Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νερό Η σημασία του νερού στο σώμα μου. Γεια σας!!! Με λένε Άκη Νεράκη και θα σας διηγηθώ για ποιο λόγο με χρειάζεται το σώμα σας. Μια ιστορία απο τον Γιάννη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νερό Η σημασία του νερού στο σώμα μου. Γεια σας!!! Με λένε Άκη Νεράκη και θα σας διηγηθώ για ποιο λόγο με χρειάζεται το σώμα σας. Μια ιστορία απο τον Γιάννη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νερό Η σημασία του νερού στο σώμα μου. Γεια σας!!! Με λένε Άκη Νεράκη και θα σας διηγηθώ για ποιο λόγο με χρειάζεται το σώμα σας. Μια ιστορία απο τον Γιάννη Κάλφα Διατροφολόγο

2 Τι Κοινό έχουν; Άνθρωπος Ζώα Φυτά Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί χρειάζονται νερό για να ζήσουν

3 Είμαστε φτιαγμένοι, κυρίως, από νερό Το νερό υπάρχει σε περισσότερο από το 70% του σώματος μας Γνωρίζετε ότι βρίσκομαι σε κάθε όργανο του σώματος σας και σε περισσότερο από τα 2/3 του οργανισμού σας Εγκέφαλος 73% Πνεύμονες 83% Νεφρά 79% Μύες 79% Καρδιά 73% Οστά 31% Ήπαρ 71% Δέρμα 64% Αίμα: 92%

4 Δεν υπάρχει ζωή χωρίς νερό Η ζωή … προήλθε και ξεκίνησε από το νερό! Η ζωή των ανθρώπων είναι άμεσα συνδεδεμένη με το νερό, άλλωστε ξεκινάει από το νερό στην κοιλιά της μητέρας. Ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 4 εβδομάδες χωρίς φαγητό, αλλά μόνο μερικές μέρες χωρίς νερό. Γνωρίζετε οτι χωρις εμένα δεν θα υπήρχε ζωή στην γή

5 Γιατί χρειάζεται να πίνω νερό; Γιατί το νερό κάνει πολλές σημαντικές εργασίες μέσα στον οργανισμό μας

6 Λέξεις σχετικές με το νερό. Ενυδάτωση: Η φυσιολογική ποσότητα νερού στο σώμα. Αφυδάτωση: Η έλλειψη νερού στο σώμα. Δίψα: Το σήμα που δίνει ο οργανισμός μας, όταν χρειαζόμαστε νερό.

7 Πίνοντας Νερό, θα αρρωσταίνω λιγότερο Το νερό υπάρχει μέσα στην λέμφο* * Η λέμφος είναι ένα υγρό, το οποίο είναι κομμάτι του ανοσοποιητικού μας συστήματος και μας βοηθά να καταπολεμάμε τις ιώσεις και τις αρρώστιες. Χωρίς νερό, το σώμα μας σταματάει να λειτουργεί σωστά. Πίνοντας νερό, θα έχετε ένα γερό ανοσοποιητικό, που θα σας προστατεύει από ιώσεις.

8 Η σημασία του νερού στο Αίμα μου Το άιμα αποτελείται, κυρίως, από νερό (92%) Το αίμα μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα κύτταρα του σώματος μας. Χωρίς οξυγόνο, αυτά τα μικροσκοπικά κύτταρα θα πέθαιναν και το σώμα θα σταματούσε να λειτουργεί. Επίσης, το αίμα μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα, τα οποία πρώτα, έχει διασπάσει το σώμα μας, μέσω της πέψης των τροφών. Το άιμα έιναι σαν ένα ταξί, που μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλα το σώμα μας

9 Η σημασία του νερού στο Μυαλό Μπορεί ένα ποτήρι νερό να σε κάνει πιο έξυπνο; Το 75% του εγκεφάλου αποτελείται από νερό. Το νερό μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο και με αυτόν τον τρόπο, μας βοηθάει στην συγκέντρωση. Μικρή μείωση του νερού στο σώμα μας (2%), μπορεί να προκαλέσει μικρή μνήμη (μνήμη χρυσόψαρου), δυσκολία στις απλές πράξεις μαθηματικών και την συγκέντρωση στο βιβλίο/διάβασμα. Πίνοντας νερό, θα μάθεις το μάθημα σου νεράκι.

10 Η σημασία του νερού στη Θερμοκρασία του σώματος μου. Το νερό κρατά σταθερή την θερμοκρασία σας στους 36.6 βαθμούς κελσίου. Αυτό το καταφέρνει και μέσω του ιδρώτα, ο οποίος αποτελείται και αυτός απο νερό. Ο ιδρώτας φεύγει μέσω μικρών πόρων (μικρά σωληνάκια), που έχουμε στο δέρμα μας και έτσι μας κρατά δροσερούς. Για αυτό, όταν έχετε πυρετό είναι σημαντικό να πίνετε πολλά υγρά, για να ρίξετε την θερμοκρασία σας στα φυσιολογικά. Έχω την ικανότητα να ρίχνω τον πυρετό σου.

11 Η σημασία του νερού στο Δέρμα μας Το νερό είναι καλύτερο από μια ενυδατική κρέμα Ένα υγιές δέρμα αποτελείται από 70% νερό. 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα βοηθάνε στο να έχετε ένα μαλακό και σφριγηλό δέρμα. Πίνω νερό για να έχω ένα λαμπερό και ωραίο δέρμα.

12 Τι άλλο χρειάζεται να ξέρετε για το νερό. Το σάλιο που έχουμε στο στόμα μας, είναι κυρίως νερό. Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε νερό, όταν έχει στεγνώσει το στόμα μας. Το νερό δεν έχει καθόλου λιπαρά και θερμίδες, καθώς επίσης και ζάχαρη, σε αντιθέση με τα αναψυκτικά. Βοηθάει στην καταπολέμηση της τερηδόνας, ωστέ να έχετε γερά δόντια και ωραίο χαμόγελο. Χρειάζεται να πίνουμε νερό όταν τα ούρα μας είναι σκουρόχρωμα, ενώ όταν είναι ανοιχτόχρωμα, είμαστε ενυδατωμένοι. Επίσης το νερό χρειάζεται για να πέψουμε το φαγητό και να ξεφορτωθούμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε από τις τροφές..

13 Καθημερινές απώλειες νερού Το δέρμα και μέσω της αναπνοής, 3 ποτήρια την ημέρα (700ml), Τα κόπρανα, περίπου μισό ποτήρι (100ml), Τα ούρα, περίπου 8 ποτήρια (1,5 λίτρα), Τον ιδρώτα, περίπου 1 ποτήρι (200ml). Έτσι, χάνουμε περίπου 2,5 λίτρα νερό την ημέρα, μόνο για να ζούμε και να αναπνέουμε. Το σώμα μας χάνει νερό, διαρκώς, από:

14 Τι παθαίνω, όταν δεν πίνω νερό; Αφυδάτωση Η έλλειψη νερού στο σώμα, προκαλεί πολλές παρενέργειες Κούραση Πονοκέφαλος Αδυναμία Ξηρό δέρμα Ξηρό και στεγνό στόμα Απώλεια μνήμης Ζαλάδα Έλλειψη συγκέντρωσης. Να θυμάσαι να πίνεις νερό πριν διψάσεις. Όταν διψάσεις είσαι ήδη στα πρώτα στάδια της αφυδάτωσης.

15 Πόσο νερό χρειάζεται να πίνω; Πίνω νερό ανάλογα με τις ανάγκες της ηλικίας μου Χρειάζομαι περισσότερο νερό, όταν έχει ζέστη. Τα δραστήρια παιδιά χρειάζονται περισσότερο νερό. Παιδιά 4-8 ετών 7 ποτήρια υγρά: 5 απο νερό και 2 απο τις τροφές Κορίτσια 9-13 9 ποτήρια υγρά: 7 απο νερό και 2 απο τις τροφές Αγόρια 9-13 10 ποτήρια υγρά: 8 απο νερό και 2 απο τις τροφές Να θυμάσαι τον χρυσό κανόνα της ενυδάτωσης. «Για κάθε 20 λεπτά άσκησης, πίνω ½ ποτήρι νερό.»

16 Το νερό βρίσκεται και σε άλλες πηγές. Αν και είναι καλό να πίνουμε πολύ νερό, μπορούμε να συμπληρώσουμε τις ανάγκες μας σε υγρά και με άλλες επιλογές. Το νέρο υπάρχει στα φρούτα και τα λαχανικά (όπως π.χ ντομάτα, αγγουράκια, μαρούλι, καρπούζι, πορτοκάλια, σταφύλια, ροδάκινα και φράουλες.) Επιπλέον το γάλα, οι φρέσκοι χυμοί και οι σούπες είναι πλούσια σε νερό. Ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά τύπου κόλα περιέχουν νερό, όμως η ουσία καφεΐνη που υπάρχει σε αυτά, έχει την τάση να μας αφυδατώνει. Γνωρίζετε, ότι το καρπούζι περιέχει 95% νερό και το αγγούρι 90%.

17 Τι μπορώ να κάνω, για να πίνω περισσότερο νερό; Θα πίνω ένα ποτήρι νερό, όταν ξυπνάω, Θα τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά, Θα έχω ένα μπουκαλάκι νερό στην τσάντα μου, Θα προτιμώ να πίνω νερό, αντί για αναψυκτικά, τα οποία περιέχουν ζάχαρη. Θα πίνω ένα ποτήρι νερό, λίγο πριν το γεύμα και μετά. Θα έχω ένα ποτήρι νερό στο γραφείο την ώρα που διαβάζω ή είμαι στον υπολογιστή.  Φτιάξτε παγάκια από χυμούς φρούτων, για να δώσετε γεύση στο νερό σας.  Βάλτε μια φέτα λεμόνι ή μια φέτα πορτοκάλι στο νερό σας.  Πάρτε ένα παγούρι ή ένα ωραίο ποτήρι για να πίνετε νερό με τον αγαπημένο σας ήρωα.

18 Ευχαριστώ για την παρέα και μην ξεχνάτε να με πίνετε, γιατί είμαι πολύ σημαντικός για το σώμα σας. Στην Υγειά σας!!!


Κατέβασμα ppt "Νερό Η σημασία του νερού στο σώμα μου. Γεια σας!!! Με λένε Άκη Νεράκη και θα σας διηγηθώ για ποιο λόγο με χρειάζεται το σώμα σας. Μια ιστορία απο τον Γιάννη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google