Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Έκταση: 780,580 sq km, Γη: 770,760 sq km,  Σύνορα: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιράν Ιράκ, Συρία  Πρωτεύουσα: Άγκυρα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Έκταση: 780,580 sq km, Γη: 770,760 sq km,  Σύνορα: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιράν Ιράκ, Συρία  Πρωτεύουσα: Άγκυρα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Έκταση: 780,580 sq km, Γη: 770,760 sq km,  Σύνορα: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιράν Ιράκ, Συρία  Πρωτεύουσα: Άγκυρα

3  Η χερσόνησος της Ανατολίας, ή Τουρκία, αποτέλεσε πυρήνα πολιτισμού ήδη από το 5.000 π.Χ.  Η δημοκρατία της Τουρκίας σχηματίστηκε μετά την καταστροφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

4 Ναός της Αγίας Σοφίας Υπόλειμμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ο Ναός της Αγίας Σοφίας αποτελεί ενθύμιο της ελληνικής παρουσίας στην Κωνσταντινούπολη. Μετά την κυριαρχία της Πόλης από τους Οθωμανούς λειτούργησε για κάποιο χρονικό διάστημα ως τζαμί, ενώ αργότερα ως μουσείο.

5  Capali carsi  Το capali carsi ή Σκεπαστή Αγορά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σκεπαστές αγορές στον κόσμο. Η Αγορά είναι περίφημη για τα είδη λαϊκής τέχνης της Τουρκίας όπως και τα σιροπιαστά γλυκά.

6  Μπλε Τζαμί  Το μπλε τζαμί είναι το ωραιότερο και μεγαλύτερο τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, ξακουστό για την αρμονία του. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της Ισλαμικής τέχνης παγκοσμίως.

7  Οικουμενικό Πατριαρχείο  Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η ονομασία της αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως- Νέας Ρώμης. Υφίσταται ως η πρώτη στην τάξη μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

8  Βόσπορος – Γέφυρες του Βοσπόρου  Η Γέφυρα του Βοσπόρου χρονολογείται από το 1973 και αποτελεί την 19 η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο. Η Γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα βορειότερα και ολοκληρώθηκε το 1988.

9 o Καππαδοκία o Η Καππαδοκία (χώρα των όμορφων αλόγων), αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της Μικράς Ασίας και αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

10  Η Τουρκική κουζίνα ποικίλει ανάλογα με την περιοχή. Οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών χρησιμοποιούν μια μεγάλη ποικιλία μπαχαρικών, ενώ σε άλλα μέρη προτιμούν τα θαλασσινά και το ρύζι. Μπαχαρικά στη Σμύρνη Κόλιανδρο

11 Ντολμάδες Κεμπάπ

12 Α Μπακλαβάς Καζάν Ντιπί Η Τουρκική κουζίνα είναι επίσης ξακουστή για τα σιροπιαστά και μη γλυκά της.

13  Ορχάν Παμούκ  Ο Ορχάν Παμούκ είναι Τούρκος νομπελίστας. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην χώρα του και έχει αρχίσει να αποκτά πολλούς αφοσιωμένους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.  Σημαντικά έργα: Το μουσείο της αθωότητας, Στην Πόλη, Το σπίτι της σιωπής, Χιόνι.

14  Ναζίμ Χικμέτ  Ο Ναζίμ Χικμέτ ήταν Τούρκος ποιητής και δραματουργός, του οποίου τα έργα έχουν μεταφραστεί πολλάκις. Υπήρξε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας.  Σημαντικά έργα: Το δίχτυ, Μονάκριβή μου, Για τη ζωή, Στηθάγχη

15  Ζουλφί Λιβανελί  Ο Ζουλφί Λιβανελί είναι ένας διάσημος μουσικός (τραγουδιστής και συνθέτης), συγγραφέας, σκηνοθέτης που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για δεκαετίες.

16  Νετζατί Τζουμαλέ  Ο Νετζατί Τζουμαλέ ήταν Τούρκος νομπελίστας, διηγηματογράφος και ποιητής γεννημένος στην Φλώρινα της Ελλάδας.  Σημαντικά έργα: Στεγνό καλοκαίρι, Κατεστραμμένοι λόφοι, Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων

17  Γιασάρ Κεμάλ  Τούρκος νομπελίστας κουρδικής καταγωγής. Γεννήθηκε το 1923. Είναι ουσιαστικά αυτοδίδακτος.  Σημαντικά έργα: Η θυμωμένη θάλασσα, Ο μεσόστυλος, Ο θρύλος των χιλίων ταύρων

18  Ζαχράντ  Ο Ζαρέχ Γιαλντίτσιαχ, γνωστός με το ψευδώνυμό του Ζαχράντ, υπήρξε ένας διάσημος ποιητής Αρμενικής καταγωγής.  Σημαντικά ποιήματα: Το δέντρο, Παιχνίδι, Μεγάλη πόλη  Συλλογές: Μεγάλη πόλη, Χρωματιστά σύνορα, Δύο πηγές με μία πέτρα

19  Η Πριγκίπισσα Φαχρελνισά Ζέιντ ήταν μια διάσημη Τουρκάλα ζωγράφος, η δουλειά της οποίας είναι ποικίλη και χαρακτηρίζεται από τη σύνθεση Ισλαμικών και Βυζαντινών στοιχείων με την επιρροή της δυτικής τέχνης.

20  Ο Κενάν Μεσαρέ ήταν ένας αυτοδίδακτος Τούρκος ζωγράφος ο οποίος γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Ο πατέρας του ήταν Τούρκος στρατηγός, κάτι που του έδωσε έμπνευση για πολλά από τα έργα του.

21  Ο Φικρέτ υπήρξε ένας Τούρκος ζωγράφος, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως για τα έργα του που απεικονίζουν τη ζωή του στο Παρίσι, σκηνές της καθημερινής ζωής και τοπία της Τουρκίας.

22

23  Ομάδα:  Κωνσταντίνα Τζήμα  Μαρία Μερμίρη  Χρήστος Φέκκας  Παναγιώτης Κοντοκώστας  Κωνσταντίνος Ζανιάς


Κατέβασμα ppt " Έκταση: 780,580 sq km, Γη: 770,760 sq km,  Σύνορα: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιράν Ιράκ, Συρία  Πρωτεύουσα: Άγκυρα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google