Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρχές οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρχές οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρχές οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος

2 Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται με βάση τους στόχους του Αναλυτικού Προγράμματος, την ηλικία, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, τους περιορισμούς και τις δυνατότητες του χώρου και του χρόνου. Στηρίζεται στη βιωματική μάθηση και στη διαθεματική προσέγγιση, που επιτυγχάνεται μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, την ανακάλυψη, το θεατρικό παιγνίδι και τη χαρά της μάθησης.

3 Γενικός σκοπός Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιδιώκει να μεταβάλει την επίσκεψη των παιδιών στο μουσείο σε μια ευχάριστη, βιωματική και εποικοδομητική διαδικασία μάθησης. Κατά την επίσκεψη ενεργοποιείται το ενδιαφέρον των παιδιών και καλλιεργείται ο σεβασμός και η εκτίμηση τους για την ιστορία, την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους.

4 Γενικοί στόχοι Τα παιδιά: Να κατανοήσουν την έννοια «μουσείο». Να διαμορφώσουν και να εφαρμόσουν κώδικα συμπεριφοράς στο Μουσείο. Να εξοικειωθούν με το χώρο του Μουσείου, την ιστορία, το περιεχόμενο των συλλογών του, ώστε να επανέρχονται σε αυτόν και ως ενήλικες. Να αναπτύξουν δεξιότητες διερεύνησης του χώρου, μέσω των εκθεμάτων και των τεχνολογιών που προσφέρονται στο χώρο του Μουσείου, με τρόπο ευχάριστο και εποικοδομητικό. Να καλλιεργήσουν την παρατηρητικότητα για τη μελέτη μερικών αντικειμένων που θα αξιοποιηθούν στο Μουσείο και να αναπτύξουν διάλογο με αυτά, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους και επιχειρώντας τη δική τους ανάγνωση των εκθεμάτων.

5 Γενικοί στόχοι Τα παιδιά να: Να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη και δεξιότητες έρευνας μέσα από τη διεξαγωγή συμπερασμάτων. Να ενεργοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Να αναπτύξουν τη συναισθηματική και κοινωνική σχέση συνεργασίας μεταξύ τους μέσα από δραματοποιήσεις, υπόδυση ρόλων, εξερεύνηση του χώρου, μουσικές ακροάσεις, παιχνίδια, κατασκευές, εικαστικές δημιουργίες. Να αναπτύξουν πολιτισμική συνείδηση, σεβασμό, εκτίμηση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Κατέβασμα ppt "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρχές οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google