, τις πατάτες, τον αρακά, τις πιπεριές στο καστανό ρύζι, το alfalfa (είδος φασολιού), το πίτουρο ρυζιού και την μπίρα

7 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Η προτίμηση των επιστημόνων στο στοιχείο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πυρίτιο μπορεί να συμβιώνει πολύ καλά με τον ανθρώπινο οργανισμό. Με άλλα λόγια, το πυρίτιο όχι μόνο δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο, αλλά ο οργανισμός μας το ανέχεται τόσο καλά, ώστε να καθίσταται το κατάλληλο υλικό για δημιουργία συσκευών που θα εμφυτεύονται στο ανθρώπινο σώμα χωρίς να προκαλούν το ανοσοποιητικό του σύστημα να τις απομακρύνει.

8 ΤΟ ΠΟΡΩΔΕΣ ΔΙΚΤΥΟ Από την κατεργασία του σκληρού πυριτίου μπορεί να δημιουργηθεί ένα πορώδες δίκτυο στο οποίο μπορούν να χωρέσουν φαρμακευτικά μόρια διαφόρων μεγεθών. Το πορώδες πυρίτιο διαθέτει την ικανότητα να διαλύεται στο νερό και στα βιολογικά υγρά. Έτσι μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι φαρμακευτικές ουσίες θα απελευθερώνονται σταδιακά από το πυριτικό δίκτυο και αναλόγως με τις απαιτήσεις του οργανισμού. Στο τέλος, όταν το εμφύτευμα πυριτίου θα έχει αποδώσει όλο το φάρμακο στο κατάλληλο σημείο, θα μπορεί να αποικοδομείται από τον οργανισμό χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος.

9 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Προς το παρόν, οι γιατροί χρησιμοποιούν μεταλλικούς ήλους προκειμένου να συγκρατήσουν στη σωστή θέση τα σπασμένα οστά ώσπου αυτά να αποκατασταθούν. Η πρακτική αυτή, ωστόσο, απαιτεί μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση των ήλων. Η δημιουργία προσωρινών πλαισίων πυριτίου τα οποία θα καθοδηγούν την αποκατάσταση των οστών μετά από τραυματισμούς και τα οποία θα διαλύονται, θα απαλλάξει τους ασθενείς από μια δεύτερη επέμβαση. Τέλος, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με κατάλληλη επικάλυψη το πυρίτιο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία και μόνιμων τμημάτων οστών τα οποία θα χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση σπασμένων οστών γηραιών ασθενών.

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "ΠΥΡΙΤΙΟ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΠΥΡΙΤΙΟ + ΙΑΤΡΙΚΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google